Fișier AAF (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier AAF este un fișier Advanced Authoring Format. Conține informații multimedia complexe, cum ar fi clipuri video și audio, precum și informații despre metadate pentru conținutul și proiectul respectiv.

Majoritatea programelor de editare video utilizează formate proprii pentru fișierele lor de proiect. Când mai multe programe acceptă importul și exportul de fișiere AAF, este ușor să mutați conținutul de lucru al unui proiect de la o aplicație la alta.

Formatul AAF a fost dezvoltat de Advanced Media Workflow Association.


Cum se deschide un fișier AAF

Există mai multe programe care sunt compatibile cu fișierele AAF, inclusiv Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro, Apple's Final Cut Pro, Avid's Media Composer (fost Avid Xpress), Sony's Vegas Pro și multe altele. Aceste programe utilizează fișiere AAF pentru a importa informații despre proiect dintr-un alt program de suport AAF sau pentru a le exporta pentru a fi utilizate în altul.

Multe fișiere sunt fișiere numai text, adică indiferent de extensia de fișier, un editor de text (cum ar fi unul din lista noastră de editori de text gratuite) poate afișa corect conținutul fișierului. Cu toate acestea, nu credem că acesta este cazul fișierelor AAF. În cel mai bun caz, ați putea vedea câteva metadate sau informații despre antetul fișierului pentru fișierul AAF într-un editor de text, dar având în vedere componentele multimedia ale acestui format, ne îndoim că un editor de text vă va arăta ceva util.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul AAF, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele AAF, consultați ghidul nostru pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier AAF

Software-ul de sus care poate deschide AAF poate exporta fișierul AAF în OMF (Open Media Framework), un format similar cu AAF.

Conversia fișierelor AAF în formate de fișiere multimedia precum MP3, MP4, WAV etc. se poate face cu AnyVideo Converter HD și, probabil, cu unele programe similare de convertor video. De asemenea, este posibil să puteți converti fișierul AAF în aceste formate deschizându-l într-unul dintre programele de mai sus și apoi exportând / salvând fișierele media.

AnyVideo Converter HD este gratuit numai pentru primele 15 conversii.

Dacă nu găsiți un convertor AAF gratuit care funcționează, AATranslator ar putea fi o alternativă bună. Nu uitați să cumpărați versiunea îmbunătățită.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă programele menționate mai sus nu vă vor deschide fișierul, verificați de două ori dacă nu confundați o altă extensie de fișier pentru AAF. Acestea sunt două litere comune care sunt folosite în multe alte extensii de fișiere.

De exemplu, AAC, AXX, AAX (Audible Enhanced Audiobook), AAE (Sidecar Image Format), AIFF, AIF și AIFC ar putea arăta că ar putea fi legate de fișiere AAF, dar nu sunt. Cel mai probabil veți primi o eroare dacă încercați să deschideți oricare dintre aceste fișiere într-un deschizător de fișiere AAF și invers.