Un ghid pas cu pas pentru instalarea openSUSE Linux

Odată ce a avut o distribuție germană de nivel înalt, openSUSE funcționează în continuare bine în clasamentele DistroWatch, deși nu este la fel de popular ca pe vremuri. OpenSUSE modern acceptă două variante separate - Tumbleweed, care oferă software-ul de sângerare într-un model cu eliberare continuă și Leap, care urmează un model tipic de distribuție statică.


Cerințe pentru openSUSE

Pentru a rula openSUSE pe computer, trebuie să aveți:

  • Un computer cu un procesor dual-core de 2 Ghz care utilizează o arhitectură de procesor din familiile X86_64, i586, aarch64 sau ppc64le.
  • Cel puțin 2 GB de memorie de sistem.
  • Un hard disk cu cel puțin 40 GB gratuit.
  • Un mediu de instalare (acces la rețea, o unitate DVD sau un port USB).

Descărcați openSUSE

Instalarea openSUSE

Descărcați imaginea ISO relevantă pentru varianta preferată și arhitectura sistemului. Înregistrați ISO pe USB sau DVD.

Aveți nevoie de o imagine ISO pe o unitate USB? Iată cum să o faci

Reporniți computerul, utilizând suportul de instalare ca sursă de boot.

Cum să porniți de pe o unitate flash USB

Urmați pașii din programul de instalare. Instalatorul modern openSUSE oferă un program de instalare grafic cu o abordare pas cu pas a procesului de instalare.

Programul de instalare este similar cu orice altă distribuție Linux. Unele plecări notabile includ:

  • Analiza de sistem: Acest pas verifică dacă există o conexiune la rețea și vă solicită să adăugați depozite online în timpul procesului de instalare. Sunteți încă liber să instalați openSUSE fără o conexiune la rețea, dar conectarea înseamnă că nu trebuie să instalați sistemul de operare și apoi să-l patch-uri imediat după ce ați instalat complet.
  • Depozite online: Programul de instalare solicită un ecran rol sistem care oferă mai multe roluri diferite pentru computer. Alegeți o versiune desktop utilizând KDE Plasma, GNOME sau Xfce sau utilizați un desktop desktop, un server sau un profil de server tranzacțional. Majoritatea oamenilor aleg un desktop cu mediul dvs. de desktop preferat.
  • Disc: Dacă setați openSUSE să funcționeze pe o parte a unui hard disk, utilizați caracteristica Configurare ghidată sau lansați instrumentul Expert Partitioner. Dacă îl instalați pe un disc întreg, de obicei este bine să lăsați computerul să îl partiționeze în mod implicit. Lăsați implicit să funcționeze așa cum este prezentat dacă instalați într-un mediu de mașină virtuală precum Hyper-V sau OpenBox.

Proceduri post-instalare

După ce instalatorul se finalizează, reporniți în noua distribuție openSUSE. După caz, configurați-vă rețeaua, instalați actualizări relevante și modificați mediul desktop după preferințe.