Cum se remediază o eroare de citire a discului PS2

PlayStation 2 (PS2) a fost o consolă de joc uimitoare pentru vremea sa. De aceea, este considerat încă de unii ca fiind cel mai bun din toate timpurile. Cu toate acestea, a avut o problemă destul de comună care a frustrat jucătorii de zeci de ani. Eroarea de citire a discului PS2 a fost prea obișnuită și ar putea fi atribuită, parțial, tehnologiei relativ noi a DVD-ului la lansarea consolei, dar asta nu o face mai puțin problematică. Din fericire, au existat și o mulțime de soluții comune pentru a vă ajuta să vă întoarceți în joc.


Ce este o eroare de citire a discului PS2?

După cum sugerează și numele, apare o eroare de citire a discului PS2 atunci când PS2 nu poate citi discul pe care îl introduceți în unitate. PS2 va încerca de obicei câteva minute să citească discul înainte de a afișa eroarea.


Ce cauzează o eroare de citire a discului PS2?

Există o mulțime de motive pentru care un PS2 nu ar putea citi un disc. De obicei, acesta implică murdărirea fie a discului, fie a citirii laserului din interiorul unității. Uneori, discul este deteriorat, iar datele de pe acesta nu pot fi citite. În cele din urmă, la dispozitivele mai vechi, laserul poate fi slăbit și pe punctul de a eșua.

Rezolvați o eroare de citire a discului PS2

Dacă întâmpinați o eroare a cititorului de disc PS2, există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru ca consola să citească discurile.

  1. Scoateți discul și căutați praf și zgârieturi. Dacă aveți probleme cu vizualizarea lor, întoarceți discul lateral lângă o sursă de lumină.

  2.  Dacă discul este deteriorat, puteți încerca un kit de reparare a discului, pentru a repara eventualele daune și a face ca discul să funcționeze din nou.

  3. Dacă nu ați văzut nicio deteriorare evidentă, încercați un alt disc pentru a vedea dacă se joacă. Dacă da, încercați discuri suplimentare pentru a vă asigura că primul disc este problema, mai degrabă decât PS2.

  4. Când mai multe discuri nu se joacă, încercați să vedeți dacă există un model. Sunt toate de aceeași culoare? Asta ar putea indica o problemă cu laserul. Dacă aveți o problemă doar cu discurile albastru / violet, iată cum utilizarea benzii mele face posibilă citirea discurilor albastre / violete.

  5. În cazul în care pare a fi laserul, și nu discurile, este sursa problemei, puteți încerca un disc de curățare a obiectivului. În cazul în care laserul este doar prăfuit, agentul de curățare ar putea fi capabil să clarifice lucrurile.

  6. De asemenea, puteți încerca o cutie de aer comprimat, la fel ca multe birouri pentru curățarea tastaturilor, pentru a arunca excesul de praf din PS2. Deschideți unitatea DVD și pulverizați aerul din interior. Aveți grijă să nu întoarceți cutia cu susul în jos sau să păstrați paiul în consolă.

  7. Dacă vă simțiți foarte curajos, puteți încerca oricând să dezasamblați PS2 și să curățați manual laserul. Acest lucru poate fi destul de dificil și consumator de timp, deci probabil ar trebui să fiți încrezători în abilitățile dvs. de reparații înainte de a încerca această metodă.

  8. În cele din urmă, atunci când eroarea persistă pe mai multe discuri, iar curățarea laserului PS2 nu pare a fi un truc, poate fi necesar să luați în considerare posibilitatea ca laserul să eșueze. Deși poate fi posibil să-l înlocuiți, înlocuirea întregului PS2 este probabil mai rentabilă.