Recenzie desktop la distanță Chrome

Chrome Remote Desktop este un program gratuit de la distanță pentru desktop de la Google, care rulează ca o extensie asociată cu browserul web Chrome.

Cu Desktop la distanță Chrome, puteți configura orice computer care rulează browserul Chrome pentru a fi un computer gazdă la care vă puteți conecta în orice moment, indiferent dacă utilizatorul este sau nu conectat, pentru acces complet nesupravegheat.

Google recomandă utilizarea Chrome atât pentru client, cât și pentru gazdă, dar s-ar putea să aveți încă noroc între browsere (de exemplu, utilizarea Firefox la distanță pe un computer care are configurat Chrome).

Accesați Desktop la distanță Chrome


Mai multe despre Desktop la distanță Chrome

  • Computerele Windows, Mac și Linux pot instala Chrome Remote Desktop
  • Funcționează de pe dispozitive Android care instalează aplicația prin Google Play
  • Utilizatorii iOS pot instala aplicația mobilă din iTunes
  • Sunt acceptate atât asistența spontană, cât și accesul nesupravegheat
  • Sincronizarea clipboard poate fi activată
  • Cartografierea cheilor este acceptată
  • Puteți încărca și descărca fișiere între computer și telecomandă
  • Ctrl + Alt + Del, PrtScr, și F11 poate fi trimis la computerul de la distanță prin apăsarea unui buton de meniu
  • Vă permite să alegeți între ecran complet, să scalați pentru a se potrivi și să redimensionați pentru a se potrivi opțiunilor de afișare atunci când sunteți conectat la computerul de la distanță

Desktop la distanță Chrome: Pro și Contra

Un număr de alte instrumente gratuite de acces la distanță sunt mai robuste, dar cu siguranță Desktop la distanță Chrome este ușor de utilizat:

Pro-uri:

  • Instalare rapida
  • Funcționează între sistemele de operare
  • Suportă mai multe monitoare
  • Actualizări des
  • Funcționează chiar și atunci când utilizatorul gazdă este deconectat

Contra:

  • Necesită un anumit browser web
  • Imposibil de imprimat fișiere la distanță pe o imprimantă locală
  • Fără capacitate de chat

Cum se utilizează Chrome Remote Desktop

La fel ca toate programele de acces la distanță, Chrome Remote Desktop funcționează acolo unde există un client și o gazdă care sunt asociate împreună. Clientul se conectează la gazdă pentru a controla computerul.

Iată ce trebuie să facă gazda (computerul la care va fi conectat și controlat de la distanță):

  1. Accesați Desktop la distanță Chrome din browserul web Chrome.

  2. Selectați INCEPEși conectați-vă la contul dvs. Google, dacă vi se solicită acest lucru.

  3. Folosiți butonul de descărcare pentru a instala extensia în Chrome.

  4. Alege ACCEPTAȚI ȘI INSTALAȚI pe ecranul Gata de instalare.

  5. Acceptați toate solicitările de instalare și așteptați ca Chrome Remote Desktop Host să termine instalarea. Veți ști că s-a făcut când pagina web nu mai afișează butonul „ANULARE”.

  6. Alegeți un nume pentru computerul respectiv pe pagina Desktop la distanță Chrome, apoi selectați NEXT.

  7. Alegeți un cod PIN care va fi utilizat pentru a vă conecta la gazdă. Poate fi orice șir de numere de cel puțin șase cifre.

  8. Selectați START și confirmați sau permiteți orice mesaje pop-up. Computerul va fi înregistrat la contul Google cu care v-ați conectat și veți ști că este finalizat când vedeți Online chiar sub numele computerului.

Dacă doriți să utilizați Desktop la distanță Chrome pentru acces nesupravegheat la computerul unui prieten, va trebui să vă conectați o dată cu acreditările dvs. pe computerul lor pentru a-l configura. Nu va trebui să rămâneți conectat după instalarea inițială - vă puteți deconecta complet și programul va rula în continuare în fundal ca extensie.

Iată ce ar trebui să facă clientul pentru a se conecta la gazdă pentru a o controla de la distanță:

  1. Deschide Chrome și accesează Chrome Remote Desktop.

  2. Deschideți Acces de la distanță din partea de sus a paginii respective și conectați-vă la contul dvs. Google, dacă este necesar. Acesta trebuie să fie același cont Google care a fost utilizat la configurarea accesului la distanță, așa cum este descris mai sus.

  3. Selectați un computer gazdă din Dispozitive la distanță secţiune.

    Dacă această secțiune afișează un dispozitiv sub Acest aparat, atunci probabil că nu ar trebui să vă conectați la acel computer, deoarece acesta este al dvs., ceea ce poate provoca probleme vizuale cu adevărat ciudate.

  4. Introduceți codul PIN creat pe computerul gazdă pentru a începe sesiunea la distanță.

Când clientul se conectează la computerul gazdă, pe gazdă se afișează un mesaj care spune „Desktopul dvs. este în prezent partajat cu , "deci Chrome Remote Desktop nu se conectează discret ca unele programe de acces la distanță.

Clientul poate instala, de asemenea, extensia Chrome Remote Desktop pentru a activa funcționalitatea de copiere / lipire între cele două computere.

O altă modalitate de a utiliza Desktop la distanță Chrome este prin intermediul codurilor de acces temporare. Dacă aveți nevoie de altcineva pentru a vă conecta la computer, chiar și de cineva care nu a configurat accesul în primul rând, acesta este traseul pe care doriți să îl parcurgeți.

Deschideți Suport de la distanță din această pagină și alegeți Beneficiați de asistență pentru a obține un cod de acces unic pe care îl puteți partaja cu persoana care se va conecta la computer. Vi se va cere să instalați extensia Chrome Remote Desktop dacă nu este deja pe computer.

Tot ce trebuie să facă este să introducă codul în A acorda sprijin secțiunea aceleiași pagini de pe computerul lor. Se pot conecta sub orice cont Google pentru a vă controla computerul, atâta timp cât introduc codul corect.


Gânduri pe Chrome Remote Desktop

Ne place foarte mult cât de ușor este să folosiți Chrome Remote Desktop. Odată instalat, meniul este ușor accesibil cu toate acțiunile importante pe care le puteți întreprinde, dar în caz contrar este ascuns pentru a face loc ecranului.

Deoarece Desktopul la distanță Chrome este rulat în întregime din browser, este minunat că aproape toate sistemele de operare îl pot folosi. Acest lucru înseamnă că abia dacă ești limitat la cine poți oferi asistență.

De asemenea, având în vedere că Desktopul la distanță Chrome este instalat în fundal, utilizatorul la distanță poate închide Chrome și chiar să se deconecteze de la contul său și puteți accesa computerul (având în vedere că aveți parola utilizatorului). 

De fapt, clientul poate reporni computerul la distanță și apoi să se conecteze din nou odată ce este repornit complet, totul de pe Desktop la distanță Chrome.

Deși este păcat că nu există o funcție de chat încorporată, puteți folosi oricând un instrument terță parte pentru a comunica în timp ce sunteți conectat la celălalt computer. O mulțime de aplicații de mesagerie mobilă pot fi folosite și de pe computere.

Accesați Desktop la distanță Chrome