Fișier EX_ (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier EX_ este un fișier EXE comprimat. Acest format stochează un fișier EXE cu o dimensiune mai mică pentru a economisi spațiu de stocare. Este posibil să găsiți și formatul EX_ în fișierele de instalare comprimate pe care le descărcați de pe internet.

Windows nu poate executa un fișier EX_. De exemplu, nu puteți deschide accidental un fișier EX_ pentru a rula programul până când extensia de fișier nu este redenumită EXE.

Aveți mare grijă atunci când deschideți fișiere executabile. Aceste fișiere pot fi extrem de periculoase pentru sistemul dvs., pentru datele personale și pentru securitatea generală. Nu deschideți niciodată un fișier executabil care v-a fost trimis prin e-mail sau că nu știți explicit ce face.


Cum se deschide un fișier EX_

Mai întâi va trebui să convertiți fișierul EX_ într-un fișier EXE înainte de a putea rula fișierul. Puteți face asta cu extinde comandă din linia de comandă Windows.

Cum se deschide linia de comandă în toate versiunile de Windows

Cu toate acestea, pentru ca această comandă să funcționeze, trebuie să vă asigurați că Promptul de comandă funcționează în folderul corect. După ce deschideți Command Prompt, utilizați comanda dir pentru a schimba directorul cu cel care are fișierul EX_.

Apoi, introduceți această comandă, înlocuind fișierul.ex_ cu numele fișierului EX_ pe care doriți să îl extindeți (al doilea fișier.exe este numele pe care doriți să-l dați fișierului extins):

extindeți file.ex_ file.exe

Noul fișier EXE va fi creat ca denumit. Nu se vor face modificări la fișierul EX_ original.

O altă opțiune pentru introducerea comenzii expand este să deschideți Command Prompt și să tastați extinde urmat de un spațiu. Apoi, trageți fișierul EX_ la linia de comandă și plasați-l. Acest truc umple automat locația și numele fișierului EX_.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide în acest moment, asigurați-vă că aveți de-a face cu un fișier EX_. Unele extensii de fișiere arată foarte asemănătoare și, dacă confundați un alt fișier pentru unul care se termină în EX_ și încercați să îl deschideți așa cum ați citit mai sus, probabil că nu va funcționa deloc.

Câteva exemple de extensii de fișiere similare includ EX4, EXO, EXP (Exportul simbolurilor) și EX (Codul sursă al euforiei). Dacă aveți oricare dintre aceste fișiere, probabil că veți avea nevoie de un alt program pe computer pentru al deschide / edita / converti.