Cum se utilizează bara de farmece în Windows 8

Bara Charms din Windows 8 și 8.1 este echivalentul meniului Start din alte versiuni de Windows fără aplicații. Oferă acces rapid la setările sistemului și la alte instrumente importante. Deoarece aplicațiile din Windows 8 pot fi răsfoite ca dale pe ecranul de pornire, nu este nevoie de un meniu separat de aplicații.

Informațiile din acest articol se aplică Windows 8 și 8.1.


Cum se accesează bara de farmece în Windows 8

Bara Charms este o bară de instrumente universală din sistemul de operare Windows 8 care poate fi accesată de oriunde, indiferent de ceea ce faceți sau ce aplicație rulați. Pentru a accesa bara Charms, mutați cursorul mouse-ului în colțul din dreapta jos sau din dreapta sus al ecranului. Bara Charms ar trebui să apară în partea dreaptă.

Pe ecranele tactile, glisați de la marginea dreaptă spre pentru a afișa bara Charms. De asemenea, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură ferestre din cheie + C.


Cum se utilizează bara de farmece Windows

Există cinci opțiuni disponibile în bara Windows 8 Charms. Să aruncăm o privire la fiecare dintre aceste elemente în detaliu.

Farmecul de căutare

selectaţi CAUTĂ farmec pentru a căuta fișiere pe computer sau pe web fără a fi nevoie să deschideți un browser. Pe măsură ce introduceți o interogare, Windows 8 vă va oferi sugestii de completare automată pentru a vă ajuta să găsiți ceea ce căutați. Aveți opțiunea de a căuta în setările, Fişiere, Sau Pretutindeni.

Farmecul de acțiuni

Partajarea fișierelor este integrată în interfața Windows 8. Metoda implicită de partajare este e-mailul, dar dacă instalați aplicații Windows 8 pentru Twitter, Facebook și alte rețele sociale, puteți încărca fișiere pe aceste platforme de pe desktop. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți bara Charms, selectați Shareși alegeți serviciul cu care doriți să partajați.

Farmecul Start

Platforma acasă farmecul vă duce la ecranul de pornire Windows 8, unde veți găsi plăci reprezentând toate aplicațiile instalate pe computer. Este similar cu ecranele de pornire de pe alte dispozitive tactile.

Plăcile pot fi statice sau dinamice. Cu dale dinamice (denumite și dale live), veți putea previzualiza informații despre aplicația asociată. De exemplu, o aplicație bursieră va afișa cele mai recente informații despre piață pe ecranul Start în timp real. Același lucru se aplică e-mailurilor, mesajelor, jocurilor și altor aplicații care utilizează această funcție.

Farmecul dispozitivelor

selectaţi Dispozitive farmec pentru a accesa informații și setări pentru dispozitive conectate, cum ar fi imprimante și proiectoare. Există trei opțiuni:

  • Joaca: Transmiteți fișiere audio de pe computer pe alt dispozitiv.
  • : Trimiteți documente către o imprimantă.
  • Proiector: Proiectați ecranul cu un proiector.

Farmecul de setări

selectaţi setările farmec pentru a controla rapid volumul PC-ului, luminozitatea ecranului și multe altele. De asemenea, puteți vizualiza notificările și accesa setările rețelei, limbii și alimentării. Pentru a accesa setări suplimentare, selectați Modificați setările PC în partea de jos.