Cum se repară fișierele Thumbs.db deteriorate sau corupte

Fișierele Thumbs.db pot deveni uneori deteriorate sau corupte, ceea ce poate cauza unele probleme foarte specifice în Windows.

Uneori unul sau mai multe fișiere thumbs.db deteriorate sau corupte pot provoca probleme la navigarea în dosare cu conținut multimedia sau pot fi cauza mesajelor de eroare precum această eroare kernel32.dll:

Explorer a provocat o eroare de pagină nevalidă în modulul Kernel32.dll

Repararea fișierelor thumbs.db este o sarcină destul de simplă, având în vedere că Windows va regenera fișierul DB atunci când folderul în care se află este vizualizat într-un mod special (veți afla cum mai jos).


Cum se repară fișierele Thumbs.db deteriorate sau corupte

  1. Deschideți folderul în care bănuiți că fișierul thumbs.db deteriorat sau corupt.

  2. Găsiți fișierul thumbs.db.

    Dacă nu puteți vedea fișierul, computerul dvs. poate fi configurat pentru a nu afișa fișiere ascunse. Dacă este cazul, modificați opțiunile folderului pentru a permite afișarea fișierelor ascunse și a fișierelor protejate ale sistemului de operare. Vedeți Cum pot afișa fișiere și foldere ascunse în Windows? pentru instrucțiuni.

  3. După ce localizați fișierul thumbs.db, faceți clic dreapta pe el și alegeți Șterge.

    Dacă nu puteți șterge fișierul, poate fi necesar să modificați vizualizarea folderului. Pentru a face acest lucru, selectați Vizualizare și apoi alegeți oricare Dale, Icoane, Listă, Sau Detalii. În funcție de versiunea Windows pe care o utilizați, unele dintre aceste opțiuni pot varia ușor.

  4. Pentru a recrea fișierul, selectați Vizualizare și apoi Thumbnails din meniul din folderul din care ați șters fișierul thumbs.db. Acest lucru va iniția vizualizarea Miniaturi și va crea automat o nouă copie a fișierului thumbs.db.


sfaturi

Nu toate versiunile de Windows utilizează fișierul thumbs.db. Baza de date miniaturi thumbcache_xxxx.db ar putea fi în schimb localizat central în acest folder:

% userprofile% AppData Local Microsoft Windows Explorer