Note adezive Windows 7: note post-it pentru computer

Când Microsoft a adăugat „Sticky Notes” la Windows Vista, compania a ajuns la curent cu ceea ce utilizatorii foloseau de ani de zile programe terțe. La fel ca notele fizice lipicioase, versiunea Windows oferă o modalitate utilă de a nota rapid memento-uri sau fapte rapide.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 7 și Windows Vista.

Dorothe / pxhere


Ferestre 7

Dacă utilizați Windows 7 iată cum puteți găsi Sticky Notes.

  1. Selectați acasă

  2. În partea de jos a ecranului va fi o fereastră care scrie Căutare programe și fișiere. Plasați cursorul în fereastra respectivă și tastați Sticky Notes.

  3. Programul Sticky Notes apare în partea de sus a rezultatelor căutării. Selectați numele programului pentru al deschide.


windows Vista

Dacă utilizați în continuare Windows Vista, veți găsi note lipicioase ca gadget în bara laterală Windows.

  1. Deschideți bara laterală mergând la acasă > Toate programele.

  2. Selectați Accesorii Și alegeți Bara laterală Windows

  3. Odată ce bara laterală este deschisă, faceți clic dreapta și selectați Adăugați obiecte gadget.

  4. Selectați notițe. Acum sunteți gata să mergeți cu „note lipicioase” în Vista. Puteți să le păstrați în bara laterală sau să trageți note pe desktopul obișnuit. 

Odată deschisă, o notă lipicioasă apare pe ecran. În acel moment, puteți începe să tastați. Pentru a adăuga o notă nouă, selectați + (semnul plus) în colțul din stânga sus; va adăuga o notă nouă, fără a șterge sau suprascrie nota anterioară. Pentru a șterge o notă, faceți clic pe X în colțul din dreapta sus.

Pentru cei cu Windows 7 tablet PC-uri (pe care puteți desena cu un stylus), Sticky Notes sunt chiar mai bune. Puteți să vă notați informațiile doar scriind cu stylusul.

Notele lipicioase durează și la reporniri. Deci, dacă introduceți o notă pentru dvs., cum ar fi „Cumpărați gogoși pentru ședința personalului de după-amiază”, nota respectivă va fi în continuare acolo când veți porni computerul a doua zi.

Dacă vă simțiți foarte mult folosind Sticky Notes, vă recomandăm să îl adăugați în bara de activități pentru acces ușor. Bara de activități este bara din partea de jos a ecranului și conține butonul Start și alte aplicații accesate frecvent.

Iată ce trebuie să faceți:

  1. Faceți clic dreapta il Pictograma Note lipicioase.

  2. Selectați Fixați acest program în bara de activități.

Aceasta va adăuga pictograma Sticky Notes în bara de activități, oferindu-vă acces instantaneu la notele dvs. oricând.

Dacă galbenul nu este culoarea ta, poți schimba culoarea notei plasând mouse-ul peste o notă, făcând clic dreapta pe ea și selectând o altă culoare din meniul contextual. Windows 7 oferă șase culori diferite, inclusiv albastru, verde, roz, violet, alb și galben, așa cum s-a menționat mai sus.