Remedierea D3dx9_30.dll lipsește sau nu a găsit erori

Spre deosebire de multe alte erori DLL care pot avea cauze și remedieri complicate, problemele d3dx9_30.dll sunt cauzate într-un fel sau altul de o singură problemă: de obicei este ceva în neregulă cu Microsoft DirectX.

Fișierul d3dx9_30.dll este unul dintre multele fișiere conținute în colecția de software DirectX. Deoarece DirectX este utilizat de majoritatea jocurilor bazate pe Windows și a programelor grafice avansate, erorile d3dx9_30.dll apar de obicei numai atunci când se utilizează aceste tipuri de aplicații.

Există câteva moduri diferite în care s-ar putea să apară o eroare DLL d3dx9_30 pe computer. Aici sunt enumerate câteva dintre cele mai frecvente mesaje de eroare d3dx9_30.dll, dar ale dvs. ar putea fi diferite:

D3DX9_30.DLL nu a fost găsit
Fișierul d3dx9_30.dll nu a fost găsit
Biblioteca de legături dinamice d3dx9_30.dll nu a putut fi găsită în calea specificată [PATH]
Fișierul d3dx9_30.dll lipsește
D3DX9_30.DLL lipsește. Înlocuiți D3DX9_30.DLL și încercați din nou
D3dx9_30.dll nu a fost găsit. Reinstalarea ar putea ajuta la remedierea acestei probleme
Componenta lipsă d3dx9_30.dll
Această aplicație nu a reușit să pornească, deoarece d3dx9_30.dll nu a putut fi găsit

Cauza erorilor D3dx9_30.dll

Mesajul de eroare d3dx9_30 DLL se poate aplica oricărui program care utilizează Microsoft DirectX, dar este cel mai frecvent văzut cu jocurile video. Eroarea apare de obicei la pornirea programului software. Ocazional, erorile d3dx9_30.dll se vor afișa după încărcarea unui joc, dar chiar înainte de începerea jocului.

Unele jocuri obișnuite despre care se știe că generează erori d3dx9_30.dll includ Medieval, Resident Evil, EverQuest, Splinter Cell Double Agent, ArmA: Armed Assault, World Series of Poker, Company of Heroes și multe altele.

În aplicațiile non-joc, o eroare DLL d3dx9_30 ar putea apărea înainte ca anumite caracteristici grafice avansate ale programului să fie utilizate.

Orice sistem de operare Microsoft de la Windows 98 poate fi afectat de d3dx9_30.dll și alte probleme DirectX. Aceasta include Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.

Cum se remediază erorile D3dx9_30.dll

În nici un caz, nu descărcați fișierul DLL d3dx9_30.dll individual de pe orice „site de descărcare DLL”. Există o serie de motive diferite pentru care descărcarea DLL-urilor de pe aceste site-uri nu este niciodată o idee bună.

Dacă ați descărcat deja d3dx9_30.dll de pe unul dintre acele site-uri de descărcare DLL, eliminați-l de oriunde l-ați pus și continuați cu pașii următori.

 1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o încă.

  Eroarea d3dx9_30 DLL poate fi o problemă sau o singură dată și o simplă repornire ar putea să o elimine complet. Este puțin probabil ca acest lucru să rezolve problema, dar repornirea este întotdeauna un bun pas de depanare.

 2. Instalați cea mai recentă versiune a Microsoft DirectX. Este posibil ca actualizarea la cea mai recentă versiune a DirectX să remedieze eroarea d3dx9_30.dll care nu a fost găsită.

  Microsoft lansează adesea actualizări la DirectX fără a actualiza numărul versiunii sau litera, deci asigurați-vă că instalați cea mai recentă versiune chiar dacă versiunea dvs. este aceeași din punct de vedere tehnic.

  Același program de instalare DirectX funcționează cu toate versiunile de Windows, inclusiv Windows 10, 8, 7, Vista, XP și multe altele. Acesta va înlocui orice fișier DirectX 11, DirectX 10 sau DirectX 9 lipsă.

 3. Presupunând că cea mai recentă versiune DirectX de la Microsoft nu remediază eroarea DLL d3dx9_30 pe care o primiți, căutați un program de instalare DirectX pe jocul sau CD-ul sau DVD-ul aplicației. De obicei, dacă un joc sau alt program utilizează DirectX, dezvoltatorii de software vor include o copie a DirectX pe discul de instalare.

  Uneori, deși nu de multe ori, versiunea DirectX inclusă pe disc este mai potrivită pentru program decât cea mai recentă versiune disponibilă online.

 4. Dezinstalați jocul sau programul software și apoi reinstalați-l din nou. Este posibil să se fi întâmplat ceva cu fișierele din program care funcționează cu d3dx9_30.dll și o reinstalare ar putea face truc.

 5. Restaurează fișierul d3dx9_30.dll din cel mai recent pachet DirectX. Dacă pașii de depanare de mai sus nu au funcționat pentru a rezolva eroarea dvs. d3dx9_30.dll, încercați să extrageți fișierul DLL d3dx9_30 individual din pachetul DirectX.

  Dacă eroarea DLL din joc sau alt program explică unde trebuie să fie fișierul d3dx9_30.dll, îl puteți copia manual din extracția dvs. și îl puteți pune exact unde ar trebui să meargă, ceea ce ar trebui să remedieze eroarea.

 6. Actualizați driverele pentru placa video. Deși nu este cea mai comună soluție, în unele situații, actualizarea driverelor pentru placa video de pe computer ar putea corecta această problemă DirectX.