Cum să actualizați iTunes la cea mai recentă versiune

De fiecare dată când Apple lansează o actualizare iTunes, adaugă noi funcții interesante, remedieri esențiale ale erorilor și suport pentru iPhone-uri noi, iPad-uri și alte dispozitive care utilizează iTunes. Din această cauză, actualizați întotdeauna la cea mai recentă versiune cât mai curând posibil.

La începutul anului 2019, Apple a anunțat că iTunes se va retrage pentru Mac-uri în 2019 și pentru Windows în 2020 sau mai târziu.


Începeți actualizarea iTunes

Cel mai simplu mod de a face upgrade iTunes necesită să nu faci aproape nimic. iTunes vă anunță când este lansată o nouă versiune și notificarea actualizării apare atunci când lansați iTunes. Dacă vedeți fereastra respectivă și doriți să faceți upgrade, urmați instrucțiunile de pe ecran și veți rula cea mai recentă versiune de iTunes în cel mai scurt timp.

Actualizați iTunes pe un Mac

Pentru a actualiza iTunes pe un Mac, utilizați programul Mac App Store care vine încorporat în macOS pe toate Mac-urile. Actualizările la toate software-urile Apple (și la unele instrumente ale unor terțe părți) se fac folosind acest program.

În iTunes, accesați iTunes meniu, apoi faceți clic pe Verifică pentru actualizări. În fereastra pop-up, faceți clic pe Descărcați iTunes. Apoi, faceți clic pe Actualizează butonul de lângă actualizarea iTunes. Programul App Store descarcă apoi și instalează automat noua versiune de iTunes.

Când actualizarea este completă, aceasta dispare din secțiunea de sus a App Store și apare în Actualizări instalate în ultimele 30 de zile secțiunea din partea de jos a ecranului.


Actualizați iTunes pe un computer cu Windows

Când instalați iTunes pe un computer, instalați și programul Apple Software Update, care gestionează actualizările iTunes. Verificați dacă aveți cea mai recentă versiune a actualizării software-ului Apple. Acest lucru poate evita problemele.

Pentru a-l actualiza, rulați Actualizarea software-ului Apple. La lansarea programului, acesta verifică dacă există actualizări disponibile pentru computerul dvs. Dacă una dintre aceste actualizări este pentru actualizarea software Apple, debifați toate casetele de selectare, cu excepția celei pentru actualizarea software Apple, apoi selectați Instala.

Când actualizarea a fost descărcată și instalată, Apple Software Update rulează din nou și afișează o nouă listă de programe disponibile pentru actualizare. Dacă iTunes este în listă, selectați iTunes bifați caseta de selectare, apoi selectați Instala. Utilitarul va actualiza iTunes și alte programe Apple pe care le-ați selectat.


Faceți downgrade iTunes

Noile versiuni de iTunes sunt aproape întotdeauna mai bune decât precedentele - dar nu de fiecare dată și nu pentru fiecare utilizator. Dacă ați actualizat iTunes și nu vă place, reveniți la versiunea anterioară.