Unde se descarcă listele gratuite de server proxy

Serverele proxy pe Internet vă permit să vă ascundeți adresa IP și să rămâneți (mai ales) anonim. Acestea funcționează prin direcționarea traficului dvs. printr-o altă adresă IP înainte de a ajunge la destinație, astfel încât site-ul web pe care îl vizitați să creadă că adresa dvs. IP este cea care aparține proxy-ului.

Pentru a vizualiza un server proxy, gândiți-vă la acesta ca la un dispozitiv care se află între rețeaua dvs. și internet. Tot ceea ce faceți pe internet este transmis mai întâi către serverul proxy, după care orice solicitare primită se face din nou prin proxy înainte de a ajunge din nou la rețeaua dvs.

Lifewire / Alex Dos Diaz 

Rețineți că, deoarece serverele publice sunt gratuite, acestea sunt adesea luate offline fără avertisment, iar unele pot oferi un serviciu mai puțin reputabil decât altele. Pentru o metodă mai dedicată de navigare anonimă, luați în considerare utilizarea unui serviciu VPN.


Liste de servere proxy gratuite

Dacă sunteți interesat să utilizați proxy anonim, ar trebui să mențineți o listă de servere proxy gratuite în rețeaua dvs. pentru a vă asigura că cel puțin unul este accesibil în orice moment.

  • FreeProxy.ru: Listele de proxy sunt descărcate ca fișiere TXT
  • Free-Proxy-List.net: actualizează o listă de servere proxy la fiecare 10 minute
  • FreeProxyLists.com: afișează o listă de adrese IP și numere de port pentru serverele proxy
  • Gatherproxy.com: lista serverelor proxy cu ultima actualizare a serverului, adresa IP, numărul portului, nivelul de anonimat, orașul și țara, timpul de funcționare și timpul de răspuns
  • ProxyLists.net: Căutați servere proxy gratuite după țară și numărul de port
  • Proxynova.com: o listă de adrese IP ale serverului proxy, porturi și alte informații actualizate în fiecare minut
  • Proxz.com: afișează liste de servere proxy pentru proxy anonim și proxy în funcție de țară

Unele dintre aceste liste de servere proxy nu sunt într-un format descărcabil, dar puteți totuși salva informațiile pe computerul dvs. prin copiere / lipire sau imprimând pagina într-un fișier PDF.


Cum se utilizează un server proxy

Procesul de atașare a unui program la un server proxy este diferit pentru fiecare aplicație, dar în mod normal se găsește undeva în setări.

În Windows, puteți efectua o modificare la nivel de sistem a setărilor proxy prin Panoul de control. Găsi Rețea și Internet secțiune și alegeți optiuni de internet și apoi Conexiuni > Setările LAN.

De asemenea, puteți ajunge acolo prin unele dintre principalele browsere web:

  • Chrome: setările > Avansat > Sistem > Deschideți setările proxy > Setările LAN
  • Opera: Meniu > setările > Avansat > Browser > Sistem > Deschideți setările proxy > Setările LAN
  • Margine: setările > Vedeți setările avansate > Deschideți setările proxy > Configurarea manuală a proxy-urilor > Utilizați un server proxy
  • Internet Explorer: unelte > Optiuni de internet > Conexiuni > Setările LAN
  • Safari: Preferințe > Avansat > Proxii > Schimbă setările > Setare LAN

Firefox își păstrează propriul set de setări proxy în Opţiuni > Setari de retea > setările > Configurarea manuală a proxy-ului. Puteți alege să utilizați setările proxy de sistem, care se găsesc în Panoul de control, sau să introduceți informații separate în acea fereastră.

De asemenea, puteți configura un proxy pe telefon sau tabletă. Pe un iPhone sau iPad, accesați setările > Wi-Fi și atingeți micul (I) lângă rețeaua la care sunteți conectat. Derulați în jos până la Http proxy secțiune și apoi Manual pentru a introduce serverul proxy și informații despre port.

Dacă folosiți Android Pie, deschideți setările > Conexiune și atingeți Wi-Fi, apoi atingeți rețeaua pentru a deschide un alt meniu. Atingeți Avansat, Atingeți Împuternicire și selectați Manual pentru a configura proxy-ul.