Găsiți fișierele de fonturi Mac sau Windows pe hard disk

Fișierele cu fonturi digitale apar în multe locuri pe un computer, dar există foldere implicite specifice pentru fonturile instalate atât pe computerele Windows, cât și pe computerele Macintosh.

Veți găsi trei tipuri de fonturi pe computerele Windows și Mac: TrueType, OpenType și Postscript Type 1. Truetype și OpenType fonturi constau dintr-un singur fișier fiecare. Fonturile Adobe Postscript de tip 1 necesită două fișiere pentru a funcționa corect - a .pfm (Printer Font Metrics) ecranul fișierului de font și a .pfb (Printer Font Binary) fișierul fontului imprimantei.

Fonturile de tip 1 Postscript sunt rareori folosite în zilele noastre. Au fost standardul de ani de zile până la introducerea fonturilor TrueType și, mai târziu, OpenType.

Adesea, numele fișierelor pentru fonturi sunt, în cel mai bun caz, criptice; extensia este de obicei cel mai bun indicator al tipului de font pe care îl aveți. Pentru fonturile de tip 1, cele două fișiere sunt adesea localizate în foldere diferite.


Fonturi Windows TrueType și OpenType

Granger Wootz / Getty Images

Locația implicită pentru fonturile TrueType și OpenType instalate sub Windows 95 și mai sus este Windows / Fonturi folder, deși fișierele reale pot fi oriunde.

Toate fonturile Windows TrueType au o extensie de .ttf sau .ttc. Fonturile OpenType au o extensie de ttf or .otf.

În directoare și foldere, altele decât folderul Font Windows, Vizualizarea Detalii nu va afișa numele fontului, ci doar numele fișierului. Cu toate acestea, dacă faceți dublu clic pe numele fișierului, acesta vă va arăta numele fontului. 


Fonturi Windows Type 1

Locația implicită pentru fonturile de tip 1 este psfonts sau psfonts / pfm directoare, dar la fel ca în cazul fonturilor TrueType, fișierele pot fi localizate oriunde.

Utilizați Adobe Type Manager sau alt software de gestionare a fonturilor pentru a localiza ambele fișiere necesare pentru un font de tip 1 (PostScript). Cu ATM deschis, evidențiați un nume de font în fereastra Fonturi, apoi alegeți Fișier > Proprietăţi. O fereastră pop-up afișează calea completă către două fișiere.

Fiecare font Windows Type 1 folosește un .pfm și .pfb fişier. Pictograma pentru fișierele .pfb și .pfm este o pagină cu urechi de câine, cu un script minuscul „a” pentru Adobe.


Fonturi TrueType și OpenType pentru Macintosh

Localizarea fonturilor și fișierelor pe un Mac este oarecum mai ușoară decât în ​​Windows.

Locația implicită pentru toate fonturile de sistem din Sistemul 7.1 și versiunile ulterioare este Fonturi folder din interiorul Sistem pliant. În Mac OS X, accesați Sistem > Bibliotecă > Fonturi. Fonturile pot fi găsite și în cele ale unui utilizator Bibliotecă > Fonturi și în computer Bibliotecă > Fonturi.

Există un singur fișier pentru fiecare font TrueType sau OpenType. Extensia de fișier TrueType este .ttf sau .ttc. Extensia de fișier OpenType este .otf sau ttf.


Macintosh Type 1 Fonts

Nu veți găsi multe fonturi Postscript Type 1 pe Mac. Căutați-le în utilizator Bibliotecă > Fonturi și în computer Bibliotecă > Fonturi. Dacă mutați fonturile de tip 1 sau le trimiteți cuiva, transmiteți atât valiza bitmap (ecran), cât și fișierul contur (imprimantă) pentru fiecare font de tip 1.

Pictograma fontului bitmap apare ca o pagină cu urechi de câine cu litera „A.” Fiecare nume de fișier bitmap pentru fonturile de tip 1 include dimensiunea punctului (Times 10, de exemplu). În Sistemul 7.1 sau o versiune ulterioară, toate fișierele bitmap pentru un font se află într-o valiză din folderul Fonturi.

Pictograma fișierului contur apare ca litera „A” în fața liniilor orizontale. Majoritatea fișierelor de tip 1 sunt denumite folosind primele cinci caractere ale numelui fontului, urmate de primele trei caractere ale fiecărui stil (HelveBol pentru Helvetica Bold și TimesBolIta pentru Times Bold Italic, de exemplu). Un nume de fișier schiță nu include o dimensiune a punctului.