Fișier POTX (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier POTX este un fișier Microsoft PowerPoint Open XML Template utilizat pentru a menține același aspect, text, stiluri și formatare pe mai multe fișiere PPTX.

La fel ca celelalte fișiere Open Microsoft de la Microsoft (de exemplu, PPTM, DOCX, XLSX), formatul POTX folosește o combinație de XML și ZIP pentru a-și structura și comprima datele.

Înainte de Microsoft Office 2007, PowerPoint a folosit formatul de fișier POT pentru a crea fișiere PPT similare.


Cum se deschide un fișier POTX

Fișierele POTX pot fi deschise și editate cu Microsoft PowerPoint, Planamesa NeoOffice pentru macOS și cu OpenOffice Impress și SoftMaker FreeOffice gratuite.

Dacă utilizați o versiune de PowerPoint mai veche decât 2007, puteți deschide în continuare formatul de fișier POTX mai nou, atâta timp cât aveți pachetul de compatibilitate Microsoft Office instalat.

O altă modalitate de a deschide un fișier POTX fără PowerPoint este cu versiunea online gratuită Microsoft a PowerPoint. Dacă sunteți interesat doar să vizualizați un fișier POTX, puteți face acest lucru cu PowerPoint Viewer gratuit de la Microsoft.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul POTX, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele POTX, aflați cum să schimbați programul care deschide fișierele POTX în mod implicit.


Cum se convertește un fișier POTX

Există două moduri principale de a converti un fișier POTX într-un format de fișier diferit, cum ar fi PPTX, PPT, OPT, PDF, ODP, SXI sau SDA.

Presupunând că unul dintre programele de mai sus care acceptă fișierele POTX este deja instalat sau că utilizați versiunea online a PowerPoint, cea mai ușoară soluție este să îl deschideți acolo și apoi să îl salvați într-un nou format.

Un alt mod de a converti un fișier POTX este un convertor gratuit de fișiere. Modul nostru preferat de a face acest lucru este cu FileZigZag, deoarece nu trebuie să descărcați nimic; trebuie doar să încărcați fișierul POTX pe site și să alegeți un format în care să îl convertiți.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide cu software-ul de prezentare menționat mai sus, atunci există șanse foarte mari să citiți greșit extensia de fișier. Acest lucru se poate întâmpla destul de ușor, deoarece atât de multe extensii de fișiere arată similar.

De exemplu, OTX arată aproape identic cu POTX și ar putea părea chiar la prima vedere că este legat într-un fel de PowerPoint. În realitate, fișierele OTX sunt utilizate cu un program numit theWord. OXT este un altul care nu are legătură cu PowerPoint.

Fișierele PTX sunt similare. Dacă urmați acel link, puteți vedea că există mai multe formate care folosesc acea extensie de fișier și niciunul dintre ele nu are legătură nici măcar de la distanță cu PowerPoint.

Dacă nu aveți un fișier POTX, căutați extensia de fișier pe care o vedeți la sfârșitul numelui de fișier pentru a afla mai multe despre format și ce program trebuie să aveți pe computerul dvs. sau pe alt dispozitiv pentru al deschide / edita / converti .