Mutați folderul principal al computerului Mac într-o locație nouă

În mod implicit, folderul dvs. de domiciliu se află pe unitatea de pornire - același care găzduiește sistemul de operare. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie ideal. Stocarea folderului de acasă pe o altă unitate ar putea fi o alegere mult mai bună, mai ales dacă doriți să creșteți performanța Mac-ului dvs. prin instalarea unui SSD (unitate SSD) care să vă servească drept unitate de pornire.

De exemplu, să presupunem că doriți să schimbați unitatea de pornire pentru un SSD mult mai rapid, cu o capacitate de 512 MB - suficient pentru a păstra toate datele dvs. curente și a permite creșterea viitoare. Soluția ușoară este să vă mutați folderul de acasă pe o unitate diferită.

Acest articol se aplică dispozitivelor care rulează Mac OS X 10.5 sau o versiune ulterioară.


Cum să vă mutați folderul de acasă într-o locație nouă

Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă curentă, folosind orice metodă este preferata dvs. De exemplu, puteți clona unitatea de pornire curentă, care încă conține folderul de acasă, pe o unitate de pornire externă. În acest fel, puteți restabili totul la cum era înainte de a începe acest proces, dacă este necesar.

După finalizarea copiei de rezervă, urmați acești pași:

  1. Folosind Finder, navigați la unitatea de pornire /Utilizatorii dosar.

    Pentru majoritatea oamenilor, calea este /Macintosh HD/Utilizatorii.

  2. selectaţi Acasă folder și trageți-l la noua sa destinație pe altă unitate.

    Deoarece utilizați o unitate diferită pentru destinație, sistemul de operare va copia datele mai degrabă decât să le mute, ceea ce înseamnă că datele originale vor rămâne în continuare în locația curentă. Veți șterge folderul de acasă original mai târziu după ce ați verificat că totul funcționează.

  3. Lansați Preferințe sistem făcând clic pe System Preferences pictograma pe Doc sau selectarea System Preferences din meniul Apple.

  4. Clic Utilizatori și grupuri.

    Acest titlu se numește Conturi în Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) și versiuni anterioare.

  5. Apasă pe Blocare pictogramă și introduceți parola de administrator.

  6. Din lista de conturi de utilizator, faceți clic dreapta pe contul al cărui folder de acasă l-ați mutat și selectați Opțiuni avansate din meniul pop-up. 

    Nu efectuați modificări la Opțiuni avansate, cu excepția celor menționate aici. Acest lucru poate provoca destul de multe probleme neprevăzute care ar putea duce la pierderea datelor sau la necesitatea reinstalării sistemului de operare.

  7. În Opțiuni avansate foaie, faceți clic Alege, situat în dreapta Directorul principal camp.

  8. Navigați la locația în care v-ați mutat folderul de acasă, selectați noul folder de acasă și faceți clic pe Deschis.

  9. Clic OK să concedieze Opțiuni avansate foaie, apoi închideți System Preferences.

  10. Reporniți computerul Mac. Ar trebui să utilizeze folderul de acasă în noua locație.


Verificați dacă funcționează noua locație a folderului de acasă

În acest moment, ar trebui să vă asigurați că totul funcționează așa cum ar trebui.

O modalitate de a face acest lucru este prin crearea unui fișier de testare în TextEdit și salvarea acestuia în noul folder Home. Verificați dacă fișierul apare în noua locație.

Puteți, de asemenea, să vă uitați la vechea locație de acasă. Dacă pictograma sa nu mai este o casă, nu mai este folderul Acasă activ. Încercați câteva aplicații de utilizare și Mac-ul dvs. pentru câteva zile. Dacă totul este în regulă, puteți șterge folderul de acasă original.

Deși nu există o cerință specifică pentru ca unitatea de pornire să aibă un cont de administrator, este o idee bună în scopuri generale de depanare. Imaginați-vă că v-ați mutat toate conturile de utilizator pe o altă unitate, internă sau externă și apoi se întâmplă ceva pentru a face ca unitatea care deține conturile dvs. de utilizator să eșueze. Puteți utiliza partiția Recovery HD pentru a accesa utilitarele de depanare și reparare, dar este mai ușor să aveți un cont de administrator de rezervă pe unitatea de pornire pe care să vă conectați pur și simplu atunci când apare o urgență.