Cum se utilizează navigarea privată pe iPhone

Ce să știți

  • Navigarea privată împiedică salvarea și / sau vizualizarea de către alții a istoricului de navigare.
  • Pentru al porni, atingeți fereastră nouă pictogramă în Safari, apoi atingeți Privat si + pentru a deschide o fereastră privată.
  • Opriți-l atingând noul pictograma ferestrei> Privat.

Acest articol explică mai multe despre navigarea privată pe iPhone, inclusiv ce face și ce nu blochează, precum și un avertisment pentru utilizatorii iOS 8.


Cum se activează navigarea privată pe iPhone

Sunteți pe cale să efectuați o navigare pe care nu doriți să o salvați pe dispozitiv? Iată cum să activați Navigarea privată pentru iPhone-urile care rulează iOS 12 și iOS 13:

  1. Robinet Safari să o deschidă.

  2. Apăsați pe fereastră nouă pictogramă din colțul din dreapta jos (arată ca două dreptunghiuri suprapuse).

  3. Robinet Privat.

  4. Apăsați pe + pentru a deschide o fereastră nouă.

  5. În modul privat, partea de sus și de jos a site-urilor web pe care le vizitați în Safari devin gri închis.


Cum se dezactivează navigarea privată pe iPhone

Pentru a dezactiva Navigarea privată și a reveni la starea normală a Safari:

  1. Apăsați pe fereastră nouă icon.

  2. Robinet Privat.

  3. Fereastra Navigare privată dispare și ferestrele care erau deschise în Safari înainte de a începe Navigarea privată reapar.

Ce păstrează privat navigarea privată

Navigarea privată este o caracteristică a browserului web Safari al iPhone-ului care împiedică browserul să lase multe dintre amprentele digitale care în mod normal vă urmăresc mișcarea online. Deși este excelent pentru ștergerea istoricului dvs., acesta nu oferă confidențialitate completă.

Când îl utilizați, modul Navigare privată a iPhone-ului în Safari:

  • Nu salvează nicio înregistrare a istoricului de navigare.
  • Nu salvează parolele introduse pe site-uri web.
  • Nu permite completarea automată a numelor de utilizator și parolelor salvate.
  • Nu păstrează istoricul căutărilor.
  • Împiedică unele site-uri web să adauge cookie-uri de urmărire pe dispozitivul dvs.

Ce nu blochează navigarea privată

Funcția Navigare privată a iPhone-ului nu oferă confidențialitate totală. Lista lucrurilor pe care nu le poate bloca include:

  • Adresa IP a dispozitivului și orice date conexe sunt vizibile.
  • Marcajele salvate în timpul unei sesiuni private sunt vizibile în modul normal de navigare.
  • Oricine monitorizează traficul din rețeaua la care sunteți conectat poate vedea ce pagini vizitați. Acest lucru se întâmplă mai ales la locul de muncă sau atunci când utilizați un dispozitiv emis la locul de muncă.
  • Site-urile web la care vă conectați vă pot urmări dispozitivul și comportamentul pe site-ul lor.
  • Serverele pe care se află acele site-uri web vă pot vedea dispozitivul și comportamentul.
  • ISP-ul dvs. vă vede dispozitivul și comportamentul poate vinde aceste informații.
  • Dacă dispozitivul dvs. include software de monitorizare (care este cel mai probabil instalat pe un dispozitiv furnizat de angajatorul dvs.), Navigarea privată nu poate opri acel software să vă înregistreze activitatea.

Deoarece Navigarea privată are aceste limitări, ar trebui să găsiți alte modalități de a vă securiza datele și dispozitivul. Explorează setările de securitate încorporate ale iPhone-ului și alți pași pe care îi poți lua pentru a preveni spionarea vieții tale digitale.


Un avertisment major despre navigarea privată iPhone

Folosiți Navigarea privată pentru că nu doriți ca oamenii să vadă ce ați urmărit, dar dacă utilizați iOS 8 există o captură. Dacă activați Navigarea privată, vizualizați unele site-uri, apoi dezactivați Navigarea privată, ferestrele deschise sunt salvate. Data viitoare când atingeți Navigare privată pentru a intra în acel mod, ferestrele care au rămas deschise în timpul ultimei dvs. sesiuni private se afișează. Aceasta înseamnă că oricine are acces la telefonul dvs. poate vedea site-urile pe care le-ați lăsat deschise.

Pentru a preveni acest lucru, închideți întotdeauna ferestrele browserului înainte de a ieși din Navigarea privată. Pentru aceasta, atingeți X în colțul din stânga sus al fiecărei ferestre. Ieșiți din Navigarea privată numai după ce fiecare fereastră este închisă.

Un avertisment mai mic: tastaturi de la terți

Dacă utilizați o tastatură terță parte cu iPhone-ul dvs., acordați atenție când vine vorba de navigare privată. Unele dintre aceste tastaturi surprind cuvintele pe care le tastați și utilizați acele informații pentru a genera sugestii de completare automată și verificare ortografică. Este util, dar aceste tastaturi surprind și cuvintele pe care le tastați în timpul Navigării private și le pot sugera în modul normal de navigare. Din nou, nu teribil de privat. Pentru a evita acest lucru, utilizați tastatura implicită a iPhone-ului în timpul Navigării private.

Dacă rulați iOS 13 sau o versiune ulterioară, tastatura iPhone implicită are unele dintre caracteristicile importante pe care tastaturile de la terți le oferă, cum ar fi glisarea pentru a tasta. Tastatura respectivă include funcții de confidențialitate mai bune.

Este posibil să dezactivați navigarea privată?

Dacă sunteți părinte, este îngrijorătoare ideea de a nu putea ști ce site-uri vizitează copiii dvs. pe iPhone-urile lor. Setările Restricții încorporate în iPhone nu împiedică copiii să folosească Navigarea privată. Restricțiile vă permit să dezactivați Safari sau să blocați site-uri web explicite (deși acest lucru nu funcționează pentru toate site-urile), dar nu și pentru a dezactiva Navigarea privată. 

Pentru a împiedica copiii să își păstreze navigarea privată, utilizați Restricții pentru a dezactiva Safari, apoi instalați o aplicație de browser web controlată de părinți, cum ar fi:

  • Controlul părinților Mobicip: Gratuit, cu opțiuni de abonament. Descărcați controlul parental Mobicip la App Store.
  • Garda web mobilă: Gratuit. Descărcați Mobile Web Guard la App Store.
  • Control parental SecureTeen: Liber. Descărcați SecureTeen Parental Control din App Store.

Cum să ștergeți istoricul browserului pe iPhone

Dacă ați uitat să activați Navigarea privată, este posibil să aveți un istoric al browserului cu lucrurile pe care nu le doriți. Ștergeți istoricul de navigare iPhone urmând acești pași:

  1. Robinet setările.

  2. Robinet Safari.

  3. Robinet Ștergeți istoricul și datele site-ului.

  4. Robinet Ștergeți istoricul și datele.

Aceasta șterge mai mult decât istoricul browserului. Acest lucru șterge cookie-urile, unele sugestii de completare automată a adresei site-ului web și multe altele, atât de pe acest dispozitiv, cât și de pe alte dispozitive conectate la același cont iCloud. Acest lucru poate părea extrem sau cel puțin incomod, dar este singura modalitate de a șterge istoricul pe un iPhone.