Cum se remediază erorile NTLDR și lipsesc NTLDR

Există o serie de cauze posibile pentru erorile NTLDR, inclusiv cea mai comună problemă „NTLDR lipsește”.

Cel mai frecvent motiv este atunci când computerul încearcă să pornească de pe un hard disk sau unitate flash care nu este configurat corect pentru a fi pornit. Cu alte cuvinte, încearcă să pornească de la o sursă care nu poate fi pornită. Acest lucru s-ar aplica și mediilor de pe o unitate optică sau dischetă de pe care încercați să porniți.

Alte cauze posibile includ fișiere corupte și configurate greșit, probleme de actualizare a hard disk-ului și a sistemului de operare, sectoare de hard disk corupte, un BIOS învechit și cabluri IDE deteriorate sau slăbite.


Erori NTLDR

Există câteva moduri diferite în care eroarea se poate prezenta, primul element de mai jos fiind cel mai frecvent:

  • NTLDR lipsește
  • Apăsați orice tastă pentru a reporni
  • NTLDR lipsește
  • Apăsați Ctrl Alt Del pentru a reporni
  • Boot: Nu s-a putut găsi NTLDR
  • Vă rugăm să introduceți un alt disc

Mesajul de eroare se afișează la scurt timp după pornirea computerului, imediat după finalizarea testului de pornire automată (POST), când Windows XP a început să se încarce doar inițial.

Această problemă se aplică sistemului de operare Windows XP, inclusiv Windows XP Professional și Windows XP Home Edition.

Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista utilizează BOOTMGR, nu NTLDR. Dacă primiți o eroare „NTLDR lipsește” într-unul dintre aceste sisteme de operare, mai ales la începutul procesului de instalare, încercați din nou procesul de instalare curată de la zero.


Cum se remediază erorile „NTLDR lipsește”

  1. Reporniți computerul. Eroarea ar putea fi o întâmplare.

  2. Verificați dacă unitățile floppy și optice (CD / DVD / BD) sunt media și deconectați orice unități externe. De multe ori, eroarea „NTLDR lipsește” va apărea dacă computerul încearcă să pornească pe o dischetă, CD / DVD / BD, hard disk extern sau unitate flash non-bootabilă.

    Dacă descoperiți că aceasta este cauza problemei dvs. și se întâmplă foarte mult, vă recomandăm să modificați ordinea de încărcare în BIOS, astfel încât hard disk-ul cu Windows instalat să fie listat mai întâi.

  3. Verificați hard diskul și alte setări ale unității din BIOS și asigurați-vă că sunt corecte. Configurația BIOS spune computerului cum să utilizeze o unitate, astfel încât setările incorecte pot cauza probleme, inclusiv aceste erori.

    Există de obicei o setare automată pentru configurațiile unității de hard disk și a unității optice în BIOS, care este de obicei un pariu sigur dacă nu sunteți sigur ce să faceți.

  4. Restabiliți fișierele NTLDR și ntdetect.com de pe CD-ul Windows XP. Restaurarea acestor două fișiere de sistem importante de pe CD-ul original Windows XP poate face truc.

  5. Reparați sau înlocuiți fișierul boot.ini. Acest lucru va preveni eroarea NTLDR dacă cauza problemei este un fișier boot.ini care nu este configurat corect pentru instalarea Windows XP.

  6. Scrieți un nou sector de pornire a partiției în partiția de sistem Windows XP. Dacă sectorul de pornire a partiției a devenit corupt sau nu este configurat corect, este posibil să primiți eroarea.

  7. Reparați înregistrarea master boot Windows XP. Mesajele de eroare NTLDR pot apărea, de asemenea, dacă înregistrarea master boot este coruptă.

  8. Remontați toate datele interne și cablurile de alimentare. Mesajele de eroare ar putea fi cauzate de cabluri IDE slăbite sau defecte.

    Încercați să înlocuiți cablul IDE dacă bănuiți că ar putea fi defect.

  9. Actualizați BIOS-ul plăcii de bază. Ocazional, o versiune BIOS învechită poate provoca eroarea.

  10. Efectuați o instalare de reparație a Windows XP. Acest tip de instalare ar trebui să înlocuiască orice fișier lipsă sau coruptă. Continuați soluționarea problemelor dacă acest lucru nu rezolvă problema.

  11. Efectuați o instalare curată a Windows XP. Acest tip de instalare va elimina complet Windows XP de pe computer și îl va instala din nou de la zero.

    În timp ce acest lucru va rezolva aproape cu siguranță orice erori NTLDR, este un proces care necesită mult timp, datorită faptului că toate datele dvs. trebuie să fie copiate și apoi restaurate ulterior. Dacă nu puteți obține acces la fișierele dvs. pentru a le face backup, înțelegeți că le veți pierde pe toate dacă continuați cu o instalare curată a Windows XP.

  12. Înlocuiți hard diskul și apoi efectuați o nouă instalare a Windows XP. Dacă toate celelalte au eșuat, inclusiv instalarea curată de la ultimul pas, cel mai probabil vă confruntați cu o problemă hardware cu hard diskul.