Puteți obține FaceTime pentru Windows și PC-uri?

Nu, utilizatorii Windows nu pot utiliza FaceTime pe mașinile Windows (sau pe Android, de altfel). FaceTime este un serviciu de chat video pentru dispozitive realizate de Apple. Pentru utilizatorii de Windows, nu există nicio modalitate de a utiliza FaceTime pe computerele cu Windows.

Cu toate acestea, există multe alternative potrivite față de FaceTime pentru Windows care fac posibilă conversația video cu prietenii și familia de pe computer, telefon sau tabletă.

Informațiile din acest articol se aplică tuturor computerelor și dispozitivelor mobile care rulează sistemul de operare Windows.


De ce nu puteți obține FaceTime pentru Windows?

Când a prezentat FaceTime la Conferința mondială a dezvoltatorilor companiei din 2010, CEO-ul Apple, Steve Jobs, le-a spus participanților: „Vom face din FaceTime un standard industrial deschis”, ceea ce ar însemna că oricine ar putea crea software compatibil cu FaceTime. Acest lucru ar fi deschis porțile pentru dezvoltatorii terți pentru a crea aplicații FaceTime pentru Windows și Android.

Derek Abella / Lifewire

Nu după mult timp după ce a debutat pe iPhone, Apple a adăugat suport FaceTime pentru Mac, astfel încât utilizatorii să poată efectua apeluri video între dispozitivele iOS și Mac. De atunci, s-au discutat puțin despre transformarea FaceTime într-un standard deschis, ceea ce înseamnă că nu există nicio modalitate pentru cineva care utilizează Windows să facă un apel FaceTime către cineva care utilizează un dispozitiv iOS sau un Mac.


Alternative la FaceTime pentru Windows și PC-uri

Chiar dacă Apple FaceTime nu funcționează pe Windows, există programe care oferă funcții de chat video similare, iar aceste programe funcționează pe multe sisteme de operare. Atâta timp cât dvs. și persoana pe care doriți să o apelați, aveți ambele programe, puteți efectua apeluri video reciproc, indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl utilizați.

Există, de asemenea, multe alternative de aplicații de chat video la FaceTime pentru Android.

  • zoom: Zoom este o aplicație extraordinară de chat video folosită atât de companii, cât și de persoane. Funcționează pe Windows, MacOS, Android și iOS, precum și prin intermediul tuturor browserelor web importante.
  • Skype: Una dintre cele mai utilizate aplicații de chat video, Skype funcționează pe macOS, iOS, Windows, Android, Linux și alte platforme. Software-ul este gratuit și puteți înregistra apeluri Skype fără costuri suplimentare. De asemenea, este posibil să apelați direct numere de telefon la distanță pentru taxe suplimentare.
  • WeChat: Cu peste un miliard de utilizatori, WeChat este o aplicație de chat video cu apel internațional. Deși nu este la fel de cunoscut în SUA, WeChat este popular în China, deci este posibil să aveți nevoie de această aplicație pentru a comunica cu oamenii de acolo.
  • Google Hangouts: Google Hangouts este o platformă de chat care oferă suport pentru chat text și video pentru Android, Chome OS, iOS, macOS și Windows. Deoarece se integrează cu ecosistemul Google, puteți efectua apeluri video din interfața Gmail.
  • alunecare: Pe lângă apelurile video și mesaje text, puteți utiliza Glide pentru a înregistra clipuri video scurte și a le trimite prietenilor pentru a le viziona mai târziu. De asemenea, acceptă chat-uri de grup cu până la 50 de persoane. Glide funcționează pe majoritatea dispozitivelor Android, iOS și Windows.
  • imo: Această populară aplicație de mesaje text și apeluri video rulează pe Android, iOS și Windows. Folosiți imo atunci când doriți să criptați comunicațiile pentru o securitate mai mare.
  • iMovicha: La fel ca FaceTime, iMovicha funcționează pe rețele de date celulare 3G și 4G LTE, nu doar pe Wi-Fi. Este disponibil pentru iOS, Windows Phone, Android, macOS și Windows.
  • Viber: Viber susține că are peste 500 de milioane de utilizatori în întreaga lume. Această aplicație este o modalitate ideală de a vă conecta cu oameni la nivel internațional. Nu are reclame și acceptă zeci de limbi.