Cum se folosește Skype pentru Chromebook

Majoritatea Chromebookurilor noi rulează aplicații găsite în Google Play Store, deschizând o serie de funcționalități care nu erau disponibile anterior pe sistemul de operare Chrome. O aplicație populară este Skype, care vă permite să comunicați online prin chat vocal, video și text.

Cu toate acestea, pentru multe Chromebookuri mai vechi, asistența Google Play Store nu este întotdeauna disponibilă. Dacă modelul dvs. se încadrează în această categorie, există o soluție care vă permite să efectuați apeluri audio și video folosind o cameră web și un microfon prin intermediul interfeței Skype bazate pe browser. Deși nu conține toate clopotele și fluierele găsite în aplicația Skype, această alternativă numai pentru web face treaba apropiindu-se de a imita experiența desktop.


Obțineți Skype

Pentru a afla dacă modelul dvs. Chromebook acceptă aplicațiile Google Play, deschideți aplicația Setări. Dacă derulați interfața în jos, dar nu găsiți o secțiune pentru Google Play Store, dispozitivul dvs. nu poate instala aplicația Skype. Cu toate acestea, dacă găsiți această secțiune, verificați dacă serviciul este activat.

Pentru a instala Skype utilizând aplicația, deschideți linkul în Google Play Store și instalați-l normal.

Descărcați Skype


Utilizați aplicația Skype pe Chromebookul dvs.

Prima dată când vă conectați la Skype, vi se cere dacă doriți să permiteți aplicației să vă acceseze contactele. Acest pas este opțional și puteți continua permițând sau refuzând procedura. De asemenea, vi se pun mai multe întrebări legate de permisiuni.

Răspunsurile dvs. la aceste întrebări determină ce funcții va avea aplicația, cum ar fi efectuarea de apeluri video folosind camera web a Chromebookului. Dacă ați ales să refuzați un anumit acces și să încercați să utilizați funcționalitatea care necesită acest lucru, vi se va cere din nou permisiunea atunci când faceți o încercare.


Utilizați versiunea Skype bazată pe web pe Chromebookul dvs.

Dacă modelul dvs. Chromebook nu poate profita de aplicațiile Google Play, versiunea Skype bazată pe web este o alternativă. De aici, puteți accesa toate metodele de comunicare pe care le oferă aplicația.

Deschideți browserul Chrome și accesați web.skype.com. Conectați-vă la serviciu sau înregistrați-vă pentru un cont gratuit. După ce vă conectați, veți vedea interfața web. De aici, puteți iniția apeluri telefonice, chaturi video și text, precum și accesarea contactelor stocate. De asemenea, puteți trimite și primi cereri de contact către și de la membrii familiei, prieteni sau colegi.

La fel ca în cazul aplicației Skype, anumite permisiuni trebuie acordate înainte de a putea utiliza camera web, microfonul și sistemul de fișiere. Diferența esențială este că, în acest caz, browserul Chrome cere permisiunea, spre deosebire de aplicație.