Cum se creează un link de descărcare

Este interesant cum unele lucruri se completează. În primele zile ale web-ului, browserele descărcau automat linkuri către fișiere care nu erau o pagină web, cum ar fi imagini, fișiere PDF și documente. Apoi, browserele au devenit atât de avansate încât au putut deschide aproape orice fișier în timp real. Totuși, asta a creat o problemă pentru dezvoltatori. Cum ați forța un browser să descarce un fișier, în loc să îl deschideți? O grămadă de hacks și soluții alternative au apărut pentru a rezolva problema, dar niciuna nu a fost o soluție adevărată. Toate acestea s-au schimbat cu HTML5 când Descărcați atributul a fost introdus.

Acum, dezvoltatorii pot adăuga un atribut special de descărcare la etichetele de ancorare HTML pentru a le spune browserelor să trateze un link ca o descărcare, mai degrabă decât să deschidă fișierul țintă. Există câteva moduri diferite prin care puteți utiliza atributul de descărcare pentru a controla modul în care browserele gestionează linkurile dvs. de descărcare. Chiar și mai bine, toate browserele moderne acceptă atributul de descărcare, deci nu ar trebui să vedeți nicio problemă cu compatibilitatea sau necesitatea unei soluții alternative.

Există câteva moduri diferite în care puteți gestiona atributul de descărcare. Fiecare are propriul avantaj și toate funcționează fără probleme în diferite browsere.


Atributul de descărcare simplă

Cel mai simplu mod de a folosi atributul de descărcare este să îl includeți în forma sa de bază în etichetele dvs. de ancorare. Nu este nevoie să includeți un nume de fișier suplimentar sau informații suplimentare. Rezultatul arată astfel:

Descarcă acum!

Prin includerea „descărcării”, spuneți browserului care citește pagina să descarce linkul țintă în loc să îl deschidă. În acest caz, browserul va descărca fișierul exact așa cum este cu același nume.


Schimbarea numelui fișierului

Ce se întâmplă dacă de fapt doriți să schimbați numele. Există multe ocazii în care ați dori să faceți acest lucru. Numele de fișiere generate automat sunt un bun exemplu. De obicei, au nume ridicol de lungi, cu șiruri de caractere de gunoi. Aceasta nu este experiența pe care o doriți pentru vizitatorii dvs. Puteți standardiza lucrurile cu atributul de descărcare.

Pentru a specifica un nume de fișier, setați atributul de descărcare egal cu acesta. Excludeți extensia de fișier. Browserul nu poate și nu va converti tipul de fișier, deci nu are sens să încerci.

Descarcă acum!

Vizitatorii dvs. vor descărca fișierul în formatul dvs.-file.pdf.


Descărcarea unei imagini

Odată cu aceasta vine o modalitate simplificată de a permite utilizatorilor să descarce imagini direct. Acest lucru nu este revoluționar și probabil îl puteți compune singur, dar puteți utiliza atributul de descărcare pentru a crea un link de imagine descărcabil.

Începeți prin configurarea unei imagini așa cum ați face în mod normal pe pagina dvs. Aceasta, desigur, va fi imaginea disponibilă pentru descărcare.

Apoi, încapsulați totul într-o etichetă de ancorare, conectându-vă la calea imaginii.

În cele din urmă, adăugați atributul de descărcare la eticheta dvs. de ancorare. Puteți schimba numele imaginii, dacă doriți.

Acum, când un vizitator face clic pe imagine, îl va descărca automat direct de pe serverul dvs. Nu este necesar și s-ar putea să pară excesiv pentru un dezvoltator, dar câți vizitatori ai site-ului s-ar gândi să facă clic dreapta pe o imagine pentru a o vizualiza sau descărca?