Cum se remediază erorile Lame_enc.dll (Audacity LAME MP3)

Toate erorile lame_enc.dll sunt cauzate fie de componenta lipsă din codificatorul LAME MP3, fie de o altă problemă pe care o are programul audio pe care îl utilizați cu codificatorul LAME MP3.

Orice mesaj de eroare care implică un fișier DLL lame_enc.dll lipsă se referă la o problemă pe care o aveți programul pe care îl utilizați cu codificatorul LAME MP3.

În funcție de programul pe care îl utilizați și de sistemul de operare pe care îl executați, ați putea vedea eroarea lame_enc.dll în Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și în versiunile mai vechi de Windows.


Erori Lame_enc.dll

Primele două erori de mai jos, generate de programul software Audacity, sunt de departe cele mai frecvente, pur și simplu pentru că Audacity este cea mai comună aplicație care utilizează codificatorul LAME MP3.

Dacă nu utilizați acel program, mesajul dvs. de eroare va fi diferit și ar putea apărea mai mult ca ultimele trei exemple de mai jos.

  • Audacity nu exportă fișiere MP3 direct, ci folosește biblioteca LAME disponibilă gratuit pentru a gestiona codificarea fișierelor MP3. Trebuie să obțineți lame_enc.dll separat, descărcând codificatorul LAME MP3 și apoi găsiți acest fișier pentru Audacity. Trebuie să faceți acest lucru o singură dată. Doriți să localizați lame_enc.dll acum?
  • Audacity are nevoie de fișierul lame_enc.dll pentru a crea MP3-uri.
  • Fișierul LAME_ENC.DLL nu a fost găsit
  • Eroare la încărcarea lame_enc.dll
  • Această aplicație nu a putut porni deoarece lame_enc.dll nu a fost găsit.

Erorile Lame_enc.dll apar uneori la deschiderea pentru prima dată a programului audio pe care îl utilizați. Alteori, va apărea atunci când încercați să salvați proiectul audio la care lucrați ca fișier MP3, cum ar fi atunci când utilizați Audacity pentru a converti WAV în MP3.

Mesajul de eroare DLL se aplică oricărui program audio care utilizează codificatorul LAME MP3.

Unele programe software obișnuite care utilizează codificatorul LAME MP3 și care ar putea genera erori lame_enc.dll includ Audacity, MuseScore, FFmpeg, VideoLAN, jRipper, CDex, REAPER, LameDropXPd, DVDx, OmniEncoder, LAMEX, RazorLame, Audigrabber, RipTrax, WinAmp, UltraISO , VirtualDJ, TextAlound MP3 și multe altele.


Cum se remediază erorile Lame_enc.dll

Nu descărcați lame_enc.dll de pe orice „site de descărcare DLL”. Există multe motive pentru care acest lucru nu este niciodată o idee bună. Există un număr mare de site-uri care oferă lame_enc.dll pentru descărcare, dar există câteva site-uri legitime pe care le-am recomanda. Dacă l-ați descărcat deja de pe unul dintre aceste site-uri, eliminați-l imediat și continuați cu pașii următori.

  1. Închideți și redeschideți programul audio care a generat eroarea lame_enc.dll. Audacity sau orice aplicație pe care o utilizați ar putea avea o problemă temporară pe care o reparație ar putea să o rezolve.

  2. Descărcați cel mai recent pachet de codare LAME MP3. Fișierul ZIP de pe acest site sancționat de Audacity conține cea mai recentă versiune a lame_enc.dll și fișierele conexe.

    Adevărata locație sursă pentru codificatorul LAME MP3 se află pe site-ul LAME de pe SourceForge.net, dar fișierele de aici nu sunt ușor de utilizat de programul dvs. audio.

  3. Extrageți fișierul DLL din fișierul ZIP descărcat la pasul 2.

    Windows are abilități încorporate de a dezarhiva fișierele, dar dacă preferați un program dedicat, luați în considerare utilizarea 7-Zip sau PeaZip.

  4. Copiați fișierul lame_enc.dll în orice locație necesită programul dvs. audio specific. Sau instalați versiunea executabilă de la pasul 2.

    Unele programe nu necesită fișierul lame_enc.dll pentru a locui în anumite foldere. Audacity, de exemplu, necesită doar să îi spuneți unde este fișierul DLL - nu-i pasă unde.

    Dacă aveți probleme lame_enc.dll cu Audacity, utilizați-l Editați | × > Preferințe > Biblioteci pentru a găsi secțiunea MP3 Export Library. Alege Localiza și apoi Naviga pentru a selecta fișierul DLL.

    Dacă ați instalat versiunea EXE pentru Windows, fișierul DLL ar trebui stocat în folderul C: Program Files (x86) Lame For Audacity .

    Acest pas și captura de ecran nu sunt relevante dacă rulați cea mai recentă versiune a Audacity. Versiunile vechi ale programului nu includeau codificatorul LAME MP3 în mod implicit, deci îl puteți selecta manual.

  5. Reinstalați programul care generează eroarea DLL dacă pașii de mai sus nu au funcționat, dacă nu se aplică programului dvs. sau dacă sunt prea confuzi. Reinstalarea software-ului ar trebui să înlocuiască fișierul DLL dacă este o componentă necesară care este pur și simplu coruptă. Acest lucru este valabil mai ales pentru Audacity deoarece include codificatorul LAME MP3 în mod implicit (începând cu v2.3.2, lansat în 2019).