Malwarebytes Review

 Malwarebytes


Tipul de protecție: detectarea semnăturii și euristica

Programele antivirus se bazează de obicei pe semnături de virus pentru a identifica amenințările cunoscute, iar MalwareBytes are această capacitate. Acesta este un tip de protecție antivirus testat în timp, deoarece vizează în mod specific virusurile reale cu care au fost infectate alte persoane.

În timp ce MalwareBytes include unele semnături de virus și malware, acestea sunt limitate la amenințări specifice care sunt active în prezent. Acest lucru îi permite să aibă o amprentă mult mai mică, deoarece nu există o bază de date masivă de semnături de viruși care să ocupe spațiu pe computer.

În loc să se bazeze în principal pe semnături, MalwareBytes folosește o analiză euristică avansată, care analizează structura, comportamentul și alți factori ai unui program pentru a determina dacă este legitim sau dacă ar putea fi malware. Acest lucru îi permite să identifice amenințările și să le neutralizeze, chiar dacă computerul dvs. este literalmente primul care a fost infectat vreodată.

 Malwarebytes


Tipuri de programe malware: acoperă totul

MalwareBytes nu este o suită antivirus completă, deci există o mulțime de lucruri pe care nu le poate face, pe care antivirusul tipic le poate rezolva foarte bine. În domeniul malware-ului, relația respectivă este răsturnată. MalwareBytes este capabil să gestioneze toate tipurile de malware, inclusiv spyware, troieni, viermi și chiar ransomware. Este chiar capabil să identifice virușii tradiționali, deși nu este capabil să restabilească fișierele infectate așa cum poate un bun antivirus.

Versiunea gratuită a MalwareBytes este eficientă în eliminarea tuturor tipurilor de malware care v-au infectat deja sistemul, în timp ce versiunea premium este capabilă să detecteze și să elimine malware-ul, în timp real, înainte ca acesta să devină chiar o problemă.

MalwareBytes utilizează o analiză euristică avansată, care analizează structura, comportamentul și alți factori ai unui program pentru a determina dacă este legitim sau dacă ar putea fi malware.

Deoarece MalwareBytes se bazează în principal pe euristică pentru a identifica malware-ul, este chiar capabil să identifice amenințări noi, pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum. Actualizările regulate se axează pe consolidarea acestei abilități, mai degrabă decât pe actualizarea unei liste de semnături malware care au fost identificate în trecut.


Locații de scanare: sunt disponibile mai multe opțiuni

 Malwarebytes

Locațiile specifice pe care le scanează MalwareBytes variază în funcție de tipul de scanare pe care îl executați. Scanarea implicită, pe care o numesc Threat Scan, scanează unitatea dvs. principală de disc, memoria, registrul de pornire și obiectele sistemului de fișiere.

Dacă doriți să scanați locații suplimentare, scanarea personalizată vă permite să selectați unități de hard disk suplimentare, unități USB și unități de rețea. A treia opțiune este Hyper Scan, care verifică foarte repede câteva zone cu probleme. Deoarece MalwareBytes nu are capacitatea de a identifica amenințările pe alte dispozitive din rețea decât unitățile, nu există scanare în rețea.


Ușor de utilizat: interfață foarte simplă

Interfața cu utilizatorul nu este prea dificilă pentru a vă înfășura capul, dar are unele probleme. Este posibil ca ecranul tabloului de bord să fie puțin dificil de înțeles pentru unii utilizatori, dar există un buton Scan Now mare în față și centru când lansați aplicația. Din punct de vedere tehnic, există o mână de setări pe care le puteți modifica înainte de scanare, dar utilizatorii pentru prima dată vor găsi că scanarea implicită este destul de completă.

Găsirea setărilor individuale poate fi puțin dificilă dacă nu știți ce căutați, dar un utilizator neexperimentat nu va avea absolut nicio problemă în rularea scanării implicite și eliminarea oricăror programe malware prezente pe mașina lor.

Din punct de vedere tehnic, există o mână de setări pe care le puteți modifica înainte de scanare, dar utilizatorii pentru prima dată vor găsi că scanarea implicită este destul de completă.

Când sunteți gata să săpați mai adânc, veți găsi opțiunile de scanare în fila de scanare, fișiere din carantină sub fila de carantină, rapoarte sub fila de raportare și o varietate de setări sub fila de setări, fără a fi necesare presupuneri. Secțiunea de setări este mai complicată, cu diverse opțiuni răspândite în șase secțiuni, dar majoritatea utilizatorilor vor putea lăsa oricum aceste setări.


Frecvența de actualizare: baza de date este actualizată zilnic

Versiunea gratuită a MalwareBytes nu se actualizează automat, deci trebuie să o actualizați manual. De asemenea, vă va solicita să actualizați dacă nu actualizați mult timp.

Versiunea premium a MalwareBytes se poate actualiza singură și vă permite, de asemenea, să alegeți frecvența de actualizare. Implicit este ca acesta să verifice actualizări la fiecare oră, dar îl puteți seta la orice interval cuprins între 15 minute și 14 zile. MalwareBytes lansează zilnic actualizări, dar nu au un program de actualizare publicat.

Performanță: fulger rapid și ușor

În timpul testării interne, am descoperit că scanarea implicită a programului MalwareBytes este rapidă. Este capabil să scaneze elementele de bază în doar câteva minute și este suficient de ușor încât să nu vedem că sistemul nostru de testare are niciun fel de performanță. Scanarea mai multor locații suplimentare durează mai mult, dar totuși nu ascunde resursele sistemului.

 Malwarebytes

Instrumente suplimentare: protecție web, blocare Ransomware

O mulțime de instrumente antivirus și antimalware adaugă o mulțime de umflături sub formă de caracteristici discutabile, dar MalwareBytes rămâne axat pe laser pe malware. Poate gestiona toate tipurile de programe malware, dar nu veți găsi un dispozitiv de blocare a parolelor sau filtrarea e-mailurilor.

MalwareBytes include protecție web de bază, care este capabilă să blocheze site-urile web problematice. Nu există multe acolo, în ceea ce privește setările sau opțiunile, dar puteți adăuga site-uri într-o listă sigură dacă întâmpinați orice fals pozitiv.

De asemenea, obțineți un blocant de ransomware foarte competent, care este capabil să identifice ransomware-ul și să îl oprească în urmele sale. Ideea este să închideți ransomware-ul înainte ca acesta să înceapă criptarea fișierelor dvs., astfel încât Malwarebytes să nu poată decripta nimic dacă ați fost deja victimă a ransomware-ului.

De asemenea, obțineți un blocant de ransomware foarte competent, care este capabil să identifice ransomware-ul și să îl oprească în urmele sale.

Tipul de asistență: chat live și un sistem de bilete

MalwareBytes oferă chat live, dar nu am avut o experiență foarte bună cu acesta. Am încercat să contactăm asistența de chat live de mai multe ori în timpul procesului nostru de evaluare pentru a vedea dacă pot răspunde unor întrebări, dar nu am reușit niciodată să trecem. Când se întâmplă acest lucru, vă redirecționează către un sistem de bilete de asistență.

Nu am avut niciodată probleme cu MalwareBytes care necesită asistență pentru clienți. Dacă ajungeți să aveți o problemă, va trebui probabil să așteptați ajutor.

Preț: prețuri scumpe pentru un singur dispozitiv

MalwareBytes are o versiune gratuită și o versiune cu plată. Versiunea gratuită este o afacere bună, deoarece oferă același nivel ridicat de protecție ca și versiunea cu plată, cu avertismentul că nu poate scana sau actualiza automat.

Versiunea cu plată adaugă câteva caracteristici importante, cum ar fi scanările și actualizările automate, dar este costisitoare. O licență pentru un singur dispozitiv costă 39.99 USD pentru un an sau 69.98 USD pentru doi ani. Este mai scump decât majoritatea concurenței. Lucrul bun este că puteți adăuga dispozitive suplimentare la doar 10 USD fiecare pe an, astfel încât prețurile sunt mult mai atractive dacă aveți o mulțime de dispozitive pe care trebuie să le protejați.

Concurență: MalwareBytes vs. Adaware Antivirus

Având atât o versiune gratuită, cât și o licență pentru un singur dispozitiv, la un preț de 36 USD pe an, Adaware Antivirus este în linie cu MalwareBytes în ceea ce privește prețul. Versiunea gratuită a Adaware are o ușoară margine, în sensul că oferă protecție în timp real, dar euristicile MalwareBytes sunt mai bune la găsirea și cufierea firelor necunoscute anterior.

Versiunea premium a Adaware vine cu o serie de caracteristici pe care nu le veți primi de la MalwareBytes, inclusiv protecție pentru cumpărături online, un paravan de protecție, protecție prin e-mail și protecție de rețea, care sunt toate de obicei dintr-un kit antivirus complet. Dar pentru detectarea și eliminarea malware-ului pur, oferim în continuare MalwareBytes avantaj.

Verdict final

O alegere de top pentru eliminarea programelor malware.

Ca instrument de detectare și eliminare a malware-ului de primă linie, am considerat că MalwareBytes este o opțiune excelentă. Nu este o suită antivirus completă și nu ar trebui să încercați să o utilizați ca una. Dar, atunci când este utilizat împreună cu un antivirus propriu-zis, MalwareBytes excelează la prinderea lucrurilor periculoase care cad prin crăpături. Majoritatea oamenilor se pot ține în siguranță la versiunea gratuită, dar versiunea premium merită actualizată doar pentru liniștea sufletească de a nu vă face griji cu privire la actualizările manuale.

Produse similare pe care le-am analizat:

  • Adaware Antivirus gratuit
  • Avast Free Antivirus
  • AVG AntiVirus gratuit

Specificații

  • Nume produs Malwarebytes

  • Preț 39.99 USD

  • Platformă (platforme) Windows, macOS, Android, Chrome OS, iOS (versiunea gratuită este doar Windows)

  • Tipul licenței personale (disponibil și pentru afaceri)

  • Numărul de dispozitive protejate

  • Cerințe de sistem (Windows) 10, 8.1, 8 sau 7

  • Cerințe de sistem (CPU) 800 MHz sau mai rapid

  • Cerințe de sistem (RAM) 1020 MB

  • Cerințe de sistem (spațiu pe disc) 100 MB

  • Cerințe de sistem (rezoluție ecran) Minim recomandat 1024x768

  • Cerințe de sistem Conexiune activă la internet

  • Opțiuni de plată Visa, MasterCard, Discover, American Express, PayPal

  • Costă 39.99 USD pe dispozitiv (un an), 69.98 USD pe dispozitiv (doi ani)