Cum să blochezi pe cineva pe Facebook

Blocarea cuiva pe Facebook este o modalitate de a te proteja împotriva persoanelor toxice, a hărțuirii sau a persoanelor cu care nu vrei să comunici pe site-ul de socializare. Iată o explicație a ceea ce înseamnă să blochezi pe cineva, motivele pentru care ai luat această acțiune și cum să blochezi pe cineva pe Facebook.

Aceste instrucțiuni explică blocarea utilizării Facebook de pe desktop și a aplicației mobile Facebook pentru iOS și Android.

Westend61 / Getty Images


Blocare vs. Amânare, anulare de urmărire sau anulare a prieteniei

Blocarea este diferită de neprietenirea, amânarea sau urmărirea cuiva. Înainte de a decide să blochezi pe cineva, vezi dacă o altă acțiune ar putea fi mai potrivită.

Amânând

Când amâni un prieten de pe Facebook, nu îi vei vedea postările timp de 30 de zile, ceea ce te ajută dacă ai nevoie de o pauză.

Abandonarea

Abandonarea înseamnă că nu veți vedea postările cuiva, ceea ce este util dacă doriți să mențineți o conexiune, dar nu doriți să întâlniți ceea ce împărtășește individul. Este ușor să urmezi persoana din nou dacă te răzgândești.

Împrietenirea

Unfriending necesită urmărirea unei crestături, eliminarea postărilor persoanei din feedul dvs. și împiedicarea acesteia să vă vadă postările non-publice. Dacă vă răzgândiți, trimiteți-i o nouă cerere de prietenie pentru a vă relua relația.

Blocarea

Blocarea este mai serioasă decât celelalte opțiuni. Când blochezi un utilizator Facebook, acesta nu poate comunica cu tine sau nu vede nimic din ce postezi și nu vei vedea nicio postare sau comentariu. Va fi ca și cum ați fi invizibili unul pe celălalt pe Facebook.

Utilizatorul blocat nu vă poate invita la evenimente, nu vă poate vedea profilul sau vă poate trimite un mesaj instant prin Messenger. Dacă decideți să deblocați persoana, trimiteți-i o nouă cerere de prietenie.

Alegeți să blocați pe oricine doriți pe Facebook, indiferent dacă este sau nu prieten actual pe Facebook.


Motive pentru blocarea cuiva pe Facebook

Există mai multe motive pentru care oamenii îi blochează pe alții pe Facebook. Dacă există probleme de urmărire, hărțuire sau agresiune, blocarea cuiva pe Facebook îi oferă persoanei un acces mai mic la viața ta. Dacă există o cădere între prieteni sau membri ai familiei, cineva poate alege să blocheze un utilizator pentru a preveni interacțiunile viitoare potențiale.

Oricare ar fi motivele pentru care ați blocat pe cineva, blocarea este anonimă. Facebook nu anunță pe cineva cu privire la statutul său de blocat.


Cum să blochezi pe cineva pe Facebook pe desktop

Este ușor să blochezi pe cineva care folosește Facebook pe un desktop Windows, Mac sau Linux.

  1. Accesați Facebook.com într-un browser web.

  2. selectaţi Cont pictogramă (săgeată în jos).

  3. Selectați Setări și confidențialitate.

  4. Selectați setările.

  5. Din panoul din meniul din stânga, selectați Blocarea.

  6. În Blocați utilizatorii , introduceți numele persoanei sau paginii pe care doriți să o blocați, apoi selectați Bloca.

  7. În Blochează oamenii lista, alegeți persoana sau pagina specifică pe care doriți să o blocați, apoi selectați Bloca.

  8. Apare o casetă de confirmare, care explică ramificațiile blocării cuiva. Pentru a continua, selectați Blochează [nume].

  9. Ai blocat utilizatorul pe Facebook, iar numele acestuia apare pe Blocați utilizatorii listă.

    Alternativ, accesați pagina de profil a persoanei pe care doriți să o blocați și selectați trei puncte în bara de meniu din dreapta sus. Selectați Bloca, Apoi selectați Bloca din nou pentru a confirma.

  10. Dacă vă răzgândiți, selectați Deblocare > Confirma pentru a debloca acest utilizator. Va trebui să trimiteți o altă cerere de prietenie pentru a restabili toate persoanele de contact.

    După ce deblocați pe cineva, trebuie să așteptați câteva zile înainte să îl puteți bloca din nou.


Blocați pe cineva pe Facebook prin mobil

De asemenea, este posibil să blochezi pe cineva utilizând aplicația mobilă Facebook iOS sau Android.

  1. Deschideți și conectați-vă la aplicația mobilă Facebook.

  2. Accesați pagina de profil a persoanei pe care doriți să o blocați.

  3. Robinet Mai Mult (trei puncte) sub și în dreapta numelui persoanei.

  4. Robinet Bloca.

  5. În fereastra pop-up de confirmare, atingeți Bloca din nou.

    Alternativ, atingeți Facebook din meniul de jos, apoi atingeți setările > Blocarea. Atingeți Adăugați la lista blocată și apoi introduceți numele persoanei pe care doriți să o blocați. Atingeți Bloca apoi atingeți Bloca din nou pentru a confirma.

  6. Ai blocat persoana de pe Facebook.

    Pentru a debloca persoana, atingeți Facebook din meniul de jos, apoi atingeți setările > Blocarea. Atingeți Deblocare lângă numele persoanei blocate.