Descărcați și jucați Quake-ul original

Quake este un joc de tip shooter pentru prima persoană lansat în 1996. A fost dezvoltat de id Software, aceeași companie care a creat franciza Doom. Astăzi, există o mulțime de moduri de a descărca Quake gratuit pe web.

Allan1080p / Wikimedia Commons / CC BY 4.0


Link-uri de descărcare a cutremurului

Cel mai simplu mod de a descărca Quake pe un PC este să îl achiziționați pe Steam. Există, de asemenea, mai multe site-uri web care găzduiesc porturi și moduri Quake populare pe care le puteți juca gratuit. Unele porturi și moduri necesită, de asemenea, fișierele originale ale jocului Quake pentru a putea juca.

  • Best Old Games are versiunea originală DOS (episodul 1 din 4) ca shareware, care necesită un emulator DOS, cum ar fi DOSBOX, pentru a juca.
  • QuakeOne.com include o componentă multiplayer care folosește shareware-ul original pentru a activa modul multiplayer.
  • GLQuake este un alt port sursă de Quake construit folosind biblioteca grafică OpenGL dezvoltată de id Software.

Despre cutremurul original

În Quake, jucătorii își asumă rolul unui personaj cunoscut pur și simplu ca Ranger, căruia i s-a cerut să oprească un inamic numit Quake. Jucătorii se teleportează din ziua de azi înapoi într-un cadru medieval în care se luptă cu monștri și alte creaturi folosind o varietate de arme.

Quake include o campanie pentru un singur jucător și moduri de joc multiplayer. Campania de poveste pentru un singur jucător conține peste 30 de misiuni împărțite în patru episoade. Aceste 30 de niveluri includ 26 de niveluri standard și etape secrete. Există, de asemenea, o luptă finală cu șefii.

Partea multiplayer din Quake a ajutat la popularizarea shooterelor multiplayer și a introdus o serie de noi jocuri și tehnici de joc, cum ar fi saltul de iepurași. Componenta multiplayer include, de asemenea, posibilitatea de a juca campania pentru un singur jucător în cooperare.

Jocul din Quake este similar cu Doom, iar mediile au un aspect gotic. Quake este considerat succesorul seriei Doom, deoarece a fost construit cu o parte din aceeași tehnologie. O îmbunătățire inclusă în Quake over Doom este redarea completă 3D a graficii.


Porturi de cutremur

Similar cu Doom și Duke Nukem 3D, Quake a fost portat pe o serie de sisteme de jocuri, inclusiv macOS, Linux și mai multe sisteme de consolă de acasă. Codul sursă pentru Quake a fost, de asemenea, lansat, astfel încât o serie de clone / porturi au fost create pentru PC, care pot fi descărcate și redate gratuit. Cu toate acestea, drepturile de autor asupra Quake-ului original și oficial sunt încă păstrate, iar jocul este disponibil pentru cumpărare prin Steam la un preț rezonabil. Acest lucru face ca nevoia de a descărca vechea versiune sau port DOS să fie inutilă, având în vedere că jocul costă cam la fel ca o ceașcă de cafea.

Cu toate acestea, multe dintre porturile disponibile pentru Quake îmbunătățesc diferite aspecte ale originalului sau includ opțiuni de joc suplimentare. Quake a fost, de asemenea, puternic modificat de-a lungul anilor și există o serie de suplimente care ar putea să nu funcționeze cu versiunea Steam. Un astfel de mod care s-a născut din Quake a fost originalul Team Fortress. Comunitatea de moding Quake este activă cu peste 100 de moduri disponibile la moddb.com.