Cum se configurează conectarea prin USB la Windows 10

Ce să știți

  • Conectarea telefonului la un dispozitiv vă permite să creați un hotspot pentru a accesa internetul chiar dacă nu este disponibilă nicio conexiune la rețea.
  • Puteți face acest lucru atât pe Windows, cât și pe Mac, în setările dispozitivului. Se numește Tethering pe Android; Hotspot personal pe Mac.
  • Puteți conecta conexiunea utilizând Bluetooth sau NFC, dar conectarea prin USB este cel mai rapid și mai eficient mod de a partaja datele mobile ale telefonului. 

Acest articol explică modul de configurare a conexiunii USB pe dispozitivele Windows 10 și include sfaturi de depanare pentru a vă ajuta dacă ceva nu funcționează corect.


Cum se configurează conectarea prin USB la Windows 10

Înainte de a începe, asigurați-vă că atât sistemul de operare al telefonului, cât și sistemul de operare al computerului sunt actualizate la cele mai recente versiuni. De asemenea, în funcție de operatorul dvs. de telefonie mobilă, vi se poate percepe o taxă forfetară pentru conectarea unui laptop la un dispozitiv mobil. Verificați cu operatorul dvs. dacă sunteți îngrijorat de costurile suplimentare.

Pentru a configura conexiunea USB între dispozitivul mobil și computerul dvs. Windows 10:

  1. Conectați dispozitivul mobil la laptop prin cablu USB.

    Pentru telefoanele Android, utilizați un conector USB-la-micro USB sau USB-la-USB-C. Pentru telefoanele Apple, utilizați cablul fulger standard.

  2. Deschideți setările telefonului și căutați tetheringul (pe Android) sau Hotspot personal (pe Mac).

  3. Atingeți comutatorul de comutare de lângă Tastarea USB (pe Android) sau Hotspot personal (pe Mac) pentru a o activa. Laptopul dvs. ar trebui acum să poată accesa internetul prin planul mobil al telefonului.

    Asigurați-vă că dezactivați Wi-Fi, astfel încât computerul dvs. să nu încerce să se conecteze cu alte rețele pe care nu le puteți accesa.

  4. Deschideți computerul Setari de retea în bara de activități Windows pentru a vă asigura că sunteți conectat. În funcție de dispozitivul dvs., se poate spune că sunteți conectat prin LAN.

    Dacă aveți probleme cu conexiunea, încercați să conectați telefonul la un alt port USB sau încercați un alt cablu.


Depanarea Windows 10 Tethering USB

Dacă conexiunea USB nu funcționează în Windows 10, s-ar putea datora faptului că driverul pentru adaptorul de rețea nu este actualizat. Pentru a remedia această problemă:

  1. Faceți clic dreapta pe meniul Start și selectați Manager de dispozitiv.

  2. extinde Adaptoare de rețea , apoi faceți clic dreapta pe adaptorul de rețea și selectați Actualizați driver-ul.

  3. Selectați Căutați automat pentru software-ul actualizat al driverului.

După instalarea driverului, trebuie să reporniți computerul. Dacă Managerul de dispozitive spune că aveți deja cel mai recent driver, atunci problema ar putea fi legată de conexiunea dvs., de telefon sau de datele dvs. mobile.


Ce este conexiunea USB?

Tethering-ul este procesul de partajare a datelor mobile ale telefonului dvs. pentru a accesa internetul pe un alt dispozitiv, cum ar fi un laptop. Puteți conecta conexiunea utilizând Bluetooth sau NFC, dar conectarea prin USB este cel mai rapid și mai eficient mod de a partaja datele mobile ale telefonului. Acestea fiind spuse, conexiunea USB nu poate concura cu viteza unei conexiuni Wi-Fi solide.

Aveți grijă la cantitatea de date pe care le utilizați atunci când este conectat. Deoarece multe planuri de date încarcă sume incrementale pe baza utilizării datelor, vizionarea videoclipurilor sau descărcarea fișierelor pe o conexiune legată poate crește rapid factura telefonului. În unele cazuri, este posibil să inversați tether-ul sau să partajați Wi-Fi de pe computer pe telefon, pentru a economisi date.