Fotografie mobilă: Tutorial de trasee de lumină

Nu există nimic mai distractiv în fotografia mobilă decât fotografierea de trasee de lumină. Ideea este simplă: stabilizați-vă smartphone-ul și fotografiați mașinile în timp ce trec cu mașina noaptea. În fotografie, aceasta este descrisă ca fotografie cu expunere îndelungată. Dacă doriți să vă creați propriile fotografii de lumină, aveți nevoie de un trepied conceput pentru telefonul dvs. pentru a stabiliza dispozitivul. Cu cât telefonul este mai stabil, cu atât rezultatul este mai bun din camera sa. În fotografia mobilă, mișcarea camerei sau strângerea mâinii vă pot distruge fotografiile bine planificate.

Vishal Thakur / EyeEm / Getty Images

La cel mai general nivel, fotografierea traseelor ​​de lumină presupune găsirea unui loc în care să vedeți traseele de lumină create de mașini. Vă securizați telefonul mobil, setați o expunere îndelungată pe telefon cu o aplicație și fotografiați într-un moment în care mașinile trec pentru a crea urmele luminii. Este puțin mai complicat decât pare, dar ideea din spate este că expunerile mai lungi permit mașinilor care creează trasee să se deplaseze prin imagine. La început este nevoie de puțină practică, dar veți fi mulțumiți de rezultate.


Aplicație Cam Slutter Shutter Cam

Descărcați aplicația Slow Shutter Cam pentru iPhone din App Store sau descărcați o aplicație similară de pe Google Play pentru telefoane Android. Aplicația Slow Shutter Cam oferă câteva funcții interesante pe care le puteți juca pentru a obține acele trasee minunate de lumină.

Aplicația Slutter Shutter Cam face o serie de fotografii și le îmbină într-o singură imagine. Această singură imagine arată urmele continue ale luminii. Este important să vă stabilizați telefonul mobil, astfel încât această serie de imagini să nu producă nicio anomalie. Pregătirile sunt importante. Iată cum puteți captura prima imagine a traseelor ​​de lumină:

  1. Întoarce camera telefonului mobil se blochează.

  2. Lansarea Cam obturator lent aplicației și acordați-i acces la camera dvs., dacă vi se solicită acest lucru.

  3. Apăsați pe setările pictogramă din aplicația Slutter Shutter Cam. Seamănă cu un angrenaj.

  4. Robinet Traseu ușor în secțiunea Mod captură.

  5. Mutaţi Shutter Speed glisați până la dreapta, până când scrie bec. Această setare vă permite să controlați când declanșatorul se deschide și se închide manual.

  6. Selectați o setare pentru Sensibilitate la lumină MAJOR. Până când vă familiarizați cu aplicația și traseele de lumină, selectați o setare de mijloc pentru fiecare.

  7. Așezați telefonul pe un trepied sau o suprafață stabilă și încadrați imaginea.

  8. Apăsați pe Obturator pentru a începe capturarea.

  9. Apăsați pe Obturator butonul din nou pentru a opri captura.

  10. Robinet Economisești.

  11. Timpul este totul, așa că pregătiți totul înainte de a vă aștepta la mașini. Apoi, când vedeți că mașinile se apropie, atingeți butonul declanșator.


Un cuvânt despre expunere

Deoarece activați și dezactivați declanșatorul manual, trebuie să dezvoltați o „senzație” pentru cât timp ar trebui să așteptați între aceste două acțiuni. Dacă fotografiați mașini, doriți să o lăsați deschisă atâta timp cât este nevoie de o mașină la distanță pentru a vă trece telefonul pentru a surprinde un traseu complet.

Dacă utilizați setarea de expunere îndelungată pentru a filma ceva de genul unui foc pâlpâitor, puteți utiliza un timp de expunere mai scurt. O parte din distracția fotografiilor cu expunere îndelungată este experimentarea pentru a găsi setările care dau cea mai impresionantă imagine.