Fișier DWF (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier DWF este un fișier Autodesk Design Web Format creat în programe de proiectare asistată de computer (CAD). Este o versiune foarte comprimată a unui fișier CAD care este utilă pentru vizualizare, tipărire și transmitere a designului fără a fi nevoie ca destinatarul să înțeleagă cum să utilizeze software-ul care a creat desenul original.

Fișierul poate fi foarte simplu și poate include doar o singură foaie sau poate avea multipli și poate fi complex până la a avea fonturi, culori și imagini.

Similar cu formatul PDF, fișierele DWF pot fi deschise indiferent de hardware, software sau sistemul de operare care a fost utilizat pentru a-l crea. Sunt utile și prin faptul că pot fi create într-un mod care maschează o parte din design de la destinatar, împărtășind în mod eficient doar ceea ce creatorul dorește să fie văzut.


Cum se deschide un fișier DWF

Software-ul AutoCAD și Inventor al Autodesk, ABViewer de la CADSoftTools și probabil multe alte programe CAD pot deschide, crea și edita fișiere DWF.

Autodesk are mai multe moduri gratuite de a vizualiza fișierul fără a fi nevoie de software-ul AutoCAD. Acest lucru se poate face prin programul lor Design Review, Autodesk Viewer online gratuit și aplicația lor mobilă A360 (disponibilă pentru iOS și pentru Android).

Autodesk oferea un serviciu numit Freewheel care putea vizualiza fișiere DWF online fără a avea nevoie de niciun software, dar a fost închis în 2014.

Navisworks 3D Viewer gratuit deschide și acest format, dar nici el nu poate edita fișierul. Același lucru este valabil și pentru vizualizatorul de la ShareCAD.org.

Software-ul Revit de la Autodesk poate exporta în format DWF, deci ar putea fi capabil să deschidă și aceste fișiere.

Fiind creat cu compresie ZIP înseamnă că puteți deschide unul cu un fișier zip / dezarhivați programul, cum ar fi 7-Zip. Deschiderea unuia în acest fel vă permite să vedeți diferite fișiere XML și binare care alcătuiesc desenul, dar nu vă va permite să vizualizați designul așa cum puteți cu programele menționate mai sus.


Cum se convertește un fișier DWF

Folosirea AutoCAD este, desigur, cel mai simplu mod de a converti un fișier DWF într-un alt format. Căutați opțiunea în Fișier meniu sau un Export or Converti secţiune.

Convertorul AnyDWG Any DWF în DWG face exact ceea ce ați crede - convertește fișierul în DWG sau DXF și poate face acest lucru chiar în lot, astfel încât să convertească mai multe foldere de fișiere de desen simultan. De asemenea, este acceptată posibilitatea de a extrage imagini din fișierul DWF.

De asemenea, s-ar putea să puteți converti în DWG folosind altceva decât programul Design Review legat de mai sus. Vedeți această postare pe JTB World Blog pentru detalii.

Un alt convertor de la AnyDWG salvează DWF în format PDF. AutoCAD și Design Review ar trebui să aibă posibilitatea de a salva și în PDF, dar dacă nu, puteți instala o imprimantă PDF gratuită care vă permite să „imprimați” fișiere în PDF.

Convertorii AnyDWG de mai sus sunt programe de încercare. Convertorul DWF în DWG este gratuit numai pentru primele 15 conversii, iar convertorul PDF poate salva în PDF doar de 30 de ori.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Este posibil să aveți un fișier care nu este de fapt un fișier Autodesk Design Web Format, dar în schimb pare să fie. Unele tipuri de fișiere folosesc o extensie care este foarte asemănătoare cu DWF, dar nu înseamnă neapărat că se pot deschide cu același instrument sau pot fi convertite în același mod.

De exemplu, un fișier WDF partajează toate cele trei litere de extensie a fișierului ca DWF, dar este folosit în schimb pentru formate precum Workshare Compare Delta și Windows Driver Foundation.

Alte trei exemple sunt BWF, WRF și TVP. Primul este utilizat pentru fișiere audio WAV speciale numite fișiere Broadcast Wave.

Un alt format de fișier care este similar cu Design Web Format este Design Web Format XPS, care folosește extensia de fișier DWFX. Cu toate acestea, chiar și acest tip de fișier nu este compatibil cu fiecare program menționat mai sus. Este utilizabil cu AutoCAD, Design Review și Microsoft XPS Viewer (și, eventual, cu alte deschizătoare de fișiere XPS).

Ideea aici este că, dacă fișierul dvs. nu se va deschide chiar și după ce ați încercat toate programele de deschidere și convertizoarele DWF de mai sus, verificați din nou extensia fișierului și apoi cercetați literele / numerele respective pentru a afla mai multe despre formatul în care este. De acolo, nu ar trebui să Nu aveți nicio problemă în găsirea unui deschizător sau convertor compatibil.