Pentru ce se folosește un fișier SFCACHE?

Un fișier cu extensia de fișier SFCACHE este un fișier ReadyBoost Cache creat pe un dispozitiv USB compatibil, cum ar fi o unitate flash sau un card SD, pe care Windows îl folosește pentru memorie suplimentară. În mod normal, se numește ReadyBoost.sfcache.

ReadyBoost este o caracteristică în Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista în care sistemul de operare îmbunătățește performanța sistemului prin dedicarea spațiului hardware neutilizat ca RAM virtuală - fișierul SFCACHE deține datele stocate în acest spațiu virtual RAM.

În timp ce RAM-ul fizic este cel mai rapid mod de a accesa datele, utilizarea memoriei flash este chiar mai rapidă decât accesarea acelorași date pe un hard disk, ceea ce reprezintă întreaga idee din spatele ReadyBoost.


Cum se deschide un fișier SFCACHE

Fișierele SFCACHE fac parte din caracteristica ReadyBoost și nu trebuie deschise, șterse sau mutate. Dacă doriți să eliminați fișierul SFCACHE, dezactivați ReadyBoost pe unitate.

Dezactivarea ReadyBoost și eliminarea fișierului SFCACHE este la fel de simplă ca clic dreapta (sau atingeți și țineți apăsat) dispozitivul și alegeți Proprietăţi. În ReadyBoost , selectați opțiunea numită Nu utilizați acest dispozitiv. Dacă doriți să activați ReadyBoost, puteți face acest lucru și din același loc - aveți opțiunea de a utiliza întregul dispozitiv pentru RAM virtuală sau doar o secțiune a acestuia.

Nu toate dispozitivele sunt suficient de rapide pentru a suporta ReadyBoost. Veți ști asta dacă, atunci când încercați să-l configurați, vedeți un Acest dispozitiv nu poate fi folosit pentru mesajul ReadyBoost.

Dacă doriți să utilizați SFCACHE pe dispozitivul dvs., asigurați-vă că are:

  • O capacitate totală de stocare de cel puțin 256 MB
  • Cel puțin 64 KB de spațiu liber disponibil
  • Un timp de acces de 1 ms sau mai puțin
  • Cel puțin un debit de 2.5 MB / s pentru acces de citire de 4 KB
  • Cel puțin un flux de 1.75 MB / s pentru 1 MB acces la scriere

Este un bun pariu că singura utilizare pentru fișierele SFCACHE este cu ReadyBoost, ceea ce înseamnă că nu este niciodată nevoie să deschideți fișierul. Cu toate acestea, dacă fișierul dvs. SFCACHE nu pare să aibă nimic de-a face cu ReadyBoost, încercați să utilizați un editor de text gratuit pentru a deschide fișierul ca fișier text. Este posibil să găsiți un anumit text în conținutul fișierului care vă poate ajuta să identificați ce program a fost utilizat pentru a construi fișierul dvs. specific SFCACHE.


SFCACHE vs. CACHE Files

Fișierele SFCACHE sunt similare cu fișierele CACHE prin faptul că ambele sunt utilizate pentru a stoca date temporare în scopul accesului repetat și a performanțelor îmbunătățite.

Cu toate acestea, fișierele CACHE sunt mai mult un nume general și o extensie de fișier pentru fișierele temporare utilizate în multe programe software diferite, motiv pentru care este sigur să le ștergeți.

Fișierele SFCACHE sunt rezervate pentru un scop diferit, acționând mai mult ca RAM fizică și utilizate numai cu caracteristica ReadyBoost în sistemele de operare Windows.


Cum se convertește un fișier SFCACHE

Majoritatea fișierelor pot fi convertite în alte formate folosind un convertor de fișiere gratuit, dar nu este cazul fișierelor SFCACHE. Deoarece fișierele SFCACHE sunt folosite doar ca depozit pentru fișiere, nu le puteți converti în niciun alt format.

Dacă fișierul dvs. nu are nimic de-a face cu un fișier ReadyBoost SFCACHE, dar știți ce program este utilizat pentru a-l deschide, încercați să căutați un meniu Export sau o opțiune din meniul Fișier> Salvare ca, pentru salvarea fișierului SFCACHE în un alt format.


Mai mult ajutor cu fișierele SFCACHE și ReadyBoost

Vă rugăm să știți că comanda sfc nu este în niciun fel legată de fișierele SFCACHE, deci dacă aveți de-a face cu Verificatorul de fișiere de sistem în Windows, nu are nicio legătură cu ReadyBoost.

În mod similar, chiar dacă „sfc” este utilizat în ambele, fișierele care se termină cu .SFC nu au nimic de-a face cu fișierele .SFCACHE, dar sunt folosite în schimb de fișierele SuperNintendo ROM, fișierele de imagine Microscop Motic și fișierele Creatures Saved Game.