Fișier IPA (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier IPA este un fișier iOS App. Funcționează ca containere (cum ar fi ZIP) pentru păstrarea diferitelor date care alcătuiesc o aplicație pentru iPhone, iPad sau iPod touch; cum ar fi pentru jocuri, utilități, vreme, rețele sociale, știri și altele.

Structura unui fișier IPA este aceeași pentru fiecare aplicație; un fișier PNG (uneori un JPEG) este utilizat ca pictogramă pentru aplicație, iar folderul Payload conține toate datele aplicației.

IPA reprezintă, de asemenea, alfabetul fonetic internațional. Dacă nu sunteți interesat de formatul de fișier, dar doriți în schimb să convertiți limba engleză în simboluri IPA, puteți utiliza un site web precum Upodn.com.


Cum se deschide un fișier IPA

Fișierele IPA sunt utilizate de dispozitivele Apple, iPhone, iPad și iPod touch. Acestea sunt descărcate de pe dispozitiv prin intermediul aplicației încorporate App Store.

Dacă rulați o versiune modernă de iTunes (12.7 sau mai recentă), este posibil să aveți noroc să instalați una pe dispozitiv de pe computer folosind AltStore sau Diawi.

Pentru computerele care rulează o versiune mai veche de iTunes, fișierul IPA poate fi descărcat direct prin iTunes. Sunt salvate în această locație, astfel încât dispozitivul să le poată accesa data viitoare când se sincronizează:

  • Windows: C: Utilizatori Muzică iTunes iTunes Media Aplicații mobile
  • Mac: ~ / Muzică / iTunes / iTunes Media / Aplicații mobile /

Aceste foldere sunt folosite și ca spațiu de stocare pentru fișierele aplicației iOS care au fost descărcate de pe dispozitiv. Acestea sunt copiate de pe dispozitiv în folderul iTunes după sincronizarea cu computerul.

Deși este adevărat că fișierele IPA conțin conținutul unei aplicații iOS, nu puteți utiliza iTunes pentru a deschide aplicația pe computer. Acestea sunt folosite doar de program în scopuri de rezervă și astfel încât dispozitivul să poată înțelege ce aplicații ați achiziționat sau descărcat deja.

Puteți deschide fișierul în afara iTunes folosind programul gratuit iFunbox pentru Windows și Mac. Din nou, acest lucru nu vă permite să utilizați aplicația de pe computer, ci vă permite doar să transferați fișierul IPA pe iPhone sau pe alt dispozitiv compatibil, fără a utiliza iTunes. Programul acceptă și multe alte caracteristici, cum ar fi importarea și exportarea tonurilor de apel, muzică, videoclipuri și fotografii.

iFunbox deschide fișierul prin Gestionarea datelor aplicațiilor filă, cu Instalează aplicația butonul.

De asemenea, puteți deschide un fișier IPA cu un program zip / dezarhivare gratuit pentru fișiere, cum ar fi 7-Zip, dar acest lucru va fi doar decomprimat pentru a vă arăta conținutul; nu puteți utiliza sau rula de fapt aplicația procedând astfel.

Nu puteți deschide un fișier IPA pe un dispozitiv Android, deoarece sistemul este funcțional diferit de iOS și, ca atare, necesită propriul format pentru aplicații.

Cu toate acestea, puteți deschide și utiliza fișierul de pe computer utilizând un software de emulare iOS care poate păcăli aplicația să creadă că rulează pe un iPad, iPod touch sau iPhone. iPadian este un exemplu, dar nu este gratuit.


Cum se convertește un fișier IPA

Nu este posibil să convertiți un fișier IPA într-un alt format și să îl puteți utiliza în continuare în iTunes sau pe dispozitivul dvs. iOS.

De exemplu, nu puteți converti IPA în APK pentru utilizare pe un dispozitiv Android, deoarece nu numai că formatele de fișiere pentru aceste aplicații sunt diferite, dar dispozitivele Android și iOS rulează pe două sisteme de operare complet diferite.

În același mod, chiar dacă o aplicație pentru iPhone are, să zicem, o grămadă de videoclipuri, muzică sau chiar fișiere de documente, pe care doriți să le păstrați pe computer, nu puteți converti IPA în MP3, PDF, AVI , sau orice alt format de acest gen. Este doar o arhivă plină de fișiere de programe pe care dispozitivul le folosește ca software.

Cu toate acestea, îl puteți redenumi pentru a utiliza extensia de fișier ZIP, astfel încât să se deschidă ca o arhivă. Dacă faceți acest lucru, vă permite doar să vedeți fișierele din interior, astfel încât, probabil, majoritatea oamenilor nu vor găsi acest lucru util.

Pachetele software Debian (fișiere .DEB) sunt arhive care sunt utilizate în mod normal pentru a stoca fișiere de instalare a software-ului. Dispozitivele iOS Jailbroken sau hacked folosesc formatul DEB în același mod în care aplicațiile „normale” folosesc IPA. K2DesignLab are câteva instrucțiuni despre convertirea IPA în DEB dacă asta vrei să faci.

Software-ul Xcode de la Apple este un mod în care sunt create aplicațiile iOS. În timp ce fișierele IPA sunt construite din proiecte Xcode, nu este posibil să faceți invers - convertirea fișierului într-un proiect Xcode. Codul sursă nu poate fi extras, chiar dacă îl convertiți într-un fișier ZIP și deschideți conținutul acestuia.