Cum se utilizează spații de lucru virtuale în stil Linux în Windows 10

Windows 10 încorporează multe caracteristici care au fost utilizate de Linux de-a lungul anilor.

Recent, Windows 10 a adăugat o caracteristică care permite utilizatorilor să utilizeze un shell bash pentru a naviga în jurul sistemului de fișiere prin implementarea unei versiuni principale de Ubuntu.

Windows a introdus, de asemenea, conceptul Windows Store și, mai recent, a existat conceptul de gestionare a pachetelor.

Aceasta a fost o nouă direcție pe care Microsoft trebuie să o ia și admiterea că unele dintre caracteristicile Linux merită să fie implementate ca parte a ecosistemului Windows.

O altă caracteristică nouă pentru Windows 10 a fost posibilitatea de a utiliza spații de lucru virtuale. Utilizatorii Linux au această caracteristică de câțiva ani, deoarece majoritatea mediilor desktop utilizate de distribuțiile Linux le implementează într-un fel sau altul.

În acest ghid, vă vom arăta cum să utilizați versiunea Windows 10 a spațiilor de lucru, astfel încât atunci când vă aflați departe de desktop-ul Linux și blocați pe un computer Windows 10 să vă puteți simți ca acasă.

Veți afla cum să deschideți fereastra de vizualizare a sarcinilor, să creați noi desktop-uri virtuale, să vă deplasați între desktop-uri, să ștergeți desktop-uri și să mutați aplicații între desktop-uri.


Ce sunt spațiile de lucru virtuale?

Un spațiu de lucru vă permite să rulați diferite aplicații pe diferite versiuni ale desktopului. 

Imaginați-vă că rulați 10 aplicații pe computerul dvs., de exemplu, Word, Excel, Outlook, SQL Server, Notepad, Windows Media Player, Internet Explorer, Windows Explorer, Notepad și magazinul Windows. Dacă aveți toate aceste programe deschise pe un singur desktop, este dificil să comutați între ele și necesită o mulțime de tab-uri alt.

Prin utilizarea desktopurilor virtuale puteți muta Word și Excel pe un desktop, Outlook pe altul, SQL Server pe un al treilea și așa mai departe cu celelalte aplicații.

Acum puteți comuta cu ușurință între aplicații pe un desktop și există mai mult spațiu pe desktop.

De asemenea, puteți comuta cu ușurință între spațiile de lucru pentru a vizualiza celelalte aplicații.


Vizualizarea spațiilor de lucru

Există o pictogramă pe bara de activități de lângă bara de căutare, care arată ca o casetă orizontală care merge în spatele unei casete verticale. Puteți afișa aceeași vizualizare apăsând tasta ferestre din Tab simultan.

Când selectați această pictogramă pentru prima dată, veți vedea toate aplicațiile aliniate pe ecran. 

Acest ecran este utilizat pentru afișarea spațiilor de lucru. De asemenea, vă puteți referi la spațiile de lucru ca desktop-uri sau desktop-uri virtuale. Toate înseamnă același lucru. În Windows 10 acest ecran este cunoscut sub numele de Vezi sarcină ecran.


Creați un spațiu de lucru

În colțul din stânga sus, veți vedea o opțiune numită Desktop nou. Selectați această opțiune pentru a adăuga un nou desktop virtual.

De asemenea, puteți adăuga un nou desktop virtual în orice moment apăsând pe Tasta Windows+Ctrl+D în acelaşi timp.

Închideți un spațiu de lucru

Pentru a închide un desktop virtual, deschideți vizualizarea spațiului de lucru (Selectați pictograma spațiului de lucru sau apăsați ferestre din+Tab) și selectați tasta X lângă desktopul virtual pe care doriți să îl ștergeți.

De asemenea, puteți apăsa pe Tasta Windows+Ctrl+F4 în timp ce pe un desktop virtual îl ștergeți.

Dacă ștergeți un desktop virtual care are aplicații deschise, atunci acele aplicații vor fi mutate în cel mai apropiat spațiu de lucru din stânga.

Comutați între spațiile de lucru

Puteți să vă deplasați între desktopurile virtuale sau spațiile de lucru selectând desktopul pe care doriți să îl mutați în bara de jos când este afișată vizualizarea spațiului de lucru. De asemenea, puteți apăsa pe Tasta Windows+Ctrl+ fie stânga or sageata dreapta în orice moment.

Mutați aplicațiile între spațiile de lucru

Puteți muta o aplicație dintr-un spațiu de lucru în altul.

Anunturi Tasta Windows+Tab pentru a afișa spațiile de lucru și trageți aplicația pe care doriți să o mutați pe desktopul virtual pe care doriți să o mutați.

Nu pare să existe încă o comandă rapidă de la tastatură implicită.

Rezumat

De câțiva ani, distribuțiile Linux au imitat adesea desktop-ul Windows. Distribuții precum Zorin OS, Q4OS și Lindows, numite în mod descurcat, au fost concepute pentru a arăta și a se simți ca primul sistem de operare Microsoft.

Tabelele par să se fi transformat oarecum și Microsoft împrumută acum funcții de pe desktopul Linux.