Three Ways to Mod Skyrim pe Xbox One, PS4 și Steam

The Elder Scrolls V: Skyrim este un joc fantastic chiar din cutie, dar motivul pentru care atât de mulți oameni îl joacă încă atât de mulți ani după lansarea inițială este comunitatea masivă de modding. Modurile Skyrim pot face aproape orice, de la îmbunătățirea drastică a graficii, până la crearea de noi misiuni și personaje non-jucătoare (NPC-uri), până la ceva la fel de simplu ca și hărțile mai atractive.

Modding Skyrim și Skyrim: Ediția specială nu sunt prea dificile, dar poate fi un proces oarecum confuz. Deoarece există două versiuni diferite ale jocului, iar Skyrim este disponibil pe atât de multe platforme, există mai multe moduri diferite de a găsi și instala modurile Skyrim.


Ce versiune de Skyrim aveți?

Există două versiuni ale Skyrim, iar jocul este disponibil și pe mai multe platforme diferite. Ambele versiuni pot fi modificate, dar singurele platforme compatibile cu modurile sunt PS4, Xbox One, Windows PC și Steam.

Versiunea jocului și platforma pe care o utilizați vor afecta procesul pe care trebuie să îl parcurgeți dacă doriți să vă modificați jocul.

Iată principalele surse de moduri pentru Skyrim și platformele pe care le puteți folosi cu ele:

  • Moduri Nexus: Windows, Steam
  • Atelierul Steam: Aburi

Iată cele trei surse principale de moduri pentru Skyrim: Special Edition și platformele pe care le puteți folosi cu ele:

  • Bethesda: Windows, Steam, PS4, Xbox One
  • Moduri Nexus: Windows, Steam
  • Atelierul Steam: Aburi

Modurile nu sunt compatibile cu versiunile PS3, Xbox 360 sau Nintendo Switch ale Skyrim.


Cum se instalează Skyrim: Ediții speciale pentru PC, PS4 și Xbox One

Skyrim: Ediția specială este o versiune a Skyrim disponibilă pentru PC și console și este concepută pentru a face procesul de modding foarte ușor. De fapt, Bethesda găzduiește de fapt o mare varietate de moduri pe propriul site și nu este nevoie să descărcați niciun software suplimentar pentru a le utiliza.

Prima parte a acestui proces este de a crea un cont pe Bethesda.net și de a găsi câteva moduri care vă interesează. Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgeți:

  1. Navigați la Bethesda.net.

  2. Creați un cont și conectați-vă.

  3. Navigați la pagina de moduri Bethesda.net Skyrim.

  4. Faceți clic pe orice mod pe care doriți să îl instalați.

  5. Clic Adăugați la bibliotecă.

După ce ați găsit câteva moduri Skyrim: Ediție specială pe care doriți să le instalați, restul procesului are loc în joc. Va trebui să vă legați conturile, să alegeți câteva dintre modificările pe care le-ați găsit și să le instalați.

Instrucțiuni pas cu pas care arată cum să conectați un cont Bethesda.net la Skyrim: Ediție specială și să instalați moduri. Lifewire

Următorul pas în modificarea Skyrim: ediția specială este să vă conectați contul Xbox Live, PlayStation Network (PSN) sau Steam la contul dvs. Bethesda.net și să instalați modurile:

  1. Lansați Skyrim: Ediție specială pe Xbox One, PlayStation 4 sau Steam.

  2. Selectați mods.

  3. Introduceți adresa de e-mail pe care ați folosit-o când v-ați creat contul Bethesda.net și selectați Creeaza cont sau apăsați Introduce.

    Trebuie să selectați Creeaza cont chiar dacă aveți deja un cont. Atâta timp cât introduceți același e-mail pe care l-ați folosit pentru a vă configura contul Bethesda.net, veți primi apoi opțiunea de a vă conecta.

  4. Introduceți numele de utilizator și parola Bethesda.net și selectați Accept sau lovit Introduce.

  5. Selectați un mod pe care doriți să îl instalați.

  6. Selectați Descarcași așteptați descărcarea modului.

  7. Selectați înapoi sau apăsați Evadare pentru a reveni la ecranul principal de moduri.

  8. Repetați pașii 5-7 pentru orice modificări suplimentare.

  9. Selectați înapoi sau apăsați Evadare, iar modificările se vor încărca.

Unele moduri nu funcționează bine cu alte moduri. Dacă jocul dvs. nu funcționează normal, încercați să reglați ordinea de încărcare selectând Comanda de încărcare din ecranul principal de moduri. Dacă acest lucru nu funcționează, poate fi necesar să dezactivați unul sau mai multe moduri făcând clic pe mod și apoi făcând clic pe Dezactivare.


Înțelegerea Skyrim: Limite de ediție specială

În funcție de platforma dvs., pot exista limite cu privire la numărul de moduri pe care le puteți descărca și instala. Numărul de moduri pe care le puteți instala va fi, de asemenea, mai mic dacă nu aveți suficient spațiu liber pe consolă.

Iată care sunt limitele cu care s-ar putea confrunta:

  • PS4: Nu mai mult de 100 sau 1 GB de moduri active.
  • XBox One: Nu mai mult de 150 sau 5 GB de moduri active.
  • Aburi: Nicio limită impusă de Steam. Skyrim în sine are o limită codificată de 255 de moduri.

Limitele de spațiu sunt plasate de Microsoft și Sony, în timp ce limita numărului de moduri pe care le puteți instala poate fi plasată fie de producătorul consolei, fie de Bethesda.

Limitarea numărului de moduri se poate schimba din când în când dacă Bethesda decide că Skyrim este capabil să gestioneze mai multe sau mai puține moduri, rămânând în același timp stabil.


Cum se instalează Skyrim sau Skyrim: Ediții speciale Mods pe PC folosind Nexus Mods

Nexus Mod va scana instalarea dvs. Skyrim. Lifewire

Cel mai simplu mod de a găsi și instala moduri pentru versiunea originală a Skyrim pe PC este un program numit Nexus Mod Manager, care are un site web asociat. Acest program este, de asemenea, compatibil cu Skyrim: Special Edition și multe alte jocuri. Moderatorii își încarcă lucrările pe site, unde utilizatorii pot căuta moduri interesante, le pot descărca și apoi le pot instala folosind programul Nexus Mod Manager

Înainte de a putea utiliza Nexus Mod Manager, trebuie să vă creați un cont pe site-ul Nexus Mods. Crearea contului este gratuită, deși există limite impuse conturilor gratuite. De exemplu, viteza de descărcare este limitată dacă nu plătiți pentru un cont premium.

Toate modurile Skyrim de pe site-ul Nexus Mods sunt gratuite și nu trebuie să plătiți bani sau să furnizați informații de facturare în timpul procesului de înregistrare.

Primul pas este să descărcați și să instalați Nexus Mod Manager:

  1. Navigați la nexusmods.com și creați un cont.

    Nu trebuie să plătiți pentru a vă crea un cont. Dacă nu doriți să plătiți, nu selectați niciuna dintre opțiunile de plată în timpul procesului de înregistrare.

  2. Navigați la nexusmods.com/mods/modmanager.

  3. Descărcați Nexus Mod Manager.

  4. Instalați și rulați Nexus Mod Manager.

  5. Așteptați ca Nexus Mod Manager să vă găsească copia Skyrim.

    Nexus Mod Manager caută peste o duzină de jocuri diferite. După ce a localizat Skyrim, puteți face clic Opriți căutarea dacă nu aveți celelalte jocuri.

  6. Apasă pe bifă verde pentru a confirma locația copiei dvs. din Skyrim.

    Dacă Nexus Mod Manager localizează mai multe jocuri, trebuie să faceți clic pe fiecare bifă verde pentru a continua.

  7. Clic Ok.

  8. Selectați Skyrim sau Skyrim: Ediție specială și faceți clic pe OK.

  9. Selectați locația în care doriți să stocați modurile pe care le descărcați și faceți clic finalizarea.

  10. Dacă apare o altă fereastră, faceți clic pe OK.

  11. Schimbați locația în care sunt stocate modurile sau pur și simplu faceți clic finalizarea.

După ce instalați Nexus Mod Manager, trebuie să căutați și să găsiți câteva moduri pentru gestionarea acestuia. Acest lucru se face prin același site Nexus Mod de unde ați creat un cont și ați descărcat software-ul manager.

Cum se folosește Nexus Mod Manage pentru a instala modurile Skyrim. Lifewire

Următorul pas este să localizați și să descărcați modurile Skyrim de pe site-ul Nexus Mods și să utilizați Nexus Mod Manager pentru a le instala:

  1. Navigați la nexusmods.com/skyrim.

  2. Găsiți un mod care vă interesează și faceți clic pe el.

  3. Dati click pe Fişiere tab.

  4. Faceţi clic pe Descărcați cu Manager.

  5. Așteptați descărcarea modului în Nexus Mod Manager.

    Este posibil să fie necesar să autorizați Nexus Mod Manager să facă modificări în sistemul dvs. Dacă nu reușește, încercați să rulați Nexus Mod Manager ca administrator.

  6. În clientul Nexus Mod Manager, selectați un mod pe care l-ați descărcat și faceți clic pe bifă verde în stânga pentru a instala.

  7. Așteptați instalarea modului.

  8. Repetați pașii 2-7 pentru a instala orice alte moduri pe care doriți să le utilizați.

  9. Clic Lansați Skyrim.

Puteți descărca și instala oricâte moduri doriți cu Nexus Mod Manager. De fapt, este literalmente posibil să rulați sute de moduri Skyrim în același timp. Cu toate acestea, adăugarea a prea multe moduri poate încetini jocul, iar unele moduri nu funcționează bine între ele.

Dacă descoperiți că jocul dvs. nu funcționează bine sau că nu se lansează deloc, utilizați Nexus Mod Manager pentru a schimba ordinea de încărcare a modurilor dvs. În unele cazuri, modificarea ordinii de încărcare le va face să funcționeze bine împreună sau să funcționeze mai optim.

Dacă acest lucru nu funcționează, atunci următorul pas este să folosiți Nexus Mod Manager pentru a dezactiva modurile până când jocul dvs. începe să funcționeze din nou.


Cum se instalează Skyrim sau Modurile Skyrim: Ediție specială pe PC folosind Steam Workshop

Atelierul Steam vă permite să instalați moduri pentru Skyrim și Skyrim: Ediție specială dacă dețineți oricare joc pe Steam. Lifewire

Steam este un serviciu care vă permite să cumpărați jocuri, să descărcați moduri și să jucați online cu prietenii. Dacă dețineți fie Skyrim, fie Skyrim: Ediție specială pe Steam, atunci cel mai simplu mod absolut de a instala moduri este să treceți direct prin atelierul Steam.

Proprietarii versiunilor Steam ale Skyrim pot folosi moduri atât din Nexus Mods, cât și din Steam Workshop, iar proprietarii versiunii Steam a Skyrim: Ediție specială pot folosi moduri din Nexus Mods, Bethesda.net și Steam Workshop. Utilizarea modurilor din mai multe surse funcționează bine în unele cazuri, dar este posibil să aveți efecte nedorite.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a instala modurile pentru Skyrim sau Skyrim: Ediție specială prin Steam Workshop:

  1. Lansați-vă clientul Steam și conectați-vă la contul dvs.

  2. Clic Bibliotecă.

  3. Găsiți Elder Scrolls: Skyrim sau The Elder Scrolls: Ediție specială în lista de jocuri din partea stângă a clientului și faceți clic pe cea pe care doriți să o modificați.

  4. Clic Centrul comunitar în secțiunea Link-uri din partea dreaptă a clientului.

  5. Dati click pe Atelier tab.

  6. Faceți clic pe orice mod pe care doriți să îl instalați.

  7. Clic Mă abonez pentru a instala mod.

Poate fi necesar să închideți Skyrim și să îl lansați din nou pentru a instala cu succes modurile. Este posibil ca unele moduri Steam Workshop și moduri din alte surse să nu funcționeze bine împreună.