Transfer Mac la Mac – Mutați datele importante Mac

Mac-ul dvs. este probabil umplut cu date critice, inclusiv documente importante, fotografii, e-mailuri salvate, articole din calendar și multe altele. Dacă cumpărați un Mac nou, transferul tuturor datelor dvs. Mac actuale este un proces simplu folosind Asistentul de migrare Apple.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor care rulează OS X Lion sau versiuni ulterioare de OS X sau macOS.


Utilizați Migration Assistant pentru a vă muta datele

Asistentul de migrare Apple vă permite să mutați cu ușurință tot conținutul dvs. curent Mac pe un Mac nou, astfel încât să nu trebuie să copiați fișierele manual.

Înainte de a începe, asigurați-vă că instalați toate actualizările software Apple disponibile pe ambele Mac-uri și asigurați-vă că ambele computere sunt conectate la alimentarea CA.

Vechiul dvs. Mac trebuie să utilizeze OS X Lion sau o versiune ulterioară și trebuie să aibă un nume. Pentru a vă asigura că are un nume, accesați System Preferences > Partajarea și verificați câmpul nume computer.

Puteți, de asemenea, să vă conectați noul Mac la o copie de rezervă a Mac-ului Time Machine veche și să migrați aceste date.

  1. Conectați computerele unul la celălalt.

    Dacă ambele computere utilizează macOS Sierra sau o versiune ulterioară, trebuie doar să fie aproape unul de celălalt, cu Wi-Fi activat. Dacă oricare dintre acestea folosește OS X El Capitan sau o versiune anterioară, conectați-le la aceeași rețea utilizând Wi-Fi sau Ethernet.

  2. Pe noul dvs. Mac, accesați Utilități folder și deschideți Asistent migrație. Sau tastați Asistent migrație în Spotlight Search.

  3. Selectați A continua.

  4. Migration Assistant vă va întreba cum doriți să transferați informațiile. Selectați De pe un Mac, o copie de rezervă Time Machine sau un disc de pornire.

  5. Selectați A continua.

    Dacă migrați de la vechea dvs. copie de rezervă Time Machine pentru Mac, treceți la pasul 9.

  6. Pe vechiul tău Mac, deschide Asistent migrație și selectați A continua.

  7. Când vi se solicită cum doriți să transferați informațiile, selectați Către un alt Mac.

  8. Selectați A continua.

  9. Pe noul dvs. Mac, de pe Transferați informații pe acest Mac fereastra, selectați pictograma pentru vechiul dvs. Mac (sau pictograma de rezervă Time Machine, dacă de la asta transferați).

  10. Selectați A continua. Este posibil să vedeți un cod de securitate.

  11. Pe vechiul dvs. Mac, dacă vedeți un cod de securitate, asigurați-vă că este același cod ca și pe noul dvs. Mac, apoi selectați A continua. (Omiteți acest pas dacă transferați dintr-o copie de rezervă Time Machine.)

  12. Pe noul dvs. Mac, veți vedea o listă a copiilor de rezervă organizate după dată și oră. Alegeți copia de rezervă pe care doriți să o utilizați și apoi selectați A continua.

  13. Pe noul dvs. Mac, selectați informațiile pe care doriți să le transferați, cum ar fi aplicații, fișiere și foldere și setări de rețea.

  14. Selectați A continua. Procesul de transfer poate dura câteva ore.

  15. Când Migration Assistant este terminat, conectați-vă la contul migrat de pe noul dvs. Mac pentru a vedea fișierele acestuia.

De asemenea, este posibil să transferați anumite fișiere direct dacă trebuie să mutați doar unele dintre datele dvs. De exemplu, mutați fișierele Apple Mail pe un Mac nou, mutați datele din Calendar, mutați datele din Agendă sau Agendă sau transferați marcajele Safari pe un Mac nou.