Fișier ICNS (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier ICNS este un fișier de resurse Icon MacOS (denumit adesea formatul Apple Icon Image) pe care aplicațiile MacOS îl utilizează pentru a personaliza modul în care apar pictogramele lor în Finder și în docul OS X. Sunt echivalente în cele mai multe moduri cu fișierele ICO utilizate în Windows.

Un pachet de aplicații stochează de obicei fișierele ICNS în dosarul său / Conținut / Resurse / și face referire la fișierele din fișierul Listă de proprietăți Mac OS X (.PLIST) al aplicației.

Fișierele ICNS pot stoca una sau mai multe imagini în același fișier și sunt create în mod normal dintr-un fișier PNG. Formatul pictogramei acceptă următoarele dimensiuni: 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256, 512x512 și 1024x1024 pixeli.


Cum se deschide un fișier ICNS

Fișierele ICNS pot fi deschise cu Folder Icon X și programul Apple Preview în macOS. Adobe Photoshop poate deschide și construi aceste fișiere, dar numai dacă aveți instalat pluginul IconBuilder.

Windows poate deschide fișiere ICNS folosind Inkscape și XnView (care pot fi utilizate și pe un Mac). IconWorkshop ar trebui să accepte și formatul Apple Icon Image pe Windows.

Având în vedere că acesta este un format de imagine și că mai multe programe acceptă deschiderea acestuia, este posibil să descoperiți că un program de pe computerul dvs. este configurat în mod implicit pentru a deschide fișiere ICNS, dar ați prefera ca altul să facă treaba. Dacă utilizați Windows și doriți să modificați programul care îl deschide în mod implicit, aflați cum să modificați asocierile de fișiere.


Cum se convertește un fișier ICNS

Utilizatorii Windows ar trebui să poată utiliza Inkscape sau XnView pentru a converti fișierul ICNS în practic orice alt format de imagine. Dacă sunteți pe un Mac, programul Snap Converter poate salva fișierul ca altceva.

Indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizați, puteți converti un fișier ICNS cu un convertor online precum CoolUtils.com, care acceptă formate de ieșire precum JPG, BMP, GIF, ICO, PNG și PDF. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să încărcați fișierul pe site și să alegeți în ce format să îl salvați.

Alternativ, dacă doriți să creați un fișier ICNS dintr-un fișier PNG, puteți face acest lucru rapid pe orice sistem de operare cu site-ul web iConvert Icons. În caz contrar, vă recomandăm să utilizați instrumentul Icon Composer care face parte din suita software Apple Developer Tools.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide corect cu aceste programe, uitați-vă din nou la extensia fișierului pentru a confirma că nu îl citiți greșit. Unele fișiere ar putea părea la început să utilizeze această extensie, atunci când este scrisă în mod similar.

ICS este un exemplu. Este o extensie foarte similară și foarte comună, dar nu are nicio legătură cu fișierele cu pictograme ICNS.

Fișierul dvs. ar putea fi în schimb un fișier Preset Document InCopy care utilizează extensia de fișier ICST. Dacă da, aveți nevoie de Adobe InCopy pe computer pentru a-l vizualiza.