Cum se actualizează driverele (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

S-ar putea să trebuiască să actualizați driverele în Windows atunci când o nouă componentă hardware pe care ați instalat-o nu funcționează automat sau poate după ce ați trecut la o nouă versiune de Windows.

Actualizarea driverelor este, de asemenea, un pas excelent de depanare atunci când dispozitivul are un fel de problemă sau generează o eroare, cum ar fi un cod de eroare Manager dispozitiv.

Nici o actualizare a driverului nu este întotdeauna o sarcină fix-it. Un driver actualizat poate activa noi funcții pentru hardware, lucru pe care îl vedem în mod regulat cu plăcile video și plăcile de sunet populare.

De obicei, durează aproximativ 15 minute pentru a actualiza un driver în Windows, chiar mai puțin timp dacă driverul este auto-instalabil sau îl obțineți prin Windows Update (mai multe despre toate cele de mai jos).

Actualizarea automată a driverelor nu este dificilă, dar există programe care o vor face mai mult sau mai puțin pentru dvs. Consultați Lista noastră de instrumente gratuite de actualizare a driverelor pentru recenzii ale celor mai bune dintre acestea.

Acești pași pot fi utilizați pentru actualizarea driverelor în Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista sau Windows XP:


Cum se actualizează driverele în Windows

Procedură opțională: Dacă doriți să urmați procesul de mai jos, dar cu mai multe detalii și capturi de ecran pentru fiecare pas, utilizați în schimb Ghidul nostru pas cu pas pentru actualizarea driverelor în Windows.

  1. Găsiți, descărcați și extrageți cele mai recente drivere pentru hardware. Întotdeauna trebuie să vă adresați întotdeauna producătorului de hardware atunci când căutați un driver actualizat. Când sunteți descărcat direct de la producătorul hardware, veți ști că driverul este valabil și cel mai recent pentru hardware. 

    Dacă nu sunt disponibile drivere de la producătorul de hardware, verificați Windows Update sau chiar discul furnizat cu computerul sau bucata de hardware, dacă ați primit unul. Există, de asemenea, alte câteva opțiuni de descărcare a driverului dacă aceste idei nu funcționează.

    Multe drivere sunt integrate cu software-ul care le instalează automat, făcând inutile instrucțiunile de mai jos. Dacă nu există nicio indicație în pagina de descărcare a driverului, un bun pariu că va trebui să instalați manual un driver este dacă acesta vine în format ZIP. Driverele obținute prin Windows Update sunt instalate automat.

  2. Deschideți Manager dispozitive. Există mai multe modalități de a ajunge la Manager dispozitive în Windows, dar acest lucru se face din Panoul de control (metoda prezentată în link) este destul de simplă.

    Device Manager este una dintre comenzile rapide din meniul Power User din Windows 10 și Windows 8. Doar apăsați WIN + X pentru a deschide acel instrument la îndemână.

  3. Cu Device Manager deschis, selectați > or [+] pictogramă (în funcție de versiunea dvs. de Windows) pentru a deschide categoria pentru care credeți că conține dispozitivul pentru care doriți să actualizați driverele.

    Dacă nu găsiți dispozitivul pe care îl urmăriți, deschideți doar alte categorii până când faceți acest lucru. Windows nu clasifică întotdeauna hardware-ul așa cum ai crede despre un dispozitiv și ce face.

  4. După ce ați găsit dispozitivul pentru care actualizați driverele, pasul următor depinde de versiunea dvs. de Windows:

    • Windows 10 și 8: Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe numele hardware-ului sau pictograma și alegeți Actualizați driver-ul (W10) sau Actualizați software-ul pentru drivere (W8).
    • Windows 7 și Vista: Faceți clic dreapta pe numele sau pictograma hardware-ului, alegeți Proprietăţi, apoi Şofer fila, urmată de Actualizați Drive butonul.

    Vor începe vrăjitorul Actualizare drivere sau Actualizare software driver, pe care îl vom parcurge complet pentru a finaliza actualizarea driverului pentru această bucată de hardware.

    Vedeți ce versiune de Windows am? dacă nu sunteți sigur care alergați.

    • Numai Windows XP: Faceți clic dreapta pe elementul hardware, alegeți Proprietăţi, Şofer , apoi fișierul Actualizați Drive buton. Din Expertul de actualizare hardware, alegeți Nu. Nu acum la întrebarea Windows Update, urmată de Următor>. Din ecranul cu opțiuni de căutare și instalare, alegeți Nu căutați, voi alege driverul pe care să îl instalați opțiune, urmată din nou de Următor>. Treceți la pasul 7 de mai jos.
  5. La Cum doriți să căutați drivere? întrebare sau în unele versiuni de Windows, Cum doriți să căutați software-ul driverului ?, alegeți Răsfoiți computerul pentru software-ul driverului.

  6. În fereastra următoare, selectați Permiteți-mi să aleg dintr-o listă de drivere disponibile pe calculatorul meu (Windows 10) sau Permiteți-mi să aleg dintr-o listă de drivere de dispozitiv de pe computerul meu, situat în partea de jos a ferestrei.

  7. Selectați Au disc, situat în colțul din dreapta jos, sub caseta de text.

  8. Pe Instalați de pe disc fereastra care apare, alegeți Naviga în colțul din dreapta-jos al ferestrei.

  9. Pe Localizeaza fisierul fereastra pe care o vedeți acum, mergeți la folderul pe care l-ați creat ca parte a descărcării și extragerii driverului la pasul 1. 

    Pot exista mai multe foldere imbricate în folderul pe care l-ați extras. În mod ideal, va exista una etichetată cu versiunea dvs. de Windows (cum ar fi Windows 10 sau Windows 7 etc.), dacă nu, încercați să faceți o presupunere educată pe baza a ceea ce actualizați driverele, cu privire la ce folder ar putea conține fișierele driverului.

  10. Selectați orice fișier INF din lista de fișiere și apoi alegeți Deschis. Fișierele INF sunt singurele fișiere pe care Managerul de dispozitive le acceptă pentru informațiile de configurare a driverului, la fel și singurele tipuri de fișiere pe care le veți afișa.

    • Găsiți mai multe fișiere INF într-un singur folder? Nu vă faceți griji pentru asta. Expertul de actualizare a driverului încarcă automat informații din toate fișierele INF din folderul în care vă aflați, deci nu contează pe care le alegeți.
    • Găsiți multe foldere cu fișiere INF? Încercați un fișier INF din fiecare folder până când îl găsiți pe cel corect.
    • Nu ați găsit un fișier INF în folderul pe care l-ați ales? Căutați prin alte foldere, dacă există, până găsiți unul cu un fișier INF.
    • Nu ați găsit fișiere INF? Dacă nu ați găsit un fișier INF în vreun folder inclus în descărcarea driverului extras, este posibil ca descărcarea să fie coruptă. Încercați din nou să descărcați și să extrageți pachetul driverului.
  11. Alege OK înapoi pe Instalați de pe disc fereastră.

  12. Selectați hardware-ul nou adăugat în caseta de text și apoi apăsați Următor →.

    Dacă primiți un avertisment după apăsare Următor →, vezi Pasul 13 de mai jos. Dacă nu vedeți nicio eroare sau alt mesaj, treceți la Pasul 14.

  13. Există o serie de avertismente obișnuite și alte mesaje pe care le-ați putea primi în acest moment în procesul de actualizare a driverului, dintre care mai multe sunt parafrazate și enumerate aici, împreună cu sfaturi despre ce trebuie făcut:

    • Windows nu poate verifica dacă driverul este compatibil: Dacă sunteți sigur că acest driver este cel potrivit, selectați Da pentru a continua instalarea acestuia. Alege Nu dacă credeți că ați putea avea driverul pentru un model greșit sau ceva de genul acesta, caz în care ar trebui să căutați alte fișiere INF sau poate o descărcare complet diferită a driverului. Verificarea Afișați hardware compatibil caseta, dacă este disponibilă, situată pe fereastră de la pasul 12, poate ajuta la prevenirea acestui lucru.
    • Windows nu poate verifica editorul acestui software de driver: Alegeți Da pentru a continua să instalați acest driver numai dacă l-ați primit direct de la producător sau de pe discul de instalare al acestora. Alege Nu dacă ați descărcat driverul în altă parte și nu ați epuizat căutarea pentru unul furnizat de producător.
    • Acest șofer nu a fost semnat: În mod similar cu problema de verificare a editorului de mai sus, alegeți Da numai atunci când aveți încredere în sursa șoferului.
    • Windows necesită un driver semnat digital: În versiunile pe 64 de biți de Windows, nici măcar nu veți vedea cele două mesaje de mai sus, deoarece Windows nu vă permite să instalați un driver care are o problemă de semnătură digitală. Dacă vedeți acest mesaj, terminați procesul de actualizare a driverului și găsiți driverul corect de pe site-ul web al producătorului de hardware.
  14. În timp ce pe ecranul de instalare a software-ului driverului, care ar trebui să dureze doar câteva secunde, Windows va utiliza instrucțiunile incluse în fișierul INF de la Pasul 10 pentru a instala driverele actualizate pentru hardware-ul dvs.

    În funcție de driverele pe care le instalați, este posibil să vi se solicite să introduceți informații suplimentare sau să faceți anumite alegeri în timpul acestui proces, dar acest lucru nu este foarte obișnuit.

  15. După finalizarea procesului de actualizare a driverului, ar trebui să vedeți că Windows a actualizat cu succes fereastra software-ului driverului.

    Selectați Închide. Acum puteți închide și Manager dispozitive.

  16. Reporniți computerul, chiar dacă nu vi se solicită acest lucru. Windows nu vă obligă întotdeauna să reporniți după actualizarea unui driver, dar este o idee bună. Actualizările driverului implică modificări ale registrului Windows și ale altor părți importante ale Windows, deci repornirea este o modalitate bună de a vă asigura că această actualizare nu a afectat negativ o altă parte a Windows. Dacă descoperiți că actualizarea driverului a cauzat un fel de problemă, trebuie doar să reveniți la versiunea anterioară a driverului și apoi să încercați să îl actualizați din nou.