Cum se utilizează Skype în browserul dvs.

Deși Microsoft Skype funcționează cel mai bine cu aplicația sa dedicată, versiunea online este robustă și merită folosită atunci când nu puteți rula aplicația.

Browserele web acceptate sunt Microsoft Edge, Internet Explorer 10 sau o versiune ulterioară pentru Windows, Safari 6 sau o versiune ulterioară pentru Mac-uri și versiunile recente de Chrome și Firefox. Pentru a utiliza Skype online cu Windows, rulați Windows XP SP3 sau o versiune ulterioară, iar pe Mac, rulați OS X Mavericks 10.9 sau o versiune ulterioară.


Porniți Skype Online 

Utilizarea Skype într-un browser web este simplă. Accesați site-ul web Skype și conectați-vă cu contul dvs. Microsoft.

Lisa Fasol / Lifewire

Microsoft modernizează continuu experiența online Skype pentru a se potrivi noilor tehnologii. Experiența dvs. cu experiența web Skype poate varia din cauza acestor îmbunătățiri în curs.


Experiența plug-in-ului web sau experiența plug-in-free

În 2016, Microsoft a introdus o versiune de Skype online pentru browserele acceptate, care nu necesită descărcarea unui plug-in pentru apeluri vocale și video.

Browserele Chrome și Edge pot rula Skype fără un plug-in. Veți avea nevoie doar de acesta dacă rulați Internet Explorer (orice versiune) sau un sistem de operare învechit.

Când Skype online a fost lansat pentru prima dată, îl puteți folosi pentru mesagerie instantanee și pentru a partaja fișiere multimedia, dar nu ca instrument VoIP. Pentru a efectua apeluri vocale și video în majoritatea browserelor acceptate, trebuie să instalați un plug-in. Deși plug-in-ul este disponibil, este puțin probabil să îl aveți nevoie pe browserele web moderne. O excepție este dacă intenționați să utilizați partajarea ecranului sau dacă apelați numere de telefon fixe.

Pluginul web Skype se instalează ca un program independent, deci trebuie să îl instalați o singură dată și funcționează cu toate browserele acceptate. 


Caracteristici Skype Online 

Skype este cunoscut pentru lista sa bogată de caracteristici, iar Skype online acceptă multe dintre aceste caracteristici. După ce v-ați conectat utilizând un browser web, puteți să vă gestionați contactele, să utilizați funcțiile de mesagerie instantanee și să configurați alte setări.

Puteți conversa prin chat și crea și gestiona chat-uri de grup. De asemenea, puteți partaja resurse precum fotografii și documente multimedia. Instalarea pluginului (sau utilizarea Skype cu un browser compatibil) vă oferă posibilitatea de apel vocal și video. Conferința de voce și video poate găzdui până la 50 de participanți. Conversația prin chat în grup acceptă până la 300 de participanți. La fel ca în cazul aplicației Skype, aceste funcții sunt gratuite.

De asemenea, puteți efectua apeluri plătite către numere în afara numerelor Skype. Utilizați tastatura pentru a forma numărul și alegeți țara de destinație dintr-o listă. Un link pentru completarea creditului dvs. vă redirecționează către pagina Microsoft pentru a cumpăra credite suplimentare. 

Calitatea apelului cu versiunea web este comparabilă - dacă nu egală - cu calitatea aplicației independente. Mulți factori afectează calitatea apelurilor, astfel încât diferențele de calitate între cele două versiuni ar putea să nu fie din cauză că una este bazată pe browser. Calitatea apelurilor ar trebui să fie teoretic aceeași, deoarece lucrarea este mai mult pe partea serverului, iar codecurile utilizate pe servere sunt aceleași în întreaga rețea.