Cum să conectați iPhone la Mac

Dacă aveți mai multe dispozitive Apple, trebuie să știți cum să vă conectați iPhone-ul la Mac. Conectarea acestor dispozitive nu numai că asigură că au aceleași date, dar deblochează și câteva trucuri de productivitate. S-ar putea să credeți că tot ce aveți nevoie pentru a face conexiunea este un cablu, dar există opțiuni mai puternice și mai flexibile.

Acest articol acoperă iPhone-urile care rulează iOS 11 și iOS 12 și Mac-urile care rulează macOS 10.13 și 10.14.


Cum să conectați iPhone la Mac utilizând iTunes

Una dintre cele mai simple modalități de conectare a iPhone-ului la Mac este iTunes. Sincronizarea dispozitivelor utilizând iTunes vă permite să mutați muzică, videoclipuri, cărți, fișiere și alt conținut. Există două moduri de sincronizare folosind iTunes:

  • Conectați iPhone la Mac cu un cablu. Luați doar cablul livrat împreună cu iPhone-ul dvs., conectați un capăt la telefon și celălalt la un port USB de pe Mac. Apoi, puteți sincroniza iPhone-ul cu computerul.
  • Sincronizați iPhone cu Mac prin Wi-Fi. Aceasta este o alternativă simplă la utilizarea unui cablu. Dacă Mac-ul și iPhone-ul dvs. sunt conectate la aceeași rețea Wi-Fi, se pot sincroniza fără fir.

credit imagine: heshphoto / Image Source / Getty Images


Cum să conectați iPhone la Mac utilizând iCloud

Dacă preferați sincronizarea fără fir, tăiați iTunes din ecuație și folosiți doar iCloud. Asigurați-vă că Mac-ul și iPhone-ul dvs. sunt conectate la același cont iCloud și au aceleași setări de sincronizare. Apoi, orice modificare a datelor de pe un dispozitiv va fi sincronizată până la iCloud și apoi în jos pe celălalt dispozitiv, astfel încât acestea să fie întotdeauna sincronizate.

Conectați-vă la iCloud utilizând ID-ul dvs. Apple. Probabil că ați făcut acest lucru când ați configurat iPhone-ul și Mac-ul, dar dacă nu ați făcut-o, urmați acești pași.

Conectarea la iCloud pe iPhone

  1. Mergi la pagina setările.

  2. Atingeți numele dvs. în partea de sus a ecranului.

  3. Robinet icloud.

  4. Conectați-vă cu numele de utilizator și parola ID-ului dvs. Apple

Conectarea la iCloud pe Mac

  1. Apasă pe Meniul Apple în colțul din stânga sus.

  2. Clic System Preferences.

  3. Clic icloud.

  4. Conectați-vă folosind numele de utilizator și parola ID-ului dvs. Apple.

  5. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura iCloud.

Opțiuni de sincronizare iCloud

Datele care pot fi sincronizate folosind iCloud includ Știri Apple, calendare, contacte, e-mail, date Homekit, note, mementouri, marcaje și fișiere Safari, date Siri, acțiuni și nume de utilizator și parole de la Keychain. (De asemenea, trebuie să utilizați aplicațiile preinstalate Apple pentru aceste tipuri de date.)

Odată ce ambele dispozitive sunt conectate la iCloud, acordați-le aceleași setări de sincronizare. De exemplu, pentru a utiliza iCloud pentru a vă păstra contactele sincronizate, urmați primii trei pași de mai sus și verificați contacte caseta de pe Mac și mutați contacte glisor la pornit / verde pe iPhone.

iCloud poate, de asemenea, să sincronizeze fotografiile între dispozitivele dvs. și să activeze Photo Stream și partajarea fotografiilor iCloud. Este minunat, dar opțiunile de sincronizare a fotografiilor sunt mai complexe decât pentru alte tipuri de date.


Cum să conectați iPhone la Mac utilizând Continuity

Unul dintre lucrurile minunate despre dispozitivele Apple este cât de bine funcționează împreună. Funcțiile Apple Continuity vă permit să faceți lucruri precum să răspundeți la apeluri iPhone folosind Mac-ul dvs. sau să scrieți un e-mail pe un Mac și să îl trimiteți de pe iPhone.

drepturi de autor asupra imaginii Apple Inc.

Pentru a utiliza Continuity, trebuie să:

  1. Fiți conectat la același cont iCloud pe toate dispozitivele.

  2. Aveți toate dispozitivele conectate la aceeași rețea Wi-Fi.

  3. Activați Bluetooth pe ambele dispozitive.

  4. Porniți Handoff pe ambele dispozitive. Pe un Mac, accesați System Preferences > general > verificați Permiteți eliminarea între acest Mac și dispozitivele dvs. iCloud cutie.

  5. Pe un iPhone, accesați setările > general > Ia mâna > mutați Ia mâna glisor la pornit / verde.

Caracteristici de continuitate

Trei dintre cele mai tari caracteristici de continuitate care conectează iPhone-ul la Mac sunt:

  • Ia mâna. Acest lucru vă permite, bine, să predați articole între dispozitive. Vă poate permite: să transferați o pagină web pe care o vizualizați pe Mac pe iPhone; începeți să scrieți un e-mail pe un dispozitiv, apoi terminați și trimiteți-l pe celălalt; obțineți indicații de orientare în aplicația Mac Maps și trimiteți-le pe iPhone pentru utilizare în timp ce conduceți.
  • Efectuarea și răspunsul la apeluri telefonice. Dacă iPhone-ul tău se află într-o altă cameră, îi poți răspunde la apeluri folosind Mac-ul tău. Pentru a activa această opțiune, pe iPhone accesați setările > Telefon > Apelează la alte dispozitive > mutați Permiteți apeluri pe alte dispozitive glisor la pornit / verde. Pentru a selecta care dintre dispozitivele dvs. pot efectua și primi aceste apeluri, mutați glisoarele din lista de mai jos pe activat / verde.
  • Clipboard universal. Când copiați text, imagini și alte date, fiecare dispozitiv conectat la contul dvs. iCloud îl poate lipi. Deci, dacă copiați text pe iPhone, acesta este, de asemenea, copiat automat pe Mac și poate fi lipit acolo.

Continuitatea și transferul rulează pe iOS 8 și versiuni ulterioare și macOS 10.10 Yosemite și versiuni ulterioare. Clipboardul universal necesită macOS 10.12 Sierra sau mai nou.


Alte modalități de conectare iPhone și Mac

Sincronizarea nu este singura modalitate de a conecta iPhone și Mac. Ambele dispozitive includ funcții pentru partajarea serviciilor și a conținutului pentru a vă simplifica viața digitală. Câteva exemple includ:

  • Hotspot personal. Acest lucru vă transformă iPhone-ul într-un hotspot Wi-Fi și își partajează conexiunea la internet cu Mac-ul dvs.
  • Airdrop. Trebuie să schimbați rapid câteva fișiere între dispozitive? Utilizați acest instrument rapid de transfer de fișiere fără fir.
  • iMessage. Știați că puteți trimite și primi iMessages de pe computerul dvs. Mac? Trebuie doar să deschideți Mesaje pe Mac și să vă conectați la contul dvs. iMessage.
  • Biblioteca muzicală iCloud. Dacă vă abonați la Apple Music sau iTunes Match sau ați cumpărat muzică de pe iTunes Store, toate dispozitivele dvs. pot avea aceeași muzică folosind iCloud Music Library. Doar activați opțiunea pe iPhone (setările > Muzică > mutați Biblioteca muzicală iCloud glisor la pornit / verde) și Mac-ul dvs. (deschideți iTunes> iTunes meniu> Preferințe > general > verificați Biblioteca muzicală iCloud cutie).