Cum se remediază Winsock.dll erori care nu au fost găsite sau lipsesc

Erorile Winsock.dll sunt cauzate de situații care duc la eliminarea sau corupția fișierului DLL winsock.

În unele cazuri, erorile winsock.dll ar putea indica o problemă de registru, o problemă de virus sau malware, sau chiar o eroare hardware.

Mesajul de eroare winsock.dll se poate aplica oricărui program sau sistem care ar putea utiliza fișierul pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.

Erori Winsock.dll

Există mai multe moduri diferite în care erorile winsock.dll pot apărea pe computer. Iată câteva dintre cele mai frecvente moduri în care ați putea vedea erori winsock.dll:

 • Winsock.dll nu a fost găsit
 • Această aplicație nu a putut porni deoarece winsock.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă.
 • Nu se poate găsi [PATH] winsock.dll
 • Fișierul winsock.dll lipsește.
 • Nu se poate porni [APLICARE]. O componentă necesară lipsește: winsock.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APLICARE].

Fișierul winsock.dll este implicat în permiterea accesului la rețea a software-ului Windows, deci este obișnuit să apară erori winsock DLL în timpul utilizării sau instalării anumitor programe de rețea. Este posibil să vedeți și erori winsock.dll atunci când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows.

Aceste erori DLL sunt cel mai probabil observate numai atunci când se utilizează aplicații cu adevărat vechi sau versiuni anterioare de Windows, deoarece winsock.dll este un fișier DLL pe 16 biți.

Contextul erorii winsock.dll este o informație importantă care va fi utilă în timp ce rezolvați problema.

Cum se repară erorile Winsock.dll

Nu descărcați winsock.dll de pe un site web „DLL download”. Există multe motive pentru care descărcarea unui fișier DLL este o idee proastă. Dacă aveți nevoie de o copie a winsock.dll, cel mai bine este să o obțineți din sursa sa originală, legitimă.

Porniți Windows în modul sigur pentru a finaliza oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii winsock.dll.

 1. Restaurează winsock.dll din Coșul de reciclare. Cea mai ușoară cauză posibilă a unui fișier winsock.dll „lipsă” este că l-ați șters din greșeală. Dacă bănuiți că ați șters accidental winsock.dll, dar ați golit deja Coșul de reciclare, este posibil să puteți recupera winsock.dll cu un program gratuit de recuperare a fișierelor.

  Recuperarea unei copii șterse a winsock.dll cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.

 2. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem. Unele erori winsock.dll ar putea fi legate de un virus sau altă infecție malware de pe computerul dvs. care a deteriorat fișierul DLL. Este chiar posibil ca eroarea winsock.dll pe care o vedeți să fie legată de un program ostil care se maschează ca fișier.

 3. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă bănuiți că eroarea winsock.dll a fost cauzată de o modificare adusă unui fișier sau configurație importantă, o Restaurare a sistemului ar putea rezolva problema.

 4. Reinstalați programul care utilizează fișierul winsock.dll. Dacă eroarea DLL winsock.dll apare atunci când utilizați un anumit program, reinstalarea programului ar trebui să înlocuiască fișierul.

  Acest lucru este valabil mai ales dacă programul este foarte vechi și încearcă să acceseze un fișier DLL inexistent. Versiunile mai noi ale programului pot utiliza un fișier DLL Winsock actualizat și, prin urmare, descărcarea și instalarea unei copii noi ar trebui să elimine eroarea winsock.dll.

  Încercați tot posibilul pentru a finaliza acest pas. Reinstalarea programului care furnizează fișierul winsock.dll sau actualizarea programului la o versiune mai nouă care nu are nevoie de vechiul fișier winsock.dll este o soluție probabilă la această eroare DLL.

 5. Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de winsock.dll. Dacă, de exemplu, primiți o eroare „Fișierul winsock.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

  Fișierul winsock.dll poate fi sau nu legat de plăci video - acesta a fost doar un exemplu. Cheia aici este să acordați o atenție deosebită contextului erorii și să depanați în consecință.

 6. Reveniți la un driver la o versiune instalată anterior dacă erorile winsock.dll au început după actualizarea driverului unui anumit dispozitiv hardware.

 7. Rulați comanda sfc / scannow System File Checker pentru a înlocui o copie lipsă sau coruptă a fișierului winsock.dll. Deoarece acest fișier DLL este furnizat de Microsoft în unele versiuni de Windows, instrumentul System File Checker ar trebui să îl restabilească.

 8. Instalați orice actualizări Windows disponibile. Multe service pack-uri și alte patch-uri înlocuiesc sau actualizează unele dintre sutele de fișiere DLL distribuite de Microsoft pe computer. Fișierul winsock.dll ar putea fi inclus într-una dintre aceste actualizări.

 9. Testați-vă memoria și apoi testați hard diskul. Am lăsat majoritatea depanării hardware la ultimul pas, dar memoria computerului și hard disk-ul sunt ușor de testat și sunt cele mai probabile componente care ar putea provoca erori winsock.dll pe măsură ce nu reușesc.

  Dacă hardware-ul eșuează la oricare dintre testele dvs., înlocuiți memoria sau înlocuiți hard disk-ul cât mai curând posibil.

 10. Reparați instalarea Windows. Dacă sfaturile individuale de depanare a fișierului winsock.dll de mai sus nu reușesc, efectuarea unei reparații de pornire sau a unei instalări de reparații ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.

 11. Utilizați un instrument de curățare a registrului gratuit pentru a repara problemele legate de winsock.dll din registru. Un program gratuit de curățare a registrului poate ajuta prin eliminarea intrărilor de registru invalide winsock.dll care ar putea cauza eroarea DLL.

  Rareori recomandăm utilizarea produselor de curățat registre. Am inclus opțiunea aici ca o încercare de „ultimă instanță” înainte ca următorul pas distructiv să apară.

 12. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a Windows. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu corectează eroarea winsock.dll, acesta ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

  Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate. Asigurați-vă că ați făcut cea mai bună încercare posibilă de a remedia eroarea winsock.dll folosind un pas de depanare înainte de acesta.

 13. Depanarea unei probleme hardware dacă persistă erori winsock.dll. După o instalare curată a Windows, problema DLL poate fi legată doar de hardware.