Fișier M (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier M ar putea aparține unuia dintre mai multe formate de fișiere, dar multe dintre ele sunt legate într-un fel într-un fișier cu cod sursă.

Unul este formatul de fișier Cod sursă MATLAB. Acestea sunt fișiere text care stochează scripturi și funcții pentru programul MATLAB pe care să le folosească pentru a rula acțiuni matematice pentru a trasa grafice, rula algoritmi și multe altele. Fișierul funcționează la fel ca rularea comenzilor prin linia de comandă MATLAB, dar face mult mai ușoară rularea acțiunilor comune.

O utilizare similară pentru fișierele M este cu programul Mathematica. Este, de asemenea, un format de fișier bazat pe text care stochează instrucțiuni pe care programul le poate utiliza pentru a rula anumite funcții legate de matematică.

Fișierele de implementare Objective-C folosesc și această extensie de fișier. Acestea sunt fișiere text care conțin variabile și funcții utilizate în contextul programării aplicației, de obicei pentru dispozitive MacOS și iOS.

Unele fișiere M sunt în schimb fișiere Cod sursă Mercury care sunt scrise în limbajul de programare Mercury.

Este puțin probabil ca acesta să fie tipul de fișier pe care îl aveți, dar încă o altă utilizare pentru extensia de fișier M este pentru fișierele de melodii PC-98 Game Music care sunt utilizate pentru a emula instrumente pe computerele japoneze PC-98.


Cum se deschide un fișier M.

Fișierele Cod sursă MATLAB pot fi create și deschise cu un editor de text precum Notepad în Windows sau Notepad ++.

Cele mai bune 4 editoare de text gratuite pentru Windows și Mac

Cu toate acestea, fișierele MATLAB M nu sunt de fapt utilizabile decât dacă sunt deschise în cadrul programului MATLAB. Puteți face acest lucru prin solicitarea MATLAB introducând numele fișierului, cum ar fi fișierul meu.m.

Fișierele M utilizate de Mathematica se vor deschide, desigur, cu acel program. Deoarece sunt doar fișiere text, acest lucru înseamnă, de asemenea, că îl puteți deschide cu un editor de text, dar același concept se aplică fișierelor MATLAB prin faptul că sunt utilizabile numai în contextul Mathematica.

Deoarece fișierele de implementare Objective-C sunt fișiere text, ele pot fi utilizate cu orice editor de text menționat deja, inclusiv cu cele cum ar fi jEdit și Vim. Cu toate acestea, aceste fișiere M nu sunt aplicabile până când nu sunt utilizate cu Apple Xcode sau alt compilator conex.

Fișierele Cod sursă Mercury sunt similare cu celelalte formate de fișiere bazate pe text de mai sus, dar sunt utile doar cu winmercury sau cu acest compilator Mercury.

Fișierele PC-98 M pot fi deschise cu FMPMD2000. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți două fișiere DLL: WinFMP.dll și PMDWin.dll. Le puteți prelua din această pagină de descărcare.


Cum se convertește un fișier M.

Majoritatea editorilor de text menționați pe această pagină pot converti un fișier M într-un alt format bazat pe text, cum ar fi HTML sau TXT. Acest lucru se aplică doar formatelor de text, totuși, nu altceva ca un fișier audio PC-98.

Pentru a salva codul într-un fișier M în PDF este posibil cu MATLAB. Cu fișierul deschis, căutați o configurație de editare M sau un fel de meniu Export sau Salvare ca.

Dacă doriți să convertiți un fișier M diferit în PDF, unul care nu este legat de MATLAB, încercați una dintre aceste imprimante PDF gratuite.

Compilatorul MATLAB poate converti aceste fișiere în EXE pentru a fi utilizate cu MATLAB Runtime, care permite aplicațiilor MATLAB să ruleze pe computere care nu au software-ul instalat.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Unele fișiere se confundă ușor cu altele, deoarece extensiile lor de fișiere au litere comune. Este posibil să nu aveți cu adevărat un fișier M și de aceea nu se deschide cu deschizătoarele sau convertoarele M de sus.

Această extensie de fișier are în mod clar doar o literă, așa că, deși ar putea părea puțin probabil să o amestecați cu un fișier diferit care aparține unui alt format de fișier, este totuși important să verificați din nou.

De exemplu, există mai multe formate de fișiere care folosesc M pentru a identifica fișierul, cum ar fi M3U, M2 și M3 (obiect sau model Blizzard), M4A, M4B, M2V, M4R, M4P, M4V etc. Dacă verificați extensia de fișier a fișierul dvs. și observați că aparține unuia dintre aceste formate, apoi utilizați linkul furnizat sau căutați sufixul pentru a afla cum să îl deschideți.

Dacă aveți de fapt un fișier M, dar nu se deschide cu sugestiile de pe această pagină, este posibil să aveți un format foarte obscur. Folosiți un editor de text precum Notepad ++ pentru a-l deschide ca document text. S-ar putea să existe câteva cuvinte sau fraze acolo care să ofere programul care l-a creat sau să descrie ce este folosit pentru a-l deschide.