Fișier TS (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier .TS este un fișier Video Transport Stream utilizat pentru stocarea datelor video comprimate MPEG-2. Acestea sunt adesea văzute pe DVD-uri într-o succesiune de mai multe fișiere .TS.

TypeScript este un alt format de fișier care utilizează extensia de fișier .TS. Acestea sunt fișiere text utilizate pentru a crea aplicații JavaScript și sunt de fapt similare cu fișierele JavaScript (.JS), dar includ cod în limbajul de programare TypeScript.

Un fișier care se termină cu .TS poate fi în schimb un fișier sursă de traducere Qt formatat XML utilizat pentru a stoca traduceri pentru un anumit program software dezvoltat cu Qt SDK.

Fișierele M2TS și MTS sunt similare cu fișierele Video Transport Stream explicate aici, dar sunt direcționate în mod special către fișierele video Blu-ray.


Cum se deschide un fișier TS

Fișierele Video Stream Stream stocate pe un DVD vor fi redate într-un DVD player fără a fi nevoie de niciun software suplimentar. Dacă aveți un fișier TS pe computer, îl puteți deschide cu un număr de playere media.

VLC ar trebui să fie prima dvs. alegere, deoarece este complet gratuit și poate deschide aceste fișiere pe Mac, Windows și Linux. MPEG Streamclip este o altă opțiune, iar aplicația Windows Movies & TV ar putea funcționa și ea.

Dacă nu puteți face ca fișierul să se deschidă cu VLC, extensia de fișier este probabil legată deja de un alt program. Pentru a-l deschide, încercați să-l trageți direct în fereastra de program deschisă sau utilizați Mass-media > Deschideți fișierul articol din meniu. De asemenea, puteți schimba programul asociat în prezent cu fișierele .TS și setați-l ca VLC.

O altă opțiune pentru deschiderea fișierului TS este redenumirea acestuia la ceva pe care playerul media existent îl va accepta, cum ar fi .MPEG. Majoritatea playerelor multimedia acceptă deja fișiere .MPEG și, din moment ce fișierele TS sunt fișiere MPEG, același program ar trebui să redea și fișierul TS.

Unii jucători TS non-liberi includ Roxio's Creator NXT Pro, Corel's VideoStudio, Audials One, CyberLink's PowerProducer și Pinnacle Studio.

Accesați această pagină Obțineți TypeScript pentru programe care acceptă limbajul TypeScript. Aici puteți găsi pluginuri și programe care vă permit să deschideți acest tip de fișier TS.

De exemplu, puteți utiliza fișiere TS cu programul Visual Studio Microsoft instalând SDK TypeScript pentru Visual Studio sau acest plug-in pentru deschiderea fișierului în Eclipse.

Fișierele sursă de traducere Qt se deschid cu Qt, un kit de dezvoltare software.


Cum se convertesc fișiere TS

Sunt disponibile mai multe convertoare de fișiere video gratuite care pot converti TS în MP4, MKV sau chiar formate audio precum MP3. Freemake Video Converter este un favorit din acea listă care acceptă acele formate și multe altele.

Dacă utilizați Freemake Video Converter, puteți converti fișierul TS direct într-un fișier DVD sau ISO cu pe DVD opțiune de ieșire.

Cel mai bine este să utilizați un convertor desktop offline dacă fișierul este mare. Cu toate acestea, puteți converti TS în MP4 online fără a fi nevoie să descărcați niciun program, cu site-uri precum Zamzar sau FileZigZag.

Amintiți-vă că, cu convertoarele online, trebuie să încărcați mai întâi fișierul și să așteptați să se convertească, apoi să îl descărcați din nou înainte de al putea utiliza. Este mult mai convenabil să folosiți un convertor offline pentru videoclipuri mai mari.

Probabil că nu prea este nevoie să convertiți fișiere TS din limbajul TypeScript în altceva. Cu toate acestea, dacă este posibil, faceți conversia cu același program care deschide fișierul. În mod normal, puteți găsi această opțiune într-un meniu Salvare ca sau Export.

Pentru a converti fișierul TS în QPH (Qt Phrase Books), astfel încât traducerile să poată fi utilizate cu mai multe programe Qt, utilizați instrumentul „lconvert” inclus în Qt SDK.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Este posibil să citiți greșit extensia de fișier și să tratați un alt tip de fișier ca fișier TS, ceea ce face ca acesta să nu se deschidă în programele menționate mai sus.

De exemplu, fișierele TSV sunt fișiere cu valori separate prin tab, care partajează două dintre aceleași litere de extensie de fișier ca și TS, dar nu au nicio legătură cu conținutul video, TypeScript sau Qt SDK. Prin urmare, deschiderea unuia din software-ul legat mai sus nu vă va permite să îl utilizați așa cum a fost intenționat.

Același lucru este valabil și pentru multe alte formate de fișiere. Unele dintre ele folosesc extensii precum ADTS, TST, TSF, TSC, TSP, GTS, TSR și TSM. Dacă aveți oricare dintre aceste fișiere sau altul care nu se termină de fapt în .TS, căutați acea extensie de fișier specifică pentru a vedea ce programe sunt capabile să o vizualizeze, să editeze și / sau să o convertească.