Transformați tastatura Mac într-un pian GarageBand

GarageBand este aplicația Apple pentru crearea, editarea și distracția cu muzica pe un Mac. Această descărcare gratuită din Mac App Store funcționează bine cu instrumentele MIDI. Dacă nu aveți o tastatură MIDI, puteți transforma tastatura Mac într-un pian GarageBand.

Informațiile din acest articol se aplică GarageBand 10.3.4 compatibil cu macOS Catalina (10.15), Mojave (10.14) și High Sierra (10.13.6).


Cum se utilizează tastatura de pe ecran GarageBand

Este posibil să nu vă gândiți la tastatura dvs. Mac ca la o mașină care face muzică, dar poate fi. Iată cum:

  1. Deschis GarageBand făcând dublu clic pe acesta în folderul Aplicații sau selectând pictograma acestuia pe Dock.

  2. Selectați New Project în bara laterală GarageBand.

  3. Alege Proiect gol în fereastra principală, apoi selectați Alege în colțul din dreapta jos al ferestrei.

  4. În fereastra pop-up, alegeți Instrumentul software și selectați Crea.

  5. Selectați unul dintre Piane în lista instrumentelor din Biblioteca din stânga ecranului.

  6. O tastatură apare sub fereastră. Dacă nu, selectați Fereastră > Afișați tastarea muzicală în bara de meniu GarageBand pentru a afișa tastatura.

    Platforma Tastarea muzicală fereastra afișează tastele Mac care corespund tastelor muzicale de pe pian. Fereastra Musical Typing afișează, de asemenea, o tastatură deasupra tastelor, indicând ce octavă este activă în prezent. Aceasta este configurația standard pentru a cânta la pian în GarageBand.

  7. Redați notele de pe ecran apăsând tastele de pe tastatură care corespund notelor din fereastra Musical Typing sau făcând clic pe tastele cu mouse-ul în fereastra Musical Typing. GarageBand redă notele și înregistrează melodia.


Schimbarea octavelor în aspectul standard de pe Mac

Tastatura standard de tipare muzicală afișează o octavă și jumătate oricând mapată pe rândul de taste „asdf” de pe o tastatură standard de computer. Schimbarea octavei se realizează în unul din cele două moduri.

  • selectaţi x tasta de pe tastatura Musical Typing pentru a vă deplasa cu o octavă sau cu z tasta pentru a vă deplasa în jos cu o octavă. Mutați mai multe octave selectând în mod repetat x or z chei.
  • A doua metodă utilizează reprezentarea unei tastaturi de pian în partea de sus a ferestrei de tastare muzicală. Selectați zona evidențiată de pe tastatura pianului, care reprezintă tastele atribuite tastaturii de tastare, apoi trageți secțiunea evidențiată la stânga sau la dreapta pe tastatura pianului. Nu mai trageți când secțiunea evidențiată se află în intervalul pe care doriți să îl redați.

Tastatură alternativă pe ecran pe Mac

Pe lângă tastatura standard, puteți alege să comutați la o tastatură de pian cu un interval de cinci octave, selectând pictograma tastaturii din colțul din stânga sus al tastaturii Musical Typing. Această tastatură pentru pian nu atribuie niciuna dintre taste pentru a corespunde tastaturii Mac. Drept urmare, puteți juca această tastatură o singură notă odată, folosind un mouse sau un trackpad.

Acest aspect oferă o gamă mai largă de note, iar redarea unei singure note la un moment dat este utilă atunci când editați lucrarea pe care o creați.

GarageBand este disponibil ca descărcare gratuită din Mac App Store și App Store pentru dispozitivele mobile iOS.


Cum să vă transformați iPad-ul într-un pian GarageBand

Aplicația GarageBand iPad are o opțiune de tastatură cu pian tactil care funcționează diferit de versiunea pentru Mac. Totuși, este la fel de ușor de accesat și la fel de distractiv de jucat. Aici este prezentată versiunea iPadOS 13.

  1. Deschis GarageBand pe iPad.

  2. selectaţi Alchemy Synth tastatură pe ecranul de deschidere.

  3. Utilizați tastatura de pian de pe ecran și tastele cu efecte speciale pentru a crea muzică. Atingeți punctul roșu când sunteți gata să înregistrați.


Cum se conectează o tastatură MIDI la un Mac

Dacă aveți o tastatură MIDI, o puteți conecta la Mac. Când MIDI (Musical Instrument Digital Interface) a fost dezvoltat pentru prima dată, acesta a folosit un conector DIN rotund cu 5 pini împreună cu mai multe cabluri pentru a gestiona MIDI IN și MIDI OUT. Aceste interfețe MIDI mai vechi sunt în mare parte învechite. Majoritatea tastaturilor moderne folosesc porturi USB standard pentru a gestiona conexiunile MIDI.

Ca urmare, nu aveți nevoie de adaptoare speciale, cutii de interfață sau software special pentru driver pentru a conecta o tastatură MIDI la un Mac. Conectați tastatura MIDI la un port USB Mac disponibil.

Când lansați GarageBand, aplicația detectează dispozitivul MIDI. Pentru a încerca tastatura MIDI, creați un proiect nou în GarageBand, apoi alegeți Șabloane de proiect în bara laterală stângă. Selectați Colecția tastaturii.

Când proiectul se deschide, atingeți câteva taste de pe tastatură pentru a auzi tastatura prin GarageBand.

Resetați o interfață MIDI

Dacă nu auziți tastatura MIDI în GarageBand, resetați interfața MIDI GarageBand.

  1. Selectați GarageBand > Preferințe din bara de meniu GarageBand.

  2. selectaţi Audio / MIDI filă din Preferințe Bara de instrumente.

  3. Selectați Resetați driverele MIDI dacă nu vedeți dispozitivul MIDI detectat.

Acum ar trebui să puteți reda tastatura MIDI prin Mac și să vă înregistrați sesiunile folosind GarageBand.