Kodi: Ce este și cum să-l utilizați

Kodi este un popular program open-source care transformă computerul sau dispozitivul mobil într-un hub virtual pentru nevoile dvs. multimedia. Utilizați Kodi pentru a reda diapozitive audio, video și foto în zeci de formate de fișiere. Puteți extinde în continuare funcțional Kodi prin suplimente oficiale și neoficiale.

Informațiile din acest articol se aplică versiunii Kodi 18.7 (Leia) și mai târziu pentru Android, iOS, Linux, macOS și Windows.


Ce este Kodi?

Fost cunoscut sub numele de XBMC, Kodi este un program gratuit care facilitează accesul la muzică, filme și emisiuni TV. Dispune de o interfață cu utilizatorul care se adaptează perfect de la cele mai mici smartphone-uri la cele mai mari ecrane de televiziune.

În timp ce Kodi nu conține niciun conținut, acesta facilitează accesul la filme, muzică și jocuri prin intermediul interfeței sale personalizabile. Astfel de suporturi media pot fi găzduite pe un hard disk extern, în formate optice precum Blu-ray Disc sau în cloud.


Descărcați și instalați Kodi

Pentru a începe, instalați versiunea Kodi pentru sistemul dvs. de operare. Instrucțiunile specifice platformei pot fi găsite pe site-ul oficial Kodi. Este recomandat să rulați cea mai recentă versiune stabilă a aplicației. În timp ce versiunile de dezvoltare pot fi disponibile cu funcții noi, este posibil ca aceste versiuni să nu funcționeze corect.

Dacă aveți programul instalat, asigurați-vă că actualizați Kodi la cea mai recentă versiune.


Cum funcționează programele TV și modul de completare a muzicii

Puteți folosi Kodi pentru a reda muzică și filme pe care le dețineți. De asemenea, puteți vizualiza și asculta conținut de streaming disponibil pe web. Aceste fluxuri sunt accesate folosind programe de completare Kodi, programe mici care extind funcționalitatea nativă a aplicației.

Majoritatea suplimentelor Kodi sunt găzduite în depozite. Există două tipuri de depozite Kodi, desemnate ca oficiale sau neoficiale. Urmați pașii de mai jos pentru a instala programe de completare atât din depozite Kodi oficiale, cât și neoficiale.


Cum se instalează programe de completare Kodi oficiale

Depozitele oficiale sunt întreținute de Team Kodi și sunt incluse în mod implicit cu aplicația. Suplimentele găsite în ramurile acestor depozite oficiale sunt sancționate de Fundația XBMC. Acestea pot fi în general considerate legitime și sigure de utilizat.

Pentru a accesa programe de completare Kodi oficiale:

Dacă utilizați un skin personalizat pentru Kodi, interfața poate diferi de imaginile de mai jos.

  1. Deschideți Kodi, apoi mergeți la panoul din meniul din stânga și selectați Firefox.

  2. selectaţi pachet icon.

  3. Selectați Instalați din depozit.

  4. Sunteți condus la o listă de peste o duzină de dosare găsite în depozitul oficial Kodi. Selectați o categorie, apoi alegeți suplimentul dorit.

    Dacă ați instalat un depozit neoficial, veți vedea o listă de depozite disponibile. Selectați cel etichetat Kodi Depozit suplimentar cu Echipa Kodi listat ca proprietar al acestuia.

  5. Selectați Instala pe ecranul cu detalii pentru supliment.

  6. Selectați OK pentru a instala programul de completare Kodi.

  7. Anunturi Esc de pe tastatură până când vă întoarceți la ecranul principal Kodi, apoi selectați suplimentul nou instalat.

  8. Există mai multe opțiuni disponibile în partea de jos a ecranului. De exemplu, puteți dezactiva noul supliment, configura setările acestuia și activa actualizările automate. Pentru a lansa programul de completare, selectați Alerga.


Cum se instalează programe de completare neoficiale Kodi

Depozitele neoficiale sunt găzduite de la distanță și administrate de o terță parte. Pentru a accesa programe de completare neoficiale pentru Kodi:

Suplimentele care nu sunt aprobate de Team Kodi pot conține vulnerabilități de securitate și programe malware.

  1. Lansați Kodi și selectați Reglați viteza.

  2. Selectați Sistem pentru a deschide setările sistemului Kodi.

  3. Selectați Standard în colțul din stânga jos al ecranului, astfel încât opțiunea să se schimbe în Avansat.

  4. Selectați Firefox în panoul din meniul din stânga, apoi porniți Surse necunoscute comutați pentru a-l activa.

  5. Apare un mesaj de avertizare care detaliază posibilele pericole ale încrederii în surse necunoscute. Selectați Da pentru a continua.

  6. Apăsaţi Esc tasta de pe tastatură pentru a reveni la Sistem ecran, apoi selectați File Manager.

  7. Selectați adăugaţi o sursă de în partea stângă a Managerului de fișiere.

  8. În Adăugați o sursă de fișier fereastra pop-up, selectați Nici unul.

  9. Vi se solicită să introduceți calea depozitului pe care doriți să îl adăugați. De obicei, puteți obține această adresă de pe site-ul sau forumul depozitului. După ce introduceți adresa URL, selectați OK.

    Vi se solicită să dați depozitului un nume. Alegeți orice nume doriți. Acesta va fi folosit pentru a face referire la calea sursă în întreaga aplicație.

  10. Anunturi Esc de pe tastatură până când reveniți la ecranul principal Kodi, apoi selectați Firefox în panoul din meniul din stânga.

  11. selectaţi pachet icon.

    Alternativ, alegeți o categorie (cum ar fi Video, muzică sau joc) și selectați Introduceți browserul de completare.

  12. Selectați Instalați din fișierul zip.

  13. Alegeți numele sursei pe care l-ați introdus la pasul 9. În funcție de configurația serverului gazdă, vi se poate prezenta un set de foldere și sub-foldere. Navigați la calea corespunzătoare și alegeți fișierul .zip pentru depozitul pe care doriți să îl instalați.

    De asemenea, puteți instala un depozit dintr-un fișier .zip situat pe hard disk sau pe discul amovibil. Unele site-uri vă permit să descărcați fișierul necesar pentru instalarea unui depozit.

  14. După ce depozitul se instalează cu succes, selectați Instalați din depozit.

  15. Selectați noua magazie instalată.

  16. Veți vedea o listă de dosare găsite în depozitul neoficial. Selectați o categorie, apoi alegeți suplimentul dorit.

  17. Selectați Instala pe ecranul cu detalii pentru supliment, apoi selectați OK a confirma. După finalizarea instalării, apăsați Esc pentru a reveni la ecranul de pornire Kodi unde ar trebui să vedeți noul supliment.

Mai multe programe de completare neoficiale pot transmite conținut protejat prin drepturi de autor, inclusiv filme, muzică, emisiuni TV și transmisii live. Transmiterea unui astfel de conținut în țara dvs. poate fi ilegală.

Cele mai bune depozite de programe non-oficiale Kodi

Există multe depozite independente Kodi pe web, iar mai multe apar tot timpul. Mai jos sunt unele dintre cele mai bune în ceea ce privește durata de funcționare și suplimentele disponibile:

  • SuperRepo
  • Noobs și Nerds
  • Mucky Ducks

Pentru o listă cu alte depozite neoficiale, vizitați wiki-ul Kodi.