Un ghid pentru începători pentru Twitch Streaming cu OBS Studio

OBS Studio este un program popular de streaming video care oferă o gamă largă de caracteristici. Multe dintre aceste caracteristici nu se găsesc în aplicațiile de bază Twitch pentru consolele de jocuri video, cum ar fi Xbox One și PlayStation 4. Acestea includ suport pentru alerte, crearea „În curând” sau bare de protecție pentru intermitere, o varietate de surse audio și video și grafică de aspect. Dacă ați urmărit un flux Twitch cu un design colorat sau notificări frecvente de noi adepți, probabil că ați urmărit unul care a fost transmis prin OBS Studio.

În acest ghid, vom prezenta cum să începeți cu OBS Studio, cum să configurați un flux cu straturi sursă și cum să începeți primul dvs. flux Twitch.


Cum se instalează OBS Studio

OBS Studio este disponibil pentru Windows PC, Mac și Linux și poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial.

  1. Accesați site-ul web OBS Studio și selectați Descarca.

  2. Selectați opțiunea de descărcare care se potrivește cu sistemul dvs. de operare: Windows, Mac, or Linux.

    OBS Studio este o aplicație desktop și nu este disponibilă pentru dispozitivele iOS sau Android.

  3. Computerul vă va solicita fie să salvați fișierul de instalare, fie să îl rulați imediat. Selectați Alerga dacă sunteți pe un computer sau deschideți fișierul de descărcare pe un Mac și continuați instrucțiunile de instalare.

  4. După instalarea OBS Studio, acesta va fi descoperit în lista dvs. de programe instalate. Comenzile rapide pot fi, de asemenea, adăugate pe desktop. Când sunteți gata, deschideți OBS Studio.

  5. Odată deschis, selectați Profil din bara de meniu de sus și selectați Nou. Introduceți un nume pentru profilul dvs. Acest nume nu va fi distribuit altcuiva. Este pur și simplu numele configurării de streaming pe care urmează să îl creați.


Cum să vă conectați contul Twitch și să configurați OBS Studio

Pentru a transmite în rețeaua Twitch sub numele dvs. de utilizator Twitch, va trebui să conectați OBS Studio la contul dvs. Twitch.

  1. Accesați site-ul oficial Twitch. Din meniul drop-down din dreapta sus, selectați Contul Meu. Pe pagina următoare, selectați setările din meniul din stânga.

  2. selectaţi Cheie de flux.

  3. Selectați movul Afișează cheia butonul.

  4. Confirmați mesajul de avertizare și apoi copiați cheia de flux (rândul lung de litere și cifre aleatorii) în clipboard evidențiindu-l cu mouse-ul, făcând clic dreapta pe textul evidențiat, apoi selectând Copiați.

  5. În OBS Studio, deschideți setările fie din Fișier în meniul de sus sau setările din colțul din dreapta jos al ecranului.

  6. Din meniul din partea stângă a setările selectați Streaming.

  7. În meniul derulant de lângă serviciu, Selectați TIC nervos.

  8. Pentru server de, selectați o locație apropiată geografic de locul în care vă aflați acum. Cu cât sunteți mai aproape de locația pe care o alegeți, cu atât fluxul dvs. va fi mai bun.

  9. În Cheie de flux , lipiți tasta de flux Twitch fie apăsând Ctrl V de pe tastatură sau făcând clic dreapta pe mouse și selectând Pastă.


Înțelegerea surselor media în OBS Studio

Tot ceea ce vedeți în spațiul de lucru OBS Studio este ceea ce văd spectatorii dvs. când începeți transmiterea în flux. Ar trebui să fie complet negru când începeți un profil nou. Conținutul poate fi adăugat dintr-o varietate de surse pentru a face fluxul mai atrăgător.

Exemple de surse media pe care le puteți adăuga la OBS Studio ar putea fi consola dvs. de jocuri video (de exemplu, puteți reda în flux de pe Xbox One sau Nintendo Switch), un program deschis sau un joc de pe computer, camera web, un microfon, un player media ( pentru muzică de fundal) sau fișiere imagine (pentru imagini vizuale).

Fiecare sursă este adăugată la aspectul dvs. OBS Studio ca propriul strat individual. Astfel, sursele media pot fi plasate deasupra sau dedesubtul altora pentru a afișa sau ascunde conținut specific. De exemplu, o cameră web este de obicei plasată deasupra unei imagini de fundal, astfel încât privitorul să poată vedea camera web.

Surselor li se poate modifica ordinea stratului folosind Surse caseta din partea de jos a ecranului. Pentru a muta o sursă în sus, faceți clic și trageți-o mai sus în listă. Pentru a-l ascunde în spatele altor surse, trageți-l în jos. Selectarea pictogramei ochiului de lângă numele acesteia îl va face complet invizibil.


Cum se creează un aspect de flux Twitch de bază în OBS Studio

Există numeroase tipuri de media și pluginuri care pot fi adăugate la un aspect Twitch și un număr aproape infinit de moduri de a le afișa. Iată o introducere de bază a celor mai populare patru elemente de adăugat la un aspect.

Dacă doriți să creați un aspect sau o suprapunere mai complicat din punct de vedere vizual, Photoshop poate fi utilizat cu OBS pentru a crea un aspect Twitch mai personalizat.

Adăugați o imagine de fundal sau o grafică

  1. În OBS Studio, accesați setările > Video și schimbă atât bază producție rezoluții la 1920 x 1080. Selectați Bine. Acest lucru vă va redimensiona spațiul de lucru la raportul de aspect corect pentru difuzare.

  2. Faceți clic dreapta pe spațiul dvs. de lucru negru și selectați Adăuga și apoi Imagine.

  3. Denumiți stratul de imagine ceva descriptiv, cum ar fi „fundal”. Selectați Bine.

  4. selectaţi Naviga butonul și localizați imaginea pe care doriți să o utilizați pentru fundal pe computer. Selectați Bine.

  5. Imaginea dvs. de fundal ar trebui să apară acum în OBS Studio. Dacă imaginea dvs. nu are dimensiunea 1920 x 1080 pixeli, o puteți redimensiona și muta cu mouse-ul.

  6. Nu uitați să țineți cu ochii pe Surse caseta din partea de jos a ecranului și asigurați-vă că stratul de imagine de fundal este întotdeauna în partea de jos a listei. Datorită dimensiunii sale, va acoperi toate celelalte suporturi plasate sub el.

Alte imagini (de orice dimensiune) pot fi adăugate la aspectul dvs. repetând pasul 2 în continuare.


Adăugarea de imagini de joc în fluxul tău

Pentru a transmite înregistrări de jocuri video de pe o consolă, veți avea nevoie de un card de captură conectat la consola aleasă. Elgato HD60 este un card de captură popular cu streamere noi și cu experiență datorită prețului, simplității și a videoclipurilor și sunetului de înaltă calitate.

  1. Deconectați cablul HDMI al consolei de la televizor și conectați-l la cardul de captură. Conectați cablul USB al cardului de captură la computer.

  2. Porniți consola.

  3. Faceți clic dreapta pe spațiul de lucru OBS Studio și selectați Adăuga > Dispozitiv de captură video.

  4. Denumiți noul dvs. strat ca fiind descriptiv, cum ar fi „captură de joc” sau „joc video”.

  5. Selectați numele cardului sau dispozitivului dvs. de captură din meniul derulant, apoi selectați Bine.

  6. O fereastră care arată imagini live de pe consola dvs. ar trebui să apară în OBS Studio. Redimensionați-l cu mouse-ul și asigurați-vă că este plasat deasupra stratului de fundal din Surse fereastră.

Cum se adaugă o cameră web la OBS Studio

Procesul de adăugare a unei camere web la OBS Studio se face în același mod ca și adăugarea filmărilor de joc. Asigurați-vă că camera dvs. este pornită și selectați-o din același meniu derulant din Dispozitiv de captură video. Nu uitați să-i dați un nume pe care îl veți aminti, cum ar fi „camera web” și asigurați-vă că este plasat deasupra fundalului dvs.

Dacă computerul dvs. are o cameră web încorporată, OBS Studio o va detecta automat.

Un cuvânt despre alertele Twitch (sau notificări)

Alertele sunt notificări speciale care apar în timpul fluxurilor Twitch pentru a celebra evenimente speciale, cum ar fi un nou adept sau abonat sau o donație. Acestea funcționează diferit față de adăugarea mass-media locale, deoarece alertele sunt alimentate de servicii terțe, cum ar fi StreamLabs și trebuie să fie conectate ca adresă URL sau adresă de site-ul web.

Iată cum puteți adăuga notificări StreamLabs la aspectul fluxului dvs. în OBS Studio. Această metodă este similară pentru alte servicii de alertă.

  1. Accesați site-ul oficial StreamLabs și conectați-vă la contul dvs.

  2. extinde Widget-urile din partea stângă a ecranului și selectați Alertbox.

  3. Selectați caseta care scrie Faceți clic pentru a afișa adresa URL a widgetului și copiați adresa web dezvăluită în clipboard.

  4. În OBS Studio, faceți clic dreapta pe aspectul dvs. și selectați Adăuga, Apoi selectați BrowserSource.

  5. Denumiți noua dvs. sursă ceva unic, cum ar fi „Alerte”. Selectați Bine.

  6. Va apărea o nouă cutie. În câmpul URL, înlocuiți adresa implicită cu adresa URL copiată din StreamLabs. Selectați Bine.

  7. Asigurați-vă că acest strat se află în partea de sus a listei în Surse caseta astfel încât toate alertele să apară peste toate celelalte surse media.

Dacă nu ați făcut-o deja, reveniți la StreamLabs în browserul dvs. web și personalizați toate alertele. Setările de alertă din OBS Studio nu trebuie să fie actualizate dacă se fac modificări la StreamLabs.

Cum să pornești un flux Twitch în OBS Studio

Acum că sunt tratate setările de bază, sunteți gata să transmiteți în flux pe Twitch cu noul dvs. aspect OBS Studio. Pur și simplu selectați Porniți Streaming din colțul din dreapta jos al OBS Studio, așteptați conexiunea la serverele Twitch și sunteți live.

În timpul primului flux Twitch, nivelurile audio din diferite surse pot fi prea puternice sau prea silențioase. Puteți solicita feedback de la spectatori și puteți ajusta nivelurile pentru fiecare sursă prin intermediul mixer setările din colțul mijlociu inferior al OBS Studio.