Cum să vă alegeți aplicațiile implicite pe iPhone

Ce să știți

  • Fiecare iPhone este livrat cu un set de aplicații la bord, dintre care unele nu le puteți șterge, iar altele sunt aplicații implicite obligatorii.
  • Nu puteți alege ce aplicații implicite sunt pe iPhone, dar puteți jailbreak unele dintre ele pentru a trece la o aplicație preferată.
  • MailClientDefault10 poate schimba aplicațiile de e-mail, MapsOpener poate seta Google Maps ca implicit și BrowserChooser schimbă browserele.

Acest articol explică în detaliu modul în care funcționează aplicațiile implicite și pot fi modificate pe iPhone.

Conținutul care urmează se aplică iOS 12 până la iOS 10.


Cum funcționează aplicațiile implicite pe iPhone

Cuvântul implicit înseamnă două lucruri când vine vorba de aplicații pe iPhone. În primul rând, înseamnă aplicații care sunt instalate ca parte a unei instalări iOS originale din fabrică. În al doilea rând, aplicațiile implicite sunt cele care sunt întotdeauna utilizate pentru a face un anumit lucru. De exemplu, când atingeți un link către un site web într-un e-mail, acesta se deschide întotdeauna în Safari. Acest lucru face din Safari browserul web implicit de pe iPhone. Când un site web include o adresă fizică și o atingeți pentru a obține indicații de orientare, Apple Maps se lansează deoarece este aplicația de cartografiere implicită.

Există multe aplicații care fac aceleași lucruri. Google Maps este o aplicație alternativă pentru navigare, mulți oameni folosesc Spotify mai degrabă decât Apple Music pentru streaming de muzică sau Chrome pentru navigarea pe web în loc de Safari. Oricine poate instala aceste aplicații pe iPhone. Dar dacă doriți să utilizați întotdeauna Google Maps în loc de Apple Maps? Ce se întâmplă dacă doriți ca linkurile să se deschidă în Chrome de fiecare dată?


Nu puteți schimba aplicațiile implicite iOS

Pentru majoritatea oamenilor care doresc să își schimbe aplicațiile iPhone implicite, nu este posibil. Nu puteți alege aplicații implicite pe iPhone. Apple nu permite oamenilor să facă anumite tipuri de personalizări. Una dintre personalizările blocate este alegerea aplicațiilor implicite.

Apple nu permite acest tip de personalizare, deoarece vrea să se asigure că toți utilizatorii de iPhone se bucură de o experiență similară, cu un nivel de bază de calitate și un comportament așteptat.

Celălalt motiv pentru care aplicațiile sale sunt implicite este că acest lucru aduce Apple mai mulți utilizatori. Luați în considerare aplicația Muzică. Devenind aplicația implicită de muzică, Apple a achiziționat peste 35 de milioane de clienți plătitori pentru serviciul său Apple Music. Acestea reprezintă venituri lunare de peste 350 de milioane de dolari SUA. Dacă le-ar permite clienților să seteze Spotify ca implicit, Apple ar pierde probabil un procent din acei clienți.

Derek Abella / Lifewire


Pentru Jailbreakers: Câteva vești bune

Există o modalitate de a schimba cel puțin unele aplicații implicite: jailbreaking. Jailbreaking elimină unele dintre comenzile plasate de Apple pe iPhone.

Dacă telefonul dvs. este închis, nu veți putea schimba fiecare aplicație implicită, dar puteți schimba o pereche folosind următoarele aplicații jailbreak:

  • E-mail: MailClientDefault10 face din Gmail, Outlook, Spark sau Inbox aplicația dvs. de e-mail implicită.
  • Harta: MapsOpener setează Google Maps ca implicit.
  • Browser: BrowserChooser modifică browserul dvs. web implicit în altceva decât Safari.

Deși aceste opțiuni pot părea atrăgătoare, jailbreaking-ul nu este pentru toată lumea. Procesul necesită abilități tehnice și vă poate deteriora iPhone-ul sau poate anula garanția, astfel că Apple nu va mai oferi asistență. Jailbreaking poate chiar să vă deschidă telefonul la viruși.


Pentru viitor: Speranță pentru aplicațiile implicite

Controlul strâns al Apple asupra iPhone-ului și a software-ului său nu va dispărea niciodată complet, dar devine mai slab. Deși era imposibil să ștergeți aplicațiile care vin cu iPhone-ul, în iOS 10, Apple a făcut posibilă ștergerea unora dintre aceste aplicații, inclusiv Calculator, Acasă, Ceas, Memento-uri, Stocuri și multe altele.