Alarma iPhone nu funcționează? Iată 10 moduri de a o remedia

Când alarma iPhone este silențioasă sau nu este setată corect, puteți dormi prea mult, pierdeți termenele limită etc. Deși ar putea părea o problemă alb-negru, de fapt ar putea exista o serie de motive pentru care alarma dvs. iPhone nu funcționează .

Theresa Chiechi / Lifewire

Chiar dacă ați încercat deja câteva lucruri pentru a crește volumul alarmei iPhone-ului, parcurgeți metodele de mai jos, care sunt ordonate prin ușurință în utilizare. Începeți din partea de sus și încercați fiecare remediere a alarmelor, testând alarma după fiecare pentru a vedea dacă alarma sună din nou.


Da volumul mai tare

Acest lucru ar putea părea evident, dar nu treceți peste acest pas. De fapt, este posibil să măriți volumul cu butoanele de pe partea laterală a telefonului fără a crește efectiv volumul alarmei. Acest lucru se datorează faptului că iPhone-ul vă permite să controlați două seturi complet diferite de sunete cu aceleași butoane.

De exemplu, dacă aveți o aplicație de redare a muzicii deschisă, utilizarea butoanelor va controla volumul respectiv în locul volumului alarmei. Aceasta înseamnă că, dacă volumul alarmei este scăzut sau oprit (chiar dacă volumul muzicii este crescut), veți avea o alarmă silențioasă.

Mergi la pagina setările > Sunete, Sau setările > Sunete și hapticiși asigurați-vă RINGER ȘI ALERTE este setat la un volum rezonabil. De asemenea, aici este Schimbare cu butoane opțiune, pe care ar trebui să o dezactivați dacă doriți să vă asigurați că volumul soneriei și alarmei nu se schimbă niciodată când schimbați volumul sistemului cu butoanele.

Pentru a testa sunetul fără să așteptați să se declanșeze alarma, deschideți Ceas > Alarma, Atingeți Editați | ×, și selectați o alarmă. Mergi la Suna și alegeți un ton de apel din listă; dacă îl puteți auzi, ar trebui să funcționeze foarte bine atunci când alarma se declanșează efectiv.

Ceva pe care ar trebui să-l căutați atunci când utilizați butoanele de volum este ceea ce spune pop-up-ul în timp ce ridicați volumul în sus sau în jos (vedeți imaginea de mai sus). Dacă vezi Ringer, atunci știți că reglați sunetul soneriei și alarmei, întrucât Volum este pentru jocuri, videoclipuri, muzică și alte sunete.


Reporniți iPhone-ul

Repornirea unui iPhone 6.

Repornirea este o practică obișnuită cu tehnologia de rezolvare a problemelor mici și puteți face același lucru cu iPhone-ul dvs. pentru a vedea dacă remediază o alarmă care nu funcționează.

Pentru a reporni iPhone-ul, fie țineți apăsat butonul de pornire până când vedeți glisorul de oprire, fie țineți apăsat butonul de pornire, în timp ce apăsați și mențineți apăsat butonul de reducere a volumului. Metoda pe care trebuie să o utilizați depinde de modelul dvs. de iPhone.


Alegeți un sunet de alarmă mai puternic

Unele sunete de alarmă iPhone sunt mai silențioase decât altele, deci dacă aveți unul dintre cele alese - și mai ales dacă volumul alarmei nu este puternic, este posibil să nu-l auziți. Altceva de care trebuie să fii atent este să te asiguri Nici unul nu este ales ca sunet de alarmă, din motive evidente.

Schimbați sunetul de alarmă iPhone din Ceas aplicație. Deschide Alarma filă, atingeți Editați | ×, apoi alegeți alarma pentru care doriți să schimbați sunetul. Mergi la Suna și previzualizați tonurile de apel sau melodiile pentru a găsi ceva ce credeți că va funcționa pentru dvs.


Verificați setările de timp ale alarmei

Dacă alarma dvs. se declanșează, dar este silențioasă, atunci această metodă nu vă va ajuta. Cu toate acestea, pentru alarmele iPhone care sunt setate în aplicație, dar care nu se declanșează la ora stabilită, este posibil să nu aveți configurată ora sau ziua corectă.

De exemplu, dacă alarma dvs. ar trebui să declanșeze în fiecare zi la 12:15 PM și a funcționat ieri, dar nu astăzi, alarma este probabil să nu fie configurată să se repete.

Clic Editați | × în Alarma secţiunea de Ceas , apoi atingeți alarma pe care trebuie să o editați. Intrați în Repeta setări și asigurați-vă că există o bifă lângă zilele săptămânii pentru când doriți să se declanșeze alarma. Atingeți doar o zi pentru a activa sau dezactiva alarma pentru ziua respectivă.

Dacă alarma dvs. se declanșează la o oră greșită în timpul zilei, atunci cel mai probabil ați confundat AM și PM, ceea ce este surprinzător de ușor de făcut. Editați alarma și schimbați-o la ora corespunzătoare a zilei și asigurați-vă că atingeți Economisești cand esti gata.


Dezactivați sau modificați funcția de culcare

Dacă aveți activată funcția Ora de culcare pe iPhone și fișierul Trezi timpul este setat la aceeași oră cu o altă alarmă, este posibil ca niciunul să nu se declanșeze. Pentru a evita acest conflict de alarmă silențioasă, schimbați ora pentru ora de culcare sau alarma obișnuită.

Pentru a găsi setările pentru ora de culcare pe telefon, deschideți Ceas și atingeți Bedtime în partea de jos. Puteți dezactiva ora de culcare aici sau glisați pictograma clopoțel la o oră diferită.

Ștergeți și refaceți alarma

Din orice motiv, este posibil ca iPhone-ul să nu fi creat alarma corect. Sau, poate a funcționat o vreme, dar apoi sa oprit din cauza unei probleme sau a unei incompatibilități după o actualizare iOS.

Deschideți Ceas aplicație pentru Alarma și glisați la stânga pentru a șterge alarmele sau accesați Editați | × mai întâi și apoi atingeți butoanele roșu minus pentru a găsi Șterge opțiune. Puteți face alarme iPhone noi cu butonul plus din colțul din dreapta sus al Ceas app.

Folosiți o singură aplicație cu ceas cu alarmă

Dacă aveți mai multe aplicații care pot declanșa alarme, este posibil să aveți probleme. Fie rămâneți cu aplicația implicită pentru ceas cu alarmă iPhone, fie dezactivați-o complet și folosiți altceva.

Cu toate acestea, rețineți că aplicațiile de ceas cu alarmă de la terțe părți nu sunt integrate la fel de bine în iPhone-ul dvs. ca și cel care este încorporat. Aceasta înseamnă că cel mai probabil trebuie să păstrați aplicația deschisă pentru ca sunetul alarmei să sune, precum și să utilizați volumul sistemului (nu soneria) pentru a regla sunetul alarmei.

De exemplu, dacă ceasul cu alarmă nu sună în aplicația terță parte, deschideți aplicația (astfel încât să fie vizibilă și pe ecran) și apoi utilizați butoanele de volum pentru ao activa. Acest lucru se va asigura că volumul aplicației este suficient de mare pentru a fi auzit, indiferent de volumul soneriei iPhone-ului.

Dacă dezactivarea ceasurilor de alarmă terțe nu a rezolvat problema sunetului de alarmă iPhone, ștergeți-le complet, reporniți telefonul și apoi încercați din nou să folosiți ceasul deșteptător.

Dezactivați căștile Bluetooth și deconectați-le

Alarmele iPhone ar trebui să sune prin difuzoarele telefonului și nu prin dispozitive Bluetooth sau căști. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie întotdeauna cazul.

Dacă telefonul dvs. are o eroare de software sau se comportă neregulat, ar putea încerca să redea alarma prin aceste dispozitive dacă acestea sunt atașate activ la iPhone-ul dvs. în timp ce sună alarma.

În funcție de modul în care ați configurat setările pentru volum și sonerie și unde se află aceste accesorii atunci când alarma se declanșează, s-ar putea să ajungeți să nu auziți nimic.

Dezactivați Bluetooth de la setările > Bluetooth, și deconectați orice element atașat la mufa pentru căști. Dacă alarma funcționează după ce ați făcut acele lucruri, atunci fiți pe deplin conștienți de momentul în care alarmele dvs. se vor declanșa și asigurați-vă că accesoriile audio nu sunt conectate la telefon în acele perioade.

Actualizați-vă software-ul iPhone

Mulți utilizatori cu probleme de sunet de alarmă iPhone folosesc o versiune învechită a iOS. S-ar putea să existe o eroare de software în telefon care să fie rezolvată doar printr-o actualizare de la Apple.

Actualizați-vă telefonul fără fir prin setările > general > Actualizare de software, sau conectați-l la computer și actualizați cu iTunes. În orice caz, asigurați-vă că utilizați cea mai recentă versiune de firmware.

Restabiliți iPhone-ul la setările implicite din fabrică

Acesta ar trebui să fie ultimul lucru pe care îl faceți pentru a remedia o alarmă iPhone care nu are sunet, deoarece atunci când restaurați iPhone-ul, ștergeți tot ceea ce a fost instalat sau schimbat pe acesta de la prima achiziție. În acest proces, ar trebui să remedieze, de asemenea, orice problemă de alarmă.

Resetarea din fabrică a iPhone-ului dvs. resetează totul, deci este adesea o soluție pentru orice problemă legată de software. Cu toate acestea, este deosebit de util dacă telefonul dvs. este jailbreakat, deoarece cu mii de modificări pe care le puteți aplica unui iPhone jailbreak, este obișnuit ca acestea să interfereze cu funcțiile obișnuite, cum ar fi ceasul cu alarmă.