Cum se dezactivează modul protejat în Internet Explorer

Modul protejat ajută la prevenirea utilizării de către software-ul rău intenționat a vulnerabilităților în Internet Explorer, protejându-vă computerul de cele mai frecvente modalități prin care hackerii pot avea acces la sistemul dvs.

Pe cât de important este modul protejat, se știe că provoacă probleme în situații specifice, astfel încât dezactivarea funcției ar putea fi benefică în depanarea anumitor scenarii. Cu toate acestea, nu îl dezactivați decât dacă aveți motive să credeți că provoacă o problemă majoră în Internet Explorer. Dacă altfel se comportă normal, este cel mai sigur să îl păstrați activat.

Urmați acești pași simpli pentru a dezactiva modul protejat Internet Explorer:

Acești pași se aplică versiunilor Internet Explorer 7, 8, 9, 10 și 11, atunci când sunt instalate pe Windows 10, Windows 8, Windows 7 sau Windows Vista.


Metoda Internet Explorer

  1. Deschideți Internet Explorer.

    Dacă preferați să nu treceți prin Internet Explorer pentru a dezactiva modul protejat, consultați Sfatul 2 din partea de jos a acestei pagini pentru câteva metode alternative.

  2. Din bara de comandă, accesați unelte > Optiuni de internet.

    În Internet Explorer 9, 10 și 11, fișierul unelte meniul se dezvăluie când apăsați tasta Alt cheie o dată. Vedeți ce versiune de Internet Explorer am? dacă nu ești sigur.

  3. selectaţi Securitate tab.

  4. În jumătatea inferioară a acestei ferestre, direct deasupra mai multor butoane pe care le vedeți, debifați Activați modul protejat.

    Dezactivarea modului protejat necesită o repornire a Internet Explorer, așa cum este posibil să fi văzut lângă caseta de selectare în acest pas.

  5. Selectați OK.

  6. Alege OK dacă vi se solicită un avertisment! casetă de dialog, recomandându-vă că Setările curente de securitate vă vor pune computerul în pericol.

  7. Închideți Internet Explorer și apoi deschideți-l din nou.

Am verificat că Modul protejat este cu adevărat dezactivat verificând din nou setarea, dar ar trebui să existe și un mesaj scurt în partea de jos a Internet Explorer care să spună că este dezactivat.

Încercați din nou să vizitați site-urile web care v-au cauzat problemele pentru a vedea dacă a ajutat resetarea setărilor de securitate Internet Explorer de pe computer.


Metoda registry Windows

O modalitate avansată de a dezactiva modul protejat în Internet Explorer este prin registrul Windows.

  1. Deschideți Registrul Editor.

  2. Utilizați folderele din stânga pentru a deschide următoarea cheie din stupul HKEY_CURRENT_USER:

    Software Microsoft Windows CurrentVersion Internet Settings

  3. În tasta Setări Internet, deschideți fișierul zonele subcheie și apoi deschideți folderul numerotat care corespunde zonei în care doriți să dezactivați modul protejat.

    • 0: Calculator local
    • 1: Intranet
    • 2: Site-uri de încredere
    • 3: Internet
    • 4: Site-uri restricționate
  4. Creați o nouă valoare REG_DWORD numită 2500 în interiorul zonei.

  5. Deschideți noua valoare și setați-o ca 3 pentru a dezactiva modul protejat (0 o permite).

Citiți mai multe despre cum să gestionați setările modului protejat în acest fel, în acest subiect de utilizator super.


Mai multe informații despre modul protejat IE

  1. Modul protejat nu este disponibil cu Internet Explorer instalat pe Windows XP. Windows Vista este primul sistem de operare care îl acceptă.

  2. Încercați alte modalități de a deschide Opțiuni Internet pentru a modifica setarea Mod protejat. Unul este cu Panoul de control, dar o metodă și mai rapidă este printr-o linie de comandă sau caseta de dialog Executare, folosind inetcpl.cpl comanda. Altul este prin butonul de meniu al Internet Explorer din partea dreaptă sus a programului (pe care îl puteți declanșa cu Alt + X Comanda rapidă de la tastatură).

  3. Ar trebui să păstrați întotdeauna actualizat software precum Internet Explorer. Consultați Cum se actualizează Internet Explorer dacă aveți nevoie de ajutor.

  4. Modul protejat este dezactivat în mod implicit numai în site-urile de încredere și zonele intranet locale, motiv pentru care trebuie să debifați manual Activați modul protejat caseta de selectare din zonele Internet și site-uri restricționate.

  5. Unele versiuni de Internet Explorer pe unele versiuni de Windows pot utiliza ceea ce se numește Mod protejat îmbunătățit. Acest lucru se găsește și în fereastra Opțiuni Internet, dar sub Avansat filă. Dacă activați Modul protejat îmbunătățit în Internet Explorer, trebuie să reporniți computerul pentru ca acesta să aibă efect.