Ce este „redirecționarea porturilor”? Cum îmi pot seta propriile?

Redirecționarea portului este redirecționarea semnalelor computerului pentru a urmări căi electronice specifice către computer. Dacă semnalul computerului poate intra în computerul dvs. cu câteva milisecunde mai repede, va crește viteza dramatică pentru jocul dvs. sau pentru descărcare.

65,536 de căi dintre care să alegeți: acel cablu de rețea sub formă de creion (sau adaptor de rețea fără fir) din partea din spate a computerului conține 65,536 de căi microscopice în interiorul acestuia. Cablul dvs. de rețea este același cu o autostradă principală, cu excepția faptului că cablul de rețea are 65,536 benzi și există o taxă de taxare pe fiecare bandă. Numim fiecare bandă „port”.

 MoMo Productions / Getty Images

Semnalul dvs. de internet este format din milioane de mașini mici care circulă pe aceste 65,536 benzi. Noi numim aceste mașini mici „pachete de transfer”. Pachetele de transfer pe computer pot călători foarte repede (până la mii de kilometri pe secundă), dar respectă un set de reguli stop-and-go, unde li se cere să se oprească la fiecare intersecție a rețelei majore ca și cum ar fi o trecere de frontieră între țări. La fiecare intersecție, pachetul trebuie să facă trei lucruri:

  1. Găsiți un port deschis.

  2. Treceți testul de identificare care îl va permite prin acel port și, dacă nu, ...

  3. Treceți la următorul port și încercați din nou, până când este permis să treacă prin taxa.

În unele cazuri, pachetele trimise de hackeri vor fi prinse și ținute la intersecție, unde vor fi apoi dizolvate în electroni aleatori. Când se întâmplă acest lucru, se numește „filtrarea pachetelor” sau „tăierea pachetelor”.


Ce porturi le plac pachetele de computere?

Fiecare software din computerul dvs. este de obicei programat pentru a-și trimite pachetele printr-un anumit port. Aceste opțiuni de port sunt adesea stabilite ca standarde de programare în industria computerelor. În consecință, ruterul dvs. trebuie să fie comandat pentru a permite pachetele prin aceste porturi, ca să nu încetiniți viteza cu care acestea se transferă către / de la computer:

  • Pagini HTML: portul 80
  • Transfer de fișiere FTP: portul 21
  • World of Warcraft: portul 3724
  • E-mail POP3: portul 110
  • MSN Messenger: portul 6901 și porturile 6891-6900
  • Everquest: portul 1024
  • Torente Bit: portul 6881

Deci, cum face factorul „redirecționare port” în acest sens?

Redirecționarea portului este atunci când comandați routerul de rețea să identifice și să redirecționeze proactiv fiecare pachet pentru a călători pe benzi electronice specifice. În loc să aibă fiecare pachet oprit la fiecare port la rândul său până când găsește un port deschis, un router poate fi programat pentru a accelera procesul prin identificarea și redirecționarea pachetelor fără ca acestea să se oprească la fiecare port. Ruterul dvs. acționează atunci ca un tip de polițist de trafic hiper-rapid care direcționează traficul în fața caselor de taxare.
În timp ce această identificare și redirecționare electronică durează doar milisecunde, timpul implicat se adaugă rapid pe măsură ce milioane de pachete electronice intră și ies din computerul dvs. de pe internet. Dacă programați redirecționarea portului corect, vă puteți accelera experiența pe internet cu câteva secunde. În cazul descărcării fișierelor mari, cum ar fi partajarea torrentului P2P, vă puteți economisi ore de descărcare programând portul înainte. Un videoclip care trebuia să descarce până la 3 ore poate finaliza acum în mai puțin de 10 minute dacă portul înainte este setat corect.


Cum pot afla cum să programez comenzile de redirecționare a porturilor routerului meu?

Deși programarea redirecționării porturilor poate fi oarecum intimidantă, există tutoriale pe internet care pot ajuta cu siguranță începătorii. Cel mai frecvent motiv pentru programarea redirecționării porturilor este îmbunătățirea vitezei descărcărilor BitTorrent, urmată de îmbunătățirea performanței jocurilor pe computer și a fluxului media. Către aceste scopuri, există o resursă splendidă a oamenilor de pe www.portforward.com. Pentru a accelera clientul, jocul sau programul de descărcare specific: găsiți numele exact al routerului și al software-ului dvs., apoi vizitați această pagină pentru un tutorial vizual despre modul în care routerul dvs. preia comenzile de redirecționare a porturilor.