Fișier MODD (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier MODD este un fișier Sony Video Analysis, creat de unele camere video Sony. Sunt folosite de funcția de analiză video a programului Sony PlayMemories Home (PMH) pentru a gestiona fișierele după ce au fost importate pe computer.

Fișierele MODD stochează lucruri precum informații GPS, ora și data, evaluări, comentarii, etichete, imagini miniaturale și alte detalii. În mod normal, acestea sunt însoțite de fișiere MOFF, fișiere THM, fișiere imagine și fișiere video M2TS sau MPG.

Un fișier MODD ar putea arăta ceva asemănător fișierului.m2ts.modd pentru a indica faptul că fișierul MODD descrie detalii despre un fișier M2TS.

Nu confundați un fișier MODD cu un fișier MOD (cu un „D”), care, printre alte formate, ar putea fi foarte bine un fișier video real. Un fișier video MOD se numește fișier video înregistrat cu camera video.


Cum se deschide un fișier MODD

Fișierele MODD sunt, în general, asociate cu videoclipurile importate din camerele Sony, astfel încât fișierele pot fi deschise cu PlayMemories Home (PMH) Sony. PMB (Picture Motion Browser) de la Sony funcționează și el, dar este relevant doar dacă aveți deja programul, deoarece a fost întrerupt în 2014, deci nu există un link de descărcare disponibil.

Instrumentul PMH creează fișiere MODD atunci când grupează împreună imagini statice sau când software-ul importă fișiere video AVCHD, MPEG2 sau MP4.

Dacă aveți un fișier video MOD (lipsește un „D”), Nero și CyberLink's PowerDirector și PowerProducer îl pot deschide.


Cum se convertește un fișier MODD

Deoarece fișierele MODD sunt fișiere descriptive utilizate de PlayMemories Home și nu sunt fișierele video reale luate de pe cameră, nu le puteți converti în MP4, MOV, WMV, MPG sau în orice alt format de fișier.

Cu toate acestea, puteți converti fișierele video reale (M2TS, MP4 etc.) în aceste formate cu un program de conversie a fișierelor video sau cu un serviciu web.

Deși nu va fi prea util cu software-ul menționat mai sus, este posibil să puteți converti un fișier MODD într-un format bazat pe text, cum ar fi TXT sau HTM / HTML, utilizând un editor de text gratuit.

 După cum sa explicat, fișierele MODD nu sunt la fel ca fișierele MOD, care sunt fișiere video reale. Dacă trebuie să convertiți un fișier MOD în MP4, AVI, WMV etc., puteți utiliza un convertor video gratuit, cum ar fi VideoSolo Free Video Converter, Prism Video Converter sau Windows Live Movie Maker.


De ce PMH creează fișiere MODD

În funcție de versiunea software-ului PMH Sony pe care o utilizați, este posibil să vedeți sute sau chiar zeci de mii de fișiere MODD stocate alături de fișierele dvs. imagine / video. Software-ul creează fișiere MODD pentru fiecare videoclip și imagine care rulează, astfel încât să poată stoca informații despre dată și oră, comentariile dvs. etc. Acest lucru înseamnă că cel mai probabil sunt create de fiecare dată când sunt importate fișiere media noi de pe camera dvs. .

Deși există un motiv real pentru software pentru a utiliza aceste fișiere, este complet sigur să eliminați fișierele MODD dacă doriți - nu trebuie să le păstrați pe computer dacă nu intenționați să utilizați programul PlayMemories Home pentru a vă organiza fișierele. 

Dacă ștergeți fișierele MODD, PMH le va regenera la următoarea importare a fișierelor de pe cameră. O opțiune care ar putea funcționa pentru a preveni crearea de noi fișiere MODD este deschiderea fișierului unelte > setările din meniul PlayMemories și apoi deselectați Importați cu PlayMemories Home când este conectat un dispozitiv opțiune de la Import tab.

Cu toate acestea, dacă nu aveți nicio utilizare pentru programul PlayMemories Home, îl puteți dezinstala doar pentru a preveni crearea mai multor fișiere MODD.

Dacă intenționați să eliminați PlayMemories Home, vă recomandăm să utilizați un instrument de dezinstalare gratuit pentru a vă asigura că fiecare referință a software-ului este ștearsă, astfel încât să nu apară mai multe fișiere MODD pe computer.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă programele de mai sus nu vă ajută să deschideți fișierul, există o bună posibilitate să citiți greșit extensia de fișier. Unele fișiere folosesc un sufix care seamănă foarte mult cu „.MODD”, dar asta nu înseamnă neapărat că sunt legate sau se pot deschide cu același software.

MDD este un exemplu. Aceste fișiere arată evident foarte mult ca fișierele MODD fără o singură literă. Dacă aveți un fișier MOD, acesta nu se va deschide cu deschizătoarele MODD de mai sus, ci în schimb necesită un program precum Autodesk's Maya sau 3ds Max, deoarece unele fișiere MOD sunt fișiere de date de deformare punct cuptor utilizate cu acele aplicații. Altele ar putea fi folosite chiar cu programul MDict.

Dacă nu este deja clar, ideea de aici este să verificați de două ori extensia de fișier anexată la fișierul dvs. specific. Dacă se citește cu adevărat .MODD, atunci poate fi necesar să încercați din nou să folosiți acele programe de mai sus, deoarece acestea sunt aplicațiile care utilizează fișiere MODD.

În caz contrar, căutați extensia de fișier reală pentru a vedea ce programe au fost create special pentru deschiderea sau convertirea fișierului pe care îl aveți.