Creați un șablon de prezentare PowerPoint implicit

Dacă creați prezentări ca parte a jobului dvs., prezentările dvs. respectă ghidul de stil al companiei dvs. și utilizează culorile, fonturile și sigla companiei dvs. Puteți edita un șablon de proiectare PowerPoint de fiecare dată când creați o nouă prezentare. Dar, dacă trebuie să fii mereu consecvent? Răspunsul este să creați un nou șablon de proiectare implicit. Cu propriul șablon, de fiecare dată când deschideți PowerPoint, formatarea personalizată este în față și în centru.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint pentru Microsoft 365 și PowerPoint pentru Mac.


Salvați șablonul implicit original

Înainte de a efectua modificări, faceți o copie a șablonului implicit original.

Pentru PowerPoint pentru Windows

  1. Deschideți PowerPoint și creați o nouă prezentare utilizând șablonul Prezentare goală.

  2. Alege Fișier > Salvare ca.

  3. Selectați Acest PC.

  4. Introduceți un nume nou pentru șablonul original.

  5. selectaţi Salvați ca tip săgeată în jos și alegeți Șablon PowerPoint (* .potx) or Șablon PowerPoint 97-2003 (* .pot).

  6. Selectați Economisești.

Pentru PowerPoint pentru Mac

  1. Deschideți PowerPoint.

  2. Alege Fișier > Salvați ca șablon.

  3. În Format fișier selectați Șablon PowerPoint (.potx) or PowerPoint 97-2003 (.pot).

  • Locația de salvare se schimbă în folderul în care PowerPoint își stochează șabloanele. Nu modificați această locație sau PowerPoint nu va ști unde să caute fișierul dacă alegeți să îl utilizați din nou.
  • Șablonul de proiectare implicit original se numește prezentare necompletată. Denumiți fișierul vechi prezentare goală, sau ceva similar. PowerPoint adaugă extensia de fișier .POTX (.POT) la fișier, astfel încât să știe că acesta este un fișier șablon și nu un fișier de prezentare (.PPTX sau .PPT).
  • Închideți fișierul.

Creați noua dvs. prezentare implicită

Când proiectați noul dvs. șablon implicit, efectuați modificările pe masterul de diapozitive și masterul de titlu, astfel încât fiecare diapozitiv nou din prezentarea dvs. să preia noile caracteristici.

  1. Deschideți o prezentare PowerPoint nouă sau goală sau, dacă aveți deja o prezentare creată, care are majoritatea opțiunilor deja formatate după bunul dvs. plac, deschideți acea prezentare.

  2. Înainte de a face modificări, salvați fișierul cu un nume diferit și ca șablon. Alege Fișier > Salvare ca. Pe un Mac, selectați Fișier > Salvați ca șablon.

  3. Schimbați tipul de fișier în Șablon PowerPoint (* .potx) or Șablon PowerPoint 97-2003 (* .pot).

  4. În Filename casetă text, tastați prezentare necompletată.

  5. Efectuați modificările dorite acestui nou șablon de prezentare gol. De exemplu:

    • Schimbați culoarea de fundal.
    • Schimbați stilurile și culorile fontului.
    • Adăugați imagini sau grafică, cum ar fi o siglă.
  6. Salvați fișierul când ați terminat.

Data viitoare când deschideți PowerPoint și selectați Prezentare necompletată, veți vedea formatarea în noul șablon de proiectare necompletat. Sunteți gata să începeți să adăugați conținutul.


Reveniți la șablonul implicit original

La un moment dat, vă recomandăm să reveniți la utilizarea șablonului implicit simplu, alb în PowerPoint. Când ați instalat PowerPoint, dacă nu ați făcut modificări la locațiile fișierelor în timpul instalării, fișierele necesare sunt localizate în următoarele locații, în funcție de sistemul de operare:

  • Ferestre 7: C: Documents and Settings username Application Data Microsoft Templates. (Înlocuiți „nume de utilizator” în calea fișierului cu propriul dvs. nume de utilizator.) Date despre aplicație folder este un folder ascuns; asigurați-vă că fișierele ascunse sunt vizibile.
  • Ferestre 10: C: Utilizatori nume de utilizator Documente Șabloane Office personalizate.
  • Mac OS X 8 sau mai nou: / Utilizatori / nume de utilizator / Bibliotecă / Containere de grup / UBF8T346G9.Office / Conținut utilizator / Șabloane.
  • Mac OS X 7: Bibliotecă folderul este ascuns în mod implicit. Pentru a arăta Bibliotecă dosar, în Găsitor, Selectați Go meniu, apoi țineți apăsat OPȚIUNE.
  1. Redenumiți noul șablon pe care l-ați creat.

  2. Redenumiți șablonul PowerPoint original în prezentare goală.potx. (or .pot)