Cum se adaugă programe la pornire în Windows 10

Când porniți Windows 10, aplicațiile care sunt desemnate ca programe de pornire sunt lansate pe măsură ce pornește Windows 10. Există trei moduri de a gestiona ce programe rulează când porniți computerul, dar numai una dintre aceste metode este utilă pentru a adăuga programe la pornire în Windows 10.

Puteți activa sau dezactiva aplicațiile să ruleze la pornire în Panoul de control al pornirii aplicației și în bara de activități, dar singurul loc în care puteți adăuga noi programe de pornire este prin folderul de pornire.

Unele aplicații moderne au o opțiune „rulare la pornire” încorporată în opțiunile lor. Dacă aplicația dvs. are această opțiune, pornirea acesteia este mult mai ușoară decât următoarea metodă, care este concepută pentru a funcționa cu toate programele.

 Nipitphon Na Chiangmai / EyeEm / Getty


Ce este folderul de pornire Windows?

Dosarul de pornire Windows este un dosar în care Windows caută programe pentru a rula de fiecare dată când pornește. Acesta a fost singurul mod de a gestiona programele de pornire în versiunile mai vechi de Windows. Adăugarea unei comenzi rapide a programului determină lansarea acelui program atunci când pornește Windows, iar eliminarea unei comenzi rapide a programului îl oprește din lansare când pornește Windows.

În timp ce Windows 10 s-a mutat pe noul panou de control al pornirii aplicației ca modalitate principală de gestionare a aplicațiilor, folderul de pornire rămâne cea mai bună modalitate prin care utilizatorii își pot adăuga propriile programe de pornire.

Cum se adaugă programe la pornire în Windows 10:

  1. Apăsaţi Tasta Windows + R pentru a deschide caseta de dialog rulare.

  2. Tip coajă: pornire în caseta de dialog Executare și apăsați Introduce de pe tastatură.

  3. Faceți clic dreapta în folderul de pornire și faceți clic pe Nou.

  4. Clic Scurtătură.

  5. Tastați locația programului dacă îl cunoașteți sau faceți clic Naviga pentru a localiza programul pe computer.

    Dacă nu vă puteți găsi aplicația, încercați să deschideți caseta de dialog Rulare și să tastați coajă: appsfolder. Puteți trage orice aplicație din acel folder în folderul de pornire pentru a crea instantaneu o comandă rapidă.

  6. Clic Următor →.

  7. Tastați un nume pentru comandă rapidă și faceți clic pe finalizarea.

  8. Creați legături suplimentare pentru orice alte programe pe care doriți să le rulați automat la pornirea Windows.

  9. Reporniți computerul, iar noile programe vor fi lansate automat.


Dezavantaje la adăugarea de programe în folderul de pornire în Windows 10

Avantajele adăugării de programe pe care le utilizați în fiecare zi în folderul de pornire Windows 10 sunt evidente. În loc să așteptați pornirea Windows și apoi să faceți clic manual pe tot ce lansați în fiecare zi, tot ce trebuie să faceți este să porniți computerul și să așteptați să se încarce totul.

Problema este că este nevoie de timp pentru ca programele să se încarce împreună cu Windows și fiecare program pe care îl încărcați ocupă resurse precum memoria și puterea procesorului. Încărcați prea multe programe inutile și veți descoperi că Windows 10 pornește lent și poate chiar să rămână lent după ce încărcați totul.

Dacă vă răzgândiți despre programele pe care le-ați adăugat în folderul de pornire, puteți pur și simplu să ștergeți comenzile rapide pentru a împiedica lansarea acestor programe ori de câte ori porniți computerul. De asemenea, puteți schimba programele de pornire în Windows 10 folosind managerul de activități sau panoul de control al aplicației de pornire.


Ce trebuie să faceți dacă aveți prea multe programe de pornire Windows 10

Dacă aveți câteva programe esențiale pe care le folosiți în fiecare zi pentru muncă sau dacă utilizați în principal computerul pentru a juca un anumit joc, încercați să adăugați programele importante pentru dvs. și apoi să eliminați programele pe care nu le utilizați vreodată.

Probabil computerul dvs. a venit cu bloatware pe care nu îl utilizați niciodată, iar aplicațiile sunt deseori setate să ruleze la pornirea Windows, chiar dacă nu doriți. Dezactivați acele programe de pornire, adăugați-le pe cele dorite și vă veți bucura atât de confort cât și de timp de pornire mai rapid.