Fișier DST (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier .DST ar putea fi un fișier AutoCAD Sheet Set creat de programul AutoCAD al Autodesk pentru a conține mai multe planuri de desen.

Tajima Embroidery Format folosește și extensia de fișier DST. Fișierul stochează informații despre cusături care descriu modul în care software-ul ar trebui să controleze acul de cusut. Este folosit de o varietate de mașini și programe de brodat.

Alte fișiere DST ar putea fi fișiere DeSmuME Save State asociate cu emulatorul Nintendo DS numit DeSmuME. Aceste fișiere sunt cele create atunci când salvați starea jocului în DeSmuME.


Cum se deschide un fișier DST

Instrumentul încorporat AutoCAD Sheet Set Manager deschide fișierele DST care sunt fișiere Set de foi. Același instrument este utilizat pentru a crea fișiere DST. O puteți afișa prin intermediul Vizualizare > Palete > Manager set de foi.

Deschideți DeSmuME State Files cu programul DeSmuME. De asemenea, poate crea un fișier DST prin Fișier > Salvați fișierul de stat.

Dacă aveți de-a face cu date legate de formatul de broderie, câțiva vizualizatori de fișiere DST pe care le puteți obține includ TrueSizer, Embroidermodder, Embird's Studio, BuzzXplore (numit anterior Buzz Tools Plus), SewWhat-Pro și StudioPlus. Wilcom are, de asemenea, un vizualizator DST online gratuit, numit TrueSizer Web.

Unele formate de fișiere Tajima similare acceptate de TrueSizer și probabil unele dintre aceste alte deschizătoare de DST includ Tajima Barudan (.DSB) și Tajima ZSK (.DSZ).

Un editor de text simplu precum Notepad ++ afișează unele informații în text simplu, deci este util doar pentru citirea coordonatelor pe care programul de broderie le extrage din fișierul DST. Pentru a deschide fișierul DST ca imagine pentru a afișa designul, utilizați un convertor DST.


Cum se convertesc fișiere DST

AutoCAD ar trebui utilizat pentru a converti fișierele DST în orice alt format. Este puțin probabil ca un alt instrument să facă o treabă mai bună decât AutoCAD în sine.

La fel, cea mai bună opțiune pentru conversia unui fișier DST legat de broderie este să utilizați același program care l-a creat. În acest fel, conținutul original care a fost utilizat pentru a construi instrucțiunile pentru exportul fișierului DST în noul format.

Dacă nu aveți software-ul original care a fost utilizat pentru a crea fișierul DST specific, cel puțin încercați să utilizați programele menționate mai sus care pot deschide fișiere în formatul Tajima Embroidery. S-ar putea să existe o opțiune Export sau Salvare ca care servește ca convertor DST.

De exemplu, Wilcom TrueSizer convertește DST în PES dacă aveți nevoie ca fișierul dvs. să fie în format de fișier de broderie Deco / Brother / Babylock. TrueSizer Web convertește și fișierele DST într-o mare varietate de formate de fișiere, inclusiv, dar fără a se limita la, Janome, Elna, Kenmore, Viking, Husqvama, Pfaff, Poem, Singer EU și Compucon.

Pentru a converti DST în JPG sau PDF pentru a vedea modelul ca imagine, luați în considerare utilizarea unui serviciu simplu de conversie a fișierelor, cum ar fi Convertio gratuit. Încărcați fișierul DST pe acel site web și alegeți un format de conversie, apoi descărcați fișierul convertit înapoi pe computer.

Convertio acceptă o mare varietate de formate de fișiere, ceea ce înseamnă că puteți converti fișierul DST în fișier Adobe Illustrator (AI), EPS, SVG, DXF și alte formate. Cu toate acestea, calitatea sau utilitatea unei conversii DST cu acest instrument ar putea să nu fie ceea ce căutați, cu excepția cazului în care trebuie doar să confirmați imaginea.

Este puțin probabil ca fișierele de stat DeSmuME să poată fi convertite într-un format nou, deoarece datele sunt utile pentru jocurile jucate în acel emulator specific.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă aveți de fapt un fișier DST, dar acesta nu poate fi vizualizat corect, luați în considerare faptul că este posibil să utilizați un program greșit. De exemplu, în timp ce fișierele de broderie care se termină cu .DST pot funcționa cel mai probabil cu orice alt program care deschide date de broderie, acestea nu pot fi citite corect cu DeSmuME sau AutoCAD.

Dacă fișierul nu se poate deschide cu programul corect, fișierul în sine poate fi corupt. Restabiliți dintr-o copie de rezervă, dacă aveți una.