Cum se remediază erorile Zlib1.dll sau lipsesc

Fișierul zlib1.dll este legat de biblioteca de compresie zlib. Erorile Zlib1.dll sunt cauzate de situații care duc la eliminarea sau corupția fișierului DLL zlib1. 

În unele cazuri, erorile zlib1.dll ar putea indica o problemă de registru, o problemă de virus sau malware sau chiar o eroare hardware.

Există mai multe moduri diferite în care erorile zlib1.dll pot apărea pe computer. Iată câteva dintre cele mai frecvente moduri în care ați putea vedea aceste erori:

Zlib1.dll nu a fost găsit
Această aplicație nu a putut porni deoarece zlib1.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă.
Nu se poate găsi [PATH] zlib1.dll
Fișierul zlib1.dll lipsește.
Nu se poate porni [APLICARE]. O componentă necesară lipsește: zlib1.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APLICARE].

Mesajele de eroare Zlib1.dll pot apărea în timpul utilizării sau instalării anumitor programe, atunci când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows.

Contextul erorii zlib1.dll este o informație importantă care va fi utilă în timp ce rezolvați problema.

Mesajul de eroare s-ar putea aplica oricărui program sau sistem care ar putea utiliza fișierul pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.

Cum se remediază erorile Zlib1.dll

Nu descărcați zlib1.dll de pe un site web „DLL download”. Există multe motive pentru care descărcarea unui fișier DLL este o idee proastă. Dacă aveți nevoie de o copie a acestuia, cel mai bine este să o obțineți din sursa sa originală și legitimă.

Porniți Windows în modul sigur pentru a finaliza oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii.

 1. Restaurează zlib1.dll din Coșul de reciclare. Cea mai ușoară cauză posibilă a unui fișier „lipsă” este că l-ați șters din greșeală.

  Dacă bănuiți că ați șters accidental zlib1.dll, dar ați golit deja Coșul de reciclare, este posibil să îl puteți recupera cu un program gratuit de recuperare a fișierelor.

  Recuperarea unei copii șterse a zlib1.dll cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.


 2. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem. Unele erori zlib1.dll ar putea fi legate de un virus sau altă infecție malware de pe computerul dvs. care a deteriorat fișierul DLL. Este chiar posibil ca eroarea pe care o vedeți să fie legată de un program ostil care se maschează ca fișier.

 3. Reinstalați programul care utilizează fișierul zlib1.dll. Dacă eroarea apare atunci când utilizați un anumit program, reinstalarea programului ar trebui să înlocuiască fișierul.

  Încercați tot posibilul pentru a finaliza acest pas. Reinstalarea programului care furnizează fișierul zlib1.dll, dacă este posibil, este o soluție probabilă la această eroare DLL.


 4. Instalați MinGW și copiați fișierul zlib1.dll în locul în care aveți nevoie. Urmați acest pas dacă nu aveți noroc să obțineți fișierul zlib1.dll de la reinstalarea programului care îl folosește.

  Câteva alte soluții similare pot fi găsite în acest fir Stack Overflow.


 5. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă bănuiți că eroarea zlib1.dll a fost cauzată de o modificare adusă unui fișier sau configurație importantă, o Restaurare a sistemului ar putea rezolva problema.

 6. Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de zlib1.dll. Dacă, de exemplu, primiți o eroare „Fișierul zlib1.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

  Fișierul zlib1.dll poate fi sau nu legat de plăci video sau programe multimedia - acesta a fost doar un exemplu. Cheia aici este să acordați o atenție deosebită contextului erorii și să depanați în consecință.

 7. Reveniți la un driver la o versiune instalată anterior dacă erorile au început după actualizarea driverului unui anumit dispozitiv hardware.

 8. Testați-vă memoria și apoi testați hard diskul. Am lăsat majoritatea soluționării problemelor hardware la ultimul pas, dar memoria computerului și hard disk-ul sunt ușor de testat și sunt cele mai probabile componente care ar putea provoca erori zlib1.dll pe măsură ce nu reușesc.

  Dacă hardware-ul eșuează la oricare dintre testele dvs., înlocuiți memoria sau înlocuiți hard disk-ul cât mai curând posibil.

 9. Reparați instalarea Windows. Dacă sfaturile individuale de depanare a fișierelor de mai sus nu au succes, efectuarea unei reparații la pornire sau a unei instalări de reparații ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.

 10. Utilizați un program de curățare a registrului gratuit pentru a repara problemele legate de zlib1.dll din registru. Un program gratuit de curățare a registrului poate ajuta prin eliminarea intrărilor de registru zlib1.dll nevalide care ar putea cauza eroarea DLL.

  Rareori recomandăm utilizarea produselor de curățat registre. Am inclus opțiunea aici ca o încercare de „ultimă instanță” înainte ca următorul pas distructiv să apară.


 11. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a Windows. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu corectează eroarea zlib1.dll, acesta ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

  După acest pas, va trebui probabil să repetați pasul 4 pentru a obține programul care furnizează fișierul zlib1.dll.

  Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate. Asigurați-vă că ați făcut cea mai bună încercare posibilă de a remedia eroarea utilizând un pas de depanare înainte de acesta.

 12. Depanați o problemă hardware dacă persistă erori zlib1.dll. După o instalare curată a Windows, problema DLL poate fi legată doar de hardware.